joi, aprilie 7, 2022

Turcia trimite ajutoare în Ucraina:„Nu cei care vorbesc aceeași limbă, dar cei care împărtășesc aceleași sentimente se pot înțelege”


Semiluna Roșie și Președinția pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD), dar și cetățenii turci s-au mobilizat pentru a trimite ajutore umanitar și personal în Ucraina.

În urma mobilizării, cinci camioane încărcate cu pături, corturi, saci de dormit, materiale de curățare și igienă, precum și cinci specialiști, o bucătărie mobilă și un vehicul de intervenție în caz de dezastru au fost expediate în Ucraina 

„Părțile afiliate au fost informate despre ruta pe care o va parcurge convoiul și au fost solicitate locația și protecția acestora”, a declarat Kerem Kınık, șeful Semilunii Roșii din Turcia, pe Twitter.

AFAD a declarat că o echipă a organizației de ajutorare a sosit deja în Ucraina pentru a coordona eforturile.

De asemenea, cetățenii din mai multe orașe s-au mobilizat pentru a dona bani, dar și produse pentru refugiații ucraineni.

Ambasada Ucrainei din Turcia a mulțumit pentru gestul turcilor printr-o postare pe Twitter.

”Astăzi, cuvintele lui Mevlana «nu cei care vorbesc aceeași limbă, dar cei care împărtășesc aceleași sentimente se pot înțelege» au un alt sens.”, se arată în postare.

Cei care doresc să participe la campania de ajutor își vor putea livra donațiile prin adresa de internet „www.kizilay.org.tr”, conturile Semilunii Roșii din bănci și sucursale. În plus, se pot face donații de 10 lire prin mesajul text „YARDIM” la 2868 prin toți operatorii GSM.

Situația actuală din Ucraina

Conform Națiunilor Unite, mai multe de jumătate de milion de cetățeni ucrainieni au trecut granița în patru zile.

În urma atacurilor armatei ruse a ajuns ucrainenii au înregistrat 352 de morţi şi peste 1.600 de răniţi, au anunţat duminică seară autorităţile de la Kiev, în timp ce Moscova a recunoscut, pentru prima dată, că a pierdut militari în confruntări.

Ministerul de Interne de la Kiev a comunicat că, potrivit noilor date, bilanţul invaziei militare ruse este de 352 de morţi, inclusiv 14 copii, potrivit agenţiei Ukrinform.

La rândul său, Ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat că au fost înregistrate 1.684 de persoane rănite, inclusiv 116 copii.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.