vineri, ianuarie 7, 2022

Turcia: 66 de persoane anchetate pentru postări pe rețelele sociale despre incendii

66 de persoane au fost anchetate în urma postărilor lor pe rețelele de socializare cu privire la incendiile sălbatice care au devastat coasta de sud și de vest a Turciei, potrivit unui comunicat al Comandamentului Jandarmeriei Provinciale din Antalya, citat de Turkish Minutes.

Comandamentul de jandarmerie a anunțat că ancheta celor 66 de persoane a fost lansată pe baza „patrulării online” de către unitatea sa de infracțiuni cibernetice și în cooperare cu Procuratura șefă din Antalya.

Unitatea pentru infracțiuni cibernetice a examinat 1.742 de conturi de socializare și 1.347 de pagini web. Cele 66 de persoane care au fost identificate cu privire la acuzațiile de incurajare a urii și a dușmăniei în societate și de insultare a națiunii turce, a Republicii Turce și a organelor de stat, pe lângă insultând președintele. De asemenea,  a fost solicitată și o interdicție de acces pentru 17 site-uri de știri.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan și guvernul său s-au confruntat cu critici dure cu privire la pregătirea inadecvată pentru incendiile de mare amploare, care până acum au luat viața a nouă persoane.

Săptămâna trecută, procurorii turci au lansat, de asemenea, o anchetă asupra utilizatorilor de pe social media care au distribuit și au susținut o campania #HelpTurkey, prin care cetățenii cereau asistență internaționale pentru combaterea incendiilor.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută.