sâmbătă, martie 6, 2021

Comediant condamnat la închisoare pentru insultă:” Atatürk cel mai de succes alcoolic din Turcia”

Comediantul Emre Günsal riscă să fie condamnat la trei ani și cinci luni de închisoare pentru că a insultat personalități turcești proeminente, precum Ataturk și poetul Rumi, conform ahval.news

„Anunțarea verdictului a fost amânată, dar totuși, acest lucru nu este deloc plăcut’’, a scris Günsal pe contul sau de Twitter.

Conform calculelor  comediantului, dacă se anunță verdictul, Günsal va trebui să petreacă 62 de zile în închisoare pentru fiecare minut al spectacolului său de 20 de minute.

Günsal a fost reținut în aprilie pentru că l-a jignit pe fondatorul Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk, și pe misticul și poetul Rumi din secolul al XIII-lea, în spectacolul său.

Günsal l-a numit pe Atatürk „cel mai de succes alcoolic din Turcia” și a spus că Rumi a fost gay. 

„Știu că Rumi a fost gay pentru că este mai amuzant decât dacă nu ar fi fost”, a glumit bărbatul.

Cazul nu este singular, un alt comediant , Pınar Fidan, a fost anchetat pentru acuzații de incitare la ură împotriva minorității religioase Alevis. De asemenea, o actriță s-a confruntat cu urmărirea penală pentru că ar fi insultat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

 În 2019, 12.298 de persoane au fost judecate pentru insultarea președintelui și 3.831 de persoane au fost condamnate.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.