miercuri, februarie 24, 2021

Turcia: Arestat că l-a insulta Erdogan, după ce a fost închis pentru un comentariu la adresa unui ministru

Un bărbat turc a fost reținut pe motiv că l-a insultat pe președintele Recep Tayyip Erdoğan pe rețelele de socializare,  la două zile după ce a fost arestat pentru că ar fi insultat pe ministrul de interne, Süleyman Soylu, conform Turkish Minutes.

Bărbatul, identificat ca Erdal E., a fost reținut, miercuri, după ce a comentat la o postare a lui  Soylu cu mama sa, care  în prezent primește tratament pentru COVID-19 într-un spital.

„Mama mea este în spital de 45 de zile, iar vagabondul care ne-a înjurat [într-un comentariu] sub fotografia noastră este eliberat sub supraveghere judiciară. Ce ar trebui să fac acum? Ce diferență are că sunt ministru? Ce înseamnă că nu pot proteja onoarea mamei în timp ce sunt ocupat cu afacerile statului? ” scrie ministrul într-o postare pe Twitter

Urmând ca tot miercuri, Erdal E să fie reținut, de data aceasta sub acuzația că l-ar fi insultat pe președintele Erdoğan pe rețelele de socializare și a fost arestat de un tribunal din Istanbul.

“Republica Turcă este un stat de drept”

Într-o referință deschisă la remarcile lui Soylu, ministrul turc al justiției Abdülhamit Gül a declarat  că nu va primi ordine de arestare a oamenilor.

„Mă adresez celor care îmi dau ordin să arestez oameni pe rețelele de socializare: Republica Turcă este un stat de drept”, susține Gül.

Un total de 27.717 de persoane din Turcia, inclusiv 903 de tineri cu vârsta sub 18 ani, s-au confruntat cu acuzații de insultă la adresa lui Erdoğan de când a fost ales pentru prima dată în 2014. Aproximativ 9.556 de persoane au fost condamnate pentru aceste acuzații.

În Turcia, insultarea președintelui este o infracțiune, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Oricine îl insultă pe președinte poate primi până la patru ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi mărită dacă infracțiunea a fost comisă prin mass-media.

“În epicentrul COVID-19″: O turcoaică a câștigat premiul internațional de fotografie 2020

O turcoaică este câștigătoare a concursului „Descoperirea anului 2020”, cu lucrarea sa intitulată „În epicentrul COVID-19.”, conform presei turcești.

Turcia lansează o aplicația pentru a „contracara minciunile din social media”

Directorul comunicațiilor prezidențiale turcești, Fahrettin Altun, a declarat că Turcia va lansa o aplicație de verificare a faptelor pentru a „contracara minciunile din social media”

Un turc și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață

Un bărbat din provincia vestică, Izmir, și-a împins soția însărcinată în șapte luni de o pe stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață, conform Gazete Duvar.

Human Rights Watch cere investigație asupra disparițiilor forțate și tortura din Turcia

Într-un articol, Hugh Williamson, directorul Europa și Asia Centrală la Human Rights Watch cere investigarea cazului Gökhan Türkmen, omul care a fost răpit timp de nouă luni și torturat de agenții turci.

Turcia va relaxa treptat măsurile COVID-19, începând cu luna martie

Turcia a susținut că va începe un proces de normalizare treptată începând cu luna martie, în funcție de numărul de infecții COVID-19,...

Turcia:O fetiță de cinci ani a murit de cancer fără să-și poată vedea tatăl

Turcia:O fetiță de cinci ani a murit de cancer fără să-și poată vedea tatăl

Ankara: Universitatea a anulat “ Ziua Mondială a Limbii Grecești “

O Universitate din Ankara a anulat planurile de a sărbători “Ziua Mondială a Limbii Grecești “ de pe 9 februarie, după vizita ziarelor pro-guvernamentale și presiunile făcute pe rețelele de socializare, informează Stockholm Center for Freedome.

„Cătușe moderne”: Rețineri la domiciliu pentru protestatarii de la Universitatea Boğaziçi

Cel puțin 41 de protestatarii de la Universitatea Boğaziçi sunt deținuți la domiciliu cu cătușe electrice la picior, devenind o practică obișnuită în Turcia împotriva opozanților guvernului,