luni, octombrie 26, 2020

Turcia trimite luptătorii rebeli sirieni să lupte cu forțele lui Haftar în Libia

Turcia trimite în Libia luptători rebeli sirieni pentru a lupta împotriva forțelor lui Khalifa Haftar, a raportat middleeasteye.net

Autoritățile de la Ankara au anuțat că un grup armat format din luptători turci sirieni, se numără printre grupurile care urmează să fie trimise în Africa de Nord.

Brigada Suqour al-Sham,  o organizație rebelă armată fondată pentru a lupta împotriva forțelor guvernamentale siriene la începutul războiului din Siria ar fi acceptat deja planul și ar fi transferat o parte din forțele sale în Turcia înainte de desfășurare.

Guvernul interimar sirian de opoziție a negat că va trimite vreo trupă în Libia

„Negăm categoric trimiterea oricăreia dintre forțele și formațiunile noastre militare în Libia, iar prioritatea noastră în Armata Națională Siriană este să ne protejăm poporul sirian de milițiile regimului și de susținătorii ruși și iranieni”, se arată într-un comunicat.

Cu toate acestea, o sursă a declarat pentru portalul Middle East Eye că unii luptători au ajuns în Libia în urmă cu trei zile, unde urmează  să se antreneze într-un lagăr închis.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Matei Martin:“De câți Altani e nevoie pentru a schimba regimul Erdogan?”

Matei Martin de la Dilema Veche a abordat în utlima s-a cronică cazul scriitorului Ahmet Altan, închis după gratii , dar și destinul Turciei după puciul eșuat din 15 iulie 2016, sub regimul lui Erdogan.

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.