joi, aprilie 7, 2022

Turcia trimite avioane de stingere a incendiilor către Grecia

Ministrul grec de externe, Nikos Dendias, a anunțat, pe 9 august, că Turcia va trimite două avioane de stingere a incendiilor în Grecia, conform Duvar English.

Oficialul elen a dat vestea că Turcia va trimite două avioane de stingere a incendiilor cu un aport de apă de 40 de tone după o conversație telefonică cu omologul său turc, Mevlüt Çavușoğlu, care a confirmat că incendiile sălbatice care se dezlănțuie de zile întregi prin Turcia „sunt acum sub control”.

La scurt timp după declarațiile lui Dendias, ministrul turc al agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, a spus că toate incendiile din Turcia au fost aduse sub control, cu excepția a trei din provinciile din Marea Egee, Muğla și Aydın.

„Ne-am ocupat de 270 de incendii forestiere, dintre care 267 sunt sub control. Lucrările continuă pentru trei incendii forestiere”, a declarat Pakdemirli. în timpul unei conferințe de presă, din 9 august.

Vestea a șocat atât pe rețelele de socializare, cât și în rândul politicienilor.  Deputatul partidului Good (İYİ), Koray Aydın a comentat situația.

„Ați anunțat personal că nu există avioane de stingere a incendiilor în inventarul dvs. Încercați să vă amintiți și să nu vă bateți joc de oameni. Dumnezeu să vă dea bun simț”, a scris Aydın, pe Twitter.

Grecia după 14 zile de incendiu 

Peste 56.000 de hectare au fost pârjolite, în Grecia, din cauza incendiilor. Adică o suprafață de două mai mare decât Bucureștiul a fost mistuită de flăcări, conform Digi24.

Doi oameni au murit, cel puțin 20 sunt răniți, printre pompieri, voluntari și civili, în timp ce incendiile sunt încă departe de a fi controlate.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.