miercuri, februarie 1, 2023

Turcia: 21 de persoane au murit în 2 accidente rutier în ultimele 24 de ore

21 de persoane și-au pierdut viața în două accidente rutiere grave din Turcia, în ultimele 24 de ore, conform presei turcești.

Pe 8 august, un accident în provincia vestică, Izmir a luat viața a 6 persoane și alte 11 persoane au fost grav rănite, după ce microbus în care erau a căzut de la 25 de metri.

Microbus s-a rostogolit, apoi a rămas atârnat cu susul în jos pe copacul pe care l-a lovit, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii. 

De asemenea, un autocar care s-a răsturnat în vestul Turciei la începutul zilei de 8 august, a ucis 15 persoane, iar alte 17 sunt rănite.

Autobuzul aparținând firmei Efetur a ieșit din sub control și s-a răsturnat de pe autostrada din provincia vestică, Balıkesir în timp ce se îndrepta spre Edremit.

Pasagerii răniți au fost imediat duși la spitalele din apropiere.

O investigație pentru a determina cauza accidentului este în desfășurare.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.