sâmbătă, aprilie 9, 2022

Brazilia a arestat un pilot turc care transporta 1,3 tone de cocaină

Un tribunal brazilian a arestat un pilot turc care a zburat cu un avion privat, de unde au fost confiscate 1,3 tone de cocaină, conform Duvar English.

Poliția din Brazilia, pe 4 august, a confiscat 24 de valize care transportau 1,3 tone de cocaină pe un avion privat deținut de turci, închiriat de un resortisant spaniol. Avionul avea patru echipaje turce la bord și pasagerul spaniol.

Ulterior, poliția a eliberat tre turci din arest, dar a continuat cu interogatoriul pilotului șef și al pasagerului spaniol.

Autoritățile braziliene au declarat că au dovezi că pilotul-șef în vârstă de 48 de ani avea cunoștințe prealabile despre cocaina la bordul avionului.

„Analiza pe care am făcut-o în avion și locurile relevante, informațiile și documentele pe care le-am obținut prin cercetare și interogatoriu ne arată că pilotul șef avea cunoștințe despre traficul de droguri”, a declarat șeful poliției din Ceará, Alan Robson.

ACM Holding din Istanbul, care deține avionul privat, a spus anterior că clientul spaniol relevant și valizele sale nu aveau nicio legătură cu compania sau cu echipajul de zbor.

Jetul privat pe care a fost confiscată cocaină a fost deținut anterior de guvernul turc, fiind cumpărat în timpul mandatului celui de-al optul președinte turc, Turgut Özal.

Avionul l-a transportat și pe președintele Recep Tayyip Erdoğan de la Dalaman la Istanbul în noaptea puciului eșuat din 15 iulie 2016. Ulterior a fost vândut către Turkish Airlines și, în cele din urmă, către ACM Holding.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca