duminică, mai 26, 2024

Turcia: Arestat că l-a insulta Erdogan, după ce a fost închis pentru un comentariu la adresa unui ministru

Un bărbat turc a fost reținut pe motiv că l-a insultat pe președintele Recep Tayyip Erdoğan pe rețelele de socializare,  la două zile după ce a fost arestat pentru că ar fi insultat pe ministrul de interne, Süleyman Soylu, conform Turkish Minutes.

Bărbatul, identificat ca Erdal E., a fost reținut, miercuri, după ce a comentat la o postare a lui  Soylu cu mama sa, care  în prezent primește tratament pentru COVID-19 într-un spital.

„Mama mea este în spital de 45 de zile, iar vagabondul care ne-a înjurat [într-un comentariu] sub fotografia noastră este eliberat sub supraveghere judiciară. Ce ar trebui să fac acum? Ce diferență are că sunt ministru? Ce înseamnă că nu pot proteja onoarea mamei în timp ce sunt ocupat cu afacerile statului? ” scrie ministrul într-o postare pe Twitter

Urmând ca tot miercuri, Erdal E să fie reținut, de data aceasta sub acuzația că l-ar fi insultat pe președintele Erdoğan pe rețelele de socializare și a fost arestat de un tribunal din Istanbul.

“Republica Turcă este un stat de drept”

Într-o referință deschisă la remarcile lui Soylu, ministrul turc al justiției Abdülhamit Gül a declarat  că nu va primi ordine de arestare a oamenilor.

„Mă adresez celor care îmi dau ordin să arestez oameni pe rețelele de socializare: Republica Turcă este un stat de drept”, susține Gül.

Un total de 27.717 de persoane din Turcia, inclusiv 903 de tineri cu vârsta sub 18 ani, s-au confruntat cu acuzații de insultă la adresa lui Erdoğan de când a fost ales pentru prima dată în 2014. Aproximativ 9.556 de persoane au fost condamnate pentru aceste acuzații.

În Turcia, insultarea președintelui este o infracțiune, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Oricine îl insultă pe președinte poate primi până la patru ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi mărită dacă infracțiunea a fost comisă prin mass-media.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.