miercuri, aprilie 20, 2022

Comediant condamnat la închisoare pentru insultă:” Atatürk cel mai de succes alcoolic din Turcia”

Comediantul Emre Günsal riscă să fie condamnat la trei ani și cinci luni de închisoare pentru că a insultat personalități turcești proeminente, precum Ataturk și poetul Rumi, conform ahval.news

„Anunțarea verdictului a fost amânată, dar totuși, acest lucru nu este deloc plăcut’’, a scris Günsal pe contul sau de Twitter.

Conform calculelor  comediantului, dacă se anunță verdictul, Günsal va trebui să petreacă 62 de zile în închisoare pentru fiecare minut al spectacolului său de 20 de minute.

Günsal a fost reținut în aprilie pentru că l-a jignit pe fondatorul Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk, și pe misticul și poetul Rumi din secolul al XIII-lea, în spectacolul său.

Günsal l-a numit pe Atatürk „cel mai de succes alcoolic din Turcia” și a spus că Rumi a fost gay. 

„Știu că Rumi a fost gay pentru că este mai amuzant decât dacă nu ar fi fost”, a glumit bărbatul.

Cazul nu este singular, un alt comediant , Pınar Fidan, a fost anchetat pentru acuzații de incitare la ură împotriva minorității religioase Alevis. De asemenea, o actriță s-a confruntat cu urmărirea penală pentru că ar fi insultat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

 În 2019, 12.298 de persoane au fost judecate pentru insultarea președintelui și 3.831 de persoane au fost condamnate.

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului

Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.