miercuri, august 31, 2022

Turcia trimite avioane de stingere a incendiilor către Grecia

Ministrul grec de externe, Nikos Dendias, a anunțat, pe 9 august, că Turcia va trimite două avioane de stingere a incendiilor în Grecia, conform Duvar English.

Oficialul elen a dat vestea că Turcia va trimite două avioane de stingere a incendiilor cu un aport de apă de 40 de tone după o conversație telefonică cu omologul său turc, Mevlüt Çavușoğlu, care a confirmat că incendiile sălbatice care se dezlănțuie de zile întregi prin Turcia „sunt acum sub control”.

La scurt timp după declarațiile lui Dendias, ministrul turc al agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, a spus că toate incendiile din Turcia au fost aduse sub control, cu excepția a trei din provinciile din Marea Egee, Muğla și Aydın.

„Ne-am ocupat de 270 de incendii forestiere, dintre care 267 sunt sub control. Lucrările continuă pentru trei incendii forestiere”, a declarat Pakdemirli. în timpul unei conferințe de presă, din 9 august.

Vestea a șocat atât pe rețelele de socializare, cât și în rândul politicienilor.  Deputatul partidului Good (İYİ), Koray Aydın a comentat situația.

„Ați anunțat personal că nu există avioane de stingere a incendiilor în inventarul dvs. Încercați să vă amintiți și să nu vă bateți joc de oameni. Dumnezeu să vă dea bun simț”, a scris Aydın, pe Twitter.

Grecia după 14 zile de incendiu 

Peste 56.000 de hectare au fost pârjolite, în Grecia, din cauza incendiilor. Adică o suprafață de două mai mare decât Bucureștiul a fost mistuită de flăcări, conform Digi24.

Doi oameni au murit, cel puțin 20 sunt răniți, printre pompieri, voluntari și civili, în timp ce incendiile sunt încă departe de a fi controlate.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...