joi, februarie 9, 2023

Turcia: 66 de persoane anchetate pentru postări pe rețelele sociale despre incendii

66 de persoane au fost anchetate în urma postărilor lor pe rețelele de socializare cu privire la incendiile sălbatice care au devastat coasta de sud și de vest a Turciei, potrivit unui comunicat al Comandamentului Jandarmeriei Provinciale din Antalya, citat de Turkish Minutes.

Comandamentul de jandarmerie a anunțat că ancheta celor 66 de persoane a fost lansată pe baza „patrulării online” de către unitatea sa de infracțiuni cibernetice și în cooperare cu Procuratura șefă din Antalya.

Unitatea pentru infracțiuni cibernetice a examinat 1.742 de conturi de socializare și 1.347 de pagini web. Cele 66 de persoane care au fost identificate cu privire la acuzațiile de incurajare a urii și a dușmăniei în societate și de insultare a națiunii turce, a Republicii Turce și a organelor de stat, pe lângă insultând președintele. De asemenea,  a fost solicitată și o interdicție de acces pentru 17 site-uri de știri.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan și guvernul său s-au confruntat cu critici dure cu privire la pregătirea inadecvată pentru incendiile de mare amploare, care până acum au luat viața a nouă persoane.

Săptămâna trecută, procurorii turci au lansat, de asemenea, o anchetă asupra utilizatorilor de pe social media care au distribuit și au susținut o campania #HelpTurkey, prin care cetățenii cereau asistență internaționale pentru combaterea incendiilor.

VIDEO! Dezastru în Turcia! Cutremur de 7,4 magnitudine. 284 de morți și 2.323 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter s-a produs în cartierul Pazarcık, din provincia sudică, Kahramanmaraş, conform presei turcești.

Tragedie după tragedie! Portul Iskenderun arde de 24 de ore

Incendiu izbucnit în portul Iskenderun de la Marea Mediterană, care a pornit în urma cutremurelor de ieri, continuă să arde de 24 ore, conform presei turcești.

Cutremur din Turcia! Elon Mask vrea să trimită sateliți Starlink 

Omul de afaceri miliardar Elon Musk, proprietarul Twitter și Tesla, anunțat pe contul său de Twitter că a existat o mare problemă de comunicare în Turcia după cutremur și că, dacă guvernul turc ar aproba ar putea trimite sateliții Starlink pentru ajutor.

Povestea tragică a unei familii! Doar un supraviețuitor dintr-o familie cu cvintupleți

O familie cu cvintupleți a murit tragic în urma cutremurelor din provincia Hatay. Doar un bebeluș a fost scos în viață de...

Turcia: Mama și copilul ei de 6 luni scoși de sub dărâmături după 29 de ore 

Hülya Yılmaz, în vârstă de 30 de ani, și copilul ei, Ayşe Vera Yılmaz, în vârstă de 6 luni, au fost salvați 29 de ore mai târziu de sub dărâmăturile clădirii distruse din districtul Odabaşı, din Hatay.

Apel disperat! Risc de răpiri în Turcia! : „ Nu mai distribuiți poze cu copii dispăruți în urma cutremurelor.”

Ümit Hakan Karakaya, fondatorul Asociației Internaționale pentru Cercetarea și Abuzul Copiilor Dispăruți (UKAİM), a avertizat împotriva poveștilor similare cutremurului din 17 august.

Victimele cutremurelor cer ajutor pe Twitter. Ankara restricționează platforma în țară

Utilizatorii de Twitter, principala platformă din Turcia, au întâmpinat probleme la accesarea pe 8 februarie,

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.