marți, aprilie 12, 2022

Turcia: 66 de persoane anchetate pentru postări pe rețelele sociale despre incendii

66 de persoane au fost anchetate în urma postărilor lor pe rețelele de socializare cu privire la incendiile sălbatice care au devastat coasta de sud și de vest a Turciei, potrivit unui comunicat al Comandamentului Jandarmeriei Provinciale din Antalya, citat de Turkish Minutes.

Comandamentul de jandarmerie a anunțat că ancheta celor 66 de persoane a fost lansată pe baza „patrulării online” de către unitatea sa de infracțiuni cibernetice și în cooperare cu Procuratura șefă din Antalya.

Unitatea pentru infracțiuni cibernetice a examinat 1.742 de conturi de socializare și 1.347 de pagini web. Cele 66 de persoane care au fost identificate cu privire la acuzațiile de incurajare a urii și a dușmăniei în societate și de insultare a națiunii turce, a Republicii Turce și a organelor de stat, pe lângă insultând președintele. De asemenea,  a fost solicitată și o interdicție de acces pentru 17 site-uri de știri.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan și guvernul său s-au confruntat cu critici dure cu privire la pregătirea inadecvată pentru incendiile de mare amploare, care până acum au luat viața a nouă persoane.

Săptămâna trecută, procurorii turci au lansat, de asemenea, o anchetă asupra utilizatorilor de pe social media care au distribuit și au susținut o campania #HelpTurkey, prin care cetățenii cereau asistență internaționale pentru combaterea incendiilor.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.