joi, aprilie 7, 2022

Tarkan solidaritate cu localnicii care luptă împotriva exinderii unei mine

Popstarul turc, Tarkan și-a arătat sprijinul față de localnicilor care au protestat împotriva planurilor de extindere a unei mine de cărbune în pădurea Akbelen, din provincia sudică Muğla, conform Duvar English.

Tarkan și-a arătat solidaritatea într-o postare pe contul său de Twitter, pe 10 august,împărtășind imagini care arată atacul jandarmeriei împotriva sătenilor care protejează pădurea Akbelen.

„Masacriștii de mediu care urmăresc profituri nu iau în serios avertismentele asupra crizei climatice și continuă să ne distrugă pădurile. Pădurile noastre din toată țara noastră sunt masacrate. Lăsați mediul în pace. Trezeste-te acum!” , a scris cântarețul.

La miezul nopții, pe 9 august, jandarmeria a atacat sătenii care vegheau asupra pădurii Akbelen împotriva Limak Holding.

Compania a încercat recent să profite de incendiile forestiere pentru a tăia copaci cu scopul de  extinde mina de cărbune din zonă, care a furnizat cărbune la centrala termică Yeniköy din apropiere.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.