vineri, aprilie 8, 2022

Turcia trimite luptătorii rebeli sirieni să lupte cu forțele lui Haftar în Libia

Turcia trimite în Libia luptători rebeli sirieni pentru a lupta împotriva forțelor lui Khalifa Haftar, a raportat middleeasteye.net

Autoritățile de la Ankara au anuțat că un grup armat format din luptători turci sirieni, se numără printre grupurile care urmează să fie trimise în Africa de Nord.

Brigada Suqour al-Sham,  o organizație rebelă armată fondată pentru a lupta împotriva forțelor guvernamentale siriene la începutul războiului din Siria ar fi acceptat deja planul și ar fi transferat o parte din forțele sale în Turcia înainte de desfășurare.

Guvernul interimar sirian de opoziție a negat că va trimite vreo trupă în Libia

„Negăm categoric trimiterea oricăreia dintre forțele și formațiunile noastre militare în Libia, iar prioritatea noastră în Armata Națională Siriană este să ne protejăm poporul sirian de milițiile regimului și de susținătorii ruși și iranieni”, se arată într-un comunicat.

Cu toate acestea, o sursă a declarat pentru portalul Middle East Eye că unii luptători au ajuns în Libia în urmă cu trei zile, unde urmează  să se antreneze într-un lagăr închis.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.