vineri, iulie 19, 2024

Turcia: 66 de persoane anchetate pentru postări pe rețelele sociale despre incendii

66 de persoane au fost anchetate în urma postărilor lor pe rețelele de socializare cu privire la incendiile sălbatice care au devastat coasta de sud și de vest a Turciei, potrivit unui comunicat al Comandamentului Jandarmeriei Provinciale din Antalya, citat de Turkish Minutes.

Comandamentul de jandarmerie a anunțat că ancheta celor 66 de persoane a fost lansată pe baza „patrulării online” de către unitatea sa de infracțiuni cibernetice și în cooperare cu Procuratura șefă din Antalya.

Unitatea pentru infracțiuni cibernetice a examinat 1.742 de conturi de socializare și 1.347 de pagini web. Cele 66 de persoane care au fost identificate cu privire la acuzațiile de incurajare a urii și a dușmăniei în societate și de insultare a națiunii turce, a Republicii Turce și a organelor de stat, pe lângă insultând președintele. De asemenea,  a fost solicitată și o interdicție de acces pentru 17 site-uri de știri.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan și guvernul său s-au confruntat cu critici dure cu privire la pregătirea inadecvată pentru incendiile de mare amploare, care până acum au luat viața a nouă persoane.

Săptămâna trecută, procurorii turci au lansat, de asemenea, o anchetă asupra utilizatorilor de pe social media care au distribuit și au susținut o campania #HelpTurkey, prin care cetățenii cereau asistență internaționale pentru combaterea incendiilor.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.