marți, iunie 18, 2024

Turcia trimite avioane de stingere a incendiilor către Grecia

Ministrul grec de externe, Nikos Dendias, a anunțat, pe 9 august, că Turcia va trimite două avioane de stingere a incendiilor în Grecia, conform Duvar English.

Oficialul elen a dat vestea că Turcia va trimite două avioane de stingere a incendiilor cu un aport de apă de 40 de tone după o conversație telefonică cu omologul său turc, Mevlüt Çavușoğlu, care a confirmat că incendiile sălbatice care se dezlănțuie de zile întregi prin Turcia „sunt acum sub control”.

La scurt timp după declarațiile lui Dendias, ministrul turc al agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, a spus că toate incendiile din Turcia au fost aduse sub control, cu excepția a trei din provinciile din Marea Egee, Muğla și Aydın.

„Ne-am ocupat de 270 de incendii forestiere, dintre care 267 sunt sub control. Lucrările continuă pentru trei incendii forestiere”, a declarat Pakdemirli. în timpul unei conferințe de presă, din 9 august.

Vestea a șocat atât pe rețelele de socializare, cât și în rândul politicienilor.  Deputatul partidului Good (İYİ), Koray Aydın a comentat situația.

„Ați anunțat personal că nu există avioane de stingere a incendiilor în inventarul dvs. Încercați să vă amintiți și să nu vă bateți joc de oameni. Dumnezeu să vă dea bun simț”, a scris Aydın, pe Twitter.

Grecia după 14 zile de incendiu 

Peste 56.000 de hectare au fost pârjolite, în Grecia, din cauza incendiilor. Adică o suprafață de două mai mare decât Bucureștiul a fost mistuită de flăcări, conform Digi24.

Doi oameni au murit, cel puțin 20 sunt răniți, printre pompieri, voluntari și civili, în timp ce incendiile sunt încă departe de a fi controlate.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.