marți, aprilie 12, 2022

Turcia: 21 de persoane au murit în 2 accidente rutier în ultimele 24 de ore

21 de persoane și-au pierdut viața în două accidente rutiere grave din Turcia, în ultimele 24 de ore, conform presei turcești.

Pe 8 august, un accident în provincia vestică, Izmir a luat viața a 6 persoane și alte 11 persoane au fost grav rănite, după ce microbus în care erau a căzut de la 25 de metri.

Microbus s-a rostogolit, apoi a rămas atârnat cu susul în jos pe copacul pe care l-a lovit, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii. 

De asemenea, un autocar care s-a răsturnat în vestul Turciei la începutul zilei de 8 august, a ucis 15 persoane, iar alte 17 sunt rănite.

Autobuzul aparținând firmei Efetur a ieșit din sub control și s-a răsturnat de pe autostrada din provincia vestică, Balıkesir în timp ce se îndrepta spre Edremit.

Pasagerii răniți au fost imediat duși la spitalele din apropiere.

O investigație pentru a determina cauza accidentului este în desfășurare.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.