sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: Sute de copiii închiși după gratii nu au acces la facilității de bază


Sunt sute de copii care se află după gratii alături de mamele lor nu au acces la facilități de bază, cum ar fi scutecele sau lapte, conform Comisiei pentru drepturile omului al Asociației Medicale din Ankara, conform Ahval News.

Doctor Ayşe Uğurlu a făcut declarații pentru Agenției Mezopotamya, despre situațiia a sutelor de copiii în închisorile din Turcia care se află după gratii.

„Au puține șanse să fie liberi, să meargă sau să alerge. Ei se confruntă cu diverse obstacole atunci când au nevoie de îngrijiri medicale. Este de cea mai mare importanță ca copiii mici să se prezinte în mod regulat la medici”, susține Uğur.

De asemenea, specialista susține că sugarii și copiii mici din închisori suferă de aceleași probleme ca și deținuții adulți.

„Nu pot accesa lapte sau scutece. Nu pot consuma suficiente proteine. Ei nu au acces la o dietă sănătoasă și echilibrată”, subliniază Uğurlu.

Jocul și socializarea sunt necesare pentru dezvoltarea creierului în copilăria timpurie.

„Într-un mediu în care chiar și adulții suferă de diverse traume mentale și corporale, nu este greu de văzut că copiii ar avea de suferit”, explică aceasta.

În 2017, 668 de copii mai mici de 6 ani erau în închisori alături de mamele lor, potrivit Ministerului Justiției. Până în 2018, numărul a crescut la 743. În 2020, cifra a ajuns la 780.

Potrivit legii din Turcia, pedepsele pentru femeile care nasc sau au copii mai mici de șase luni ar trebui amânate și nu ar trebui să fie ținute în arest preventiv dacă procesul lor continuă. Pentru mamele cu copii între 6 luni și 6 ani, există prevederi care permit arestul la domiciliu sau alte forme de încarcerare.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.