luni, decembrie 5, 2022

Tarkan solidaritate cu localnicii care luptă împotriva exinderii unei mine

Popstarul turc, Tarkan și-a arătat sprijinul față de localnicilor care au protestat împotriva planurilor de extindere a unei mine de cărbune în pădurea Akbelen, din provincia sudică Muğla, conform Duvar English.

Tarkan și-a arătat solidaritatea într-o postare pe contul său de Twitter, pe 10 august,împărtășind imagini care arată atacul jandarmeriei împotriva sătenilor care protejează pădurea Akbelen.

„Masacriștii de mediu care urmăresc profituri nu iau în serios avertismentele asupra crizei climatice și continuă să ne distrugă pădurile. Pădurile noastre din toată țara noastră sunt masacrate. Lăsați mediul în pace. Trezeste-te acum!” , a scris cântarețul.

La miezul nopții, pe 9 august, jandarmeria a atacat sătenii care vegheau asupra pădurii Akbelen împotriva Limak Holding.

Compania a încercat recent să profite de incendiile forestiere pentru a tăia copaci cu scopul de  extinde mina de cărbune din zonă, care a furnizat cărbune la centrala termică Yeniköy din apropiere.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.