vineri, ianuarie 7, 2022

Brazilia a arestat un pilot turc care transporta 1,3 tone de cocaină

Un tribunal brazilian a arestat un pilot turc care a zburat cu un avion privat, de unde au fost confiscate 1,3 tone de cocaină, conform Duvar English.

Poliția din Brazilia, pe 4 august, a confiscat 24 de valize care transportau 1,3 tone de cocaină pe un avion privat deținut de turci, închiriat de un resortisant spaniol. Avionul avea patru echipaje turce la bord și pasagerul spaniol.

Ulterior, poliția a eliberat tre turci din arest, dar a continuat cu interogatoriul pilotului șef și al pasagerului spaniol.

Autoritățile braziliene au declarat că au dovezi că pilotul-șef în vârstă de 48 de ani avea cunoștințe prealabile despre cocaina la bordul avionului.

„Analiza pe care am făcut-o în avion și locurile relevante, informațiile și documentele pe care le-am obținut prin cercetare și interogatoriu ne arată că pilotul șef avea cunoștințe despre traficul de droguri”, a declarat șeful poliției din Ceará, Alan Robson.

ACM Holding din Istanbul, care deține avionul privat, a spus anterior că clientul spaniol relevant și valizele sale nu aveau nicio legătură cu compania sau cu echipajul de zbor.

Jetul privat pe care a fost confiscată cocaină a fost deținut anterior de guvernul turc, fiind cumpărat în timpul mandatului celui de-al optul președinte turc, Turgut Özal.

Avionul l-a transportat și pe președintele Recep Tayyip Erdoğan de la Dalaman la Istanbul în noaptea puciului eșuat din 15 iulie 2016. Ulterior a fost vândut către Turkish Airlines și, în cele din urmă, către ACM Holding.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.