sâmbătă, decembrie 2, 2023

Brazilia a arestat un pilot turc care transporta 1,3 tone de cocaină

Un tribunal brazilian a arestat un pilot turc care a zburat cu un avion privat, de unde au fost confiscate 1,3 tone de cocaină, conform Duvar English.

Poliția din Brazilia, pe 4 august, a confiscat 24 de valize care transportau 1,3 tone de cocaină pe un avion privat deținut de turci, închiriat de un resortisant spaniol. Avionul avea patru echipaje turce la bord și pasagerul spaniol.

Ulterior, poliția a eliberat tre turci din arest, dar a continuat cu interogatoriul pilotului șef și al pasagerului spaniol.

Autoritățile braziliene au declarat că au dovezi că pilotul-șef în vârstă de 48 de ani avea cunoștințe prealabile despre cocaina la bordul avionului.

„Analiza pe care am făcut-o în avion și locurile relevante, informațiile și documentele pe care le-am obținut prin cercetare și interogatoriu ne arată că pilotul șef avea cunoștințe despre traficul de droguri”, a declarat șeful poliției din Ceará, Alan Robson.

ACM Holding din Istanbul, care deține avionul privat, a spus anterior că clientul spaniol relevant și valizele sale nu aveau nicio legătură cu compania sau cu echipajul de zbor.

Jetul privat pe care a fost confiscată cocaină a fost deținut anterior de guvernul turc, fiind cumpărat în timpul mandatului celui de-al optul președinte turc, Turgut Özal.

Avionul l-a transportat și pe președintele Recep Tayyip Erdoğan de la Dalaman la Istanbul în noaptea puciului eșuat din 15 iulie 2016. Ulterior a fost vândut către Turkish Airlines și, în cele din urmă, către ACM Holding.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.