duminică, mai 26, 2024

Tarkan solidaritate cu localnicii care luptă împotriva exinderii unei mine

Popstarul turc, Tarkan și-a arătat sprijinul față de localnicilor care au protestat împotriva planurilor de extindere a unei mine de cărbune în pădurea Akbelen, din provincia sudică Muğla, conform Duvar English.

Tarkan și-a arătat solidaritatea într-o postare pe contul său de Twitter, pe 10 august,împărtășind imagini care arată atacul jandarmeriei împotriva sătenilor care protejează pădurea Akbelen.

„Masacriștii de mediu care urmăresc profituri nu iau în serios avertismentele asupra crizei climatice și continuă să ne distrugă pădurile. Pădurile noastre din toată țara noastră sunt masacrate. Lăsați mediul în pace. Trezeste-te acum!” , a scris cântarețul.

La miezul nopții, pe 9 august, jandarmeria a atacat sătenii care vegheau asupra pădurii Akbelen împotriva Limak Holding.

Compania a încercat recent să profite de incendiile forestiere pentru a tăia copaci cu scopul de  extinde mina de cărbune din zonă, care a furnizat cărbune la centrala termică Yeniköy din apropiere.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial.