vineri, ianuarie 29, 2021

Turcia: Bebeluș de 9 luni închis după gratii cu mama sa într-o celulă de carantină

Un nou-născut este obligat să-și însoțească mama într-o celulă de carantină, stârnind criticile activiștilor pentru drepturile omului, conform Turkish Minutes.

Yasemin Melizci, în vârstă de 29 de ani, împreună cu soțul ei sunt închiși după gratii sub acuzații de apartenență la  mișcarea Gülen, pentru că au folosit aplicației de mesagerie ByLock. 

În ciuda legii privind executarea pedepselor care prevede că „executarea pedepsei închisorii este întârziată pentru femeile însărcinate sau care au născut în ultimele 18 luni”, autoritățile turcești au plasat mama și bebelușul în închisoare.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, activist pentru drepturile omului și deputat al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), un partid de stânga cu sprijin majoritar-kurd, a anunțat arestarea pe contul său de Twitter.

„Un alt bebeluș va fi pus în închisoare cu mama lui?”întreabă alarmat deputatul.

Autoritățile turcești susțin că ByLock a fost un instrument de comunicare utilizat exclusiv de membrii mișcării pentru a asigura confidențialitatea conversațiilor lor. Cu toate acestea, aplicația a fost disponibilă în App Store și Google Play.

Peste 700 de copiii, cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.În timpul pandemiei COVID-19, arestarea mamelor cu copii a fost un motiv de îngrijorare mai mare în rândul activiștilor și criticilor, deoarece secțiile de carantină sunt cunoscute pentru condițiile lor proaste și supraaglomerarea.

Turcia-România: Cum afectează noua lege fiscală micii comercianți

În România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului bihorjust.ro

Un turc din Istanbul răpit de securitate s-a întors după 5 zile: “M-au torturat”

Un bărbat răpit s-a întors acasă, pe 26 ianuarie, după cinci zile de la dispariție.

Turcia: Bebeluș de 9 luni închis după gratii cu mama sa într-o celulă de carantină

Yasemin Melizci, în vârstă de 29 de ani, împreună cu soțul ei sunt închiși după gratii sub acuzații de apartenență la mișcarea Gülen, pentru că au folosit aplicației de mesagerie ByLock.

Comerțul România-Turcia: Turcii caută soluții pentru noua lege controversată

O delegație a Ambasadei Turciei de la București și Asociația Afaceriștilor Turci, TIAD a făcut o vizită la Ministerul Economiei, Claudiu Nasui pentru a discuta despre lista jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale, pe care se află și Turcia.

Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman din București

O familie de musulmani care trăiește înBucurești și care a vrut să roage în cimitirul mahomedan a fost informată că trebuie să primească acordul Ambasadei Turciei din București pentru a putea intra în cimitir.

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat

Cazurile de cenzură cresc în Turcia: 23 de jurnaliști condamnați la peste 100 de ani de închisoare în 2020

Instanțele turcești au pronunțat sentințe de 103 ani pentru 23 de jurnaliști în 2020, conform „Raportului de monitorizare media BIA 2020”,

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.