marți, aprilie 23, 2024

Brazilia a arestat un pilot turc care transporta 1,3 tone de cocaină

Un tribunal brazilian a arestat un pilot turc care a zburat cu un avion privat, de unde au fost confiscate 1,3 tone de cocaină, conform Duvar English.

Poliția din Brazilia, pe 4 august, a confiscat 24 de valize care transportau 1,3 tone de cocaină pe un avion privat deținut de turci, închiriat de un resortisant spaniol. Avionul avea patru echipaje turce la bord și pasagerul spaniol.

Ulterior, poliția a eliberat tre turci din arest, dar a continuat cu interogatoriul pilotului șef și al pasagerului spaniol.

Autoritățile braziliene au declarat că au dovezi că pilotul-șef în vârstă de 48 de ani avea cunoștințe prealabile despre cocaina la bordul avionului.

„Analiza pe care am făcut-o în avion și locurile relevante, informațiile și documentele pe care le-am obținut prin cercetare și interogatoriu ne arată că pilotul șef avea cunoștințe despre traficul de droguri”, a declarat șeful poliției din Ceará, Alan Robson.

ACM Holding din Istanbul, care deține avionul privat, a spus anterior că clientul spaniol relevant și valizele sale nu aveau nicio legătură cu compania sau cu echipajul de zbor.

Jetul privat pe care a fost confiscată cocaină a fost deținut anterior de guvernul turc, fiind cumpărat în timpul mandatului celui de-al optul președinte turc, Turgut Özal.

Avionul l-a transportat și pe președintele Recep Tayyip Erdoğan de la Dalaman la Istanbul în noaptea puciului eșuat din 15 iulie 2016. Ulterior a fost vândut către Turkish Airlines și, în cele din urmă, către ACM Holding.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org