miercuri, ianuarie 12, 2022

Turcia: Sute de copiii închiși după gratii nu au acces la facilității de bază


Sunt sute de copii care se află după gratii alături de mamele lor nu au acces la facilități de bază, cum ar fi scutecele sau lapte, conform Comisiei pentru drepturile omului al Asociației Medicale din Ankara, conform Ahval News.

Doctor Ayşe Uğurlu a făcut declarații pentru Agenției Mezopotamya, despre situațiia a sutelor de copiii în închisorile din Turcia care se află după gratii.

„Au puține șanse să fie liberi, să meargă sau să alerge. Ei se confruntă cu diverse obstacole atunci când au nevoie de îngrijiri medicale. Este de cea mai mare importanță ca copiii mici să se prezinte în mod regulat la medici”, susține Uğur.

De asemenea, specialista susține că sugarii și copiii mici din închisori suferă de aceleași probleme ca și deținuții adulți.

„Nu pot accesa lapte sau scutece. Nu pot consuma suficiente proteine. Ei nu au acces la o dietă sănătoasă și echilibrată”, subliniază Uğurlu.

Jocul și socializarea sunt necesare pentru dezvoltarea creierului în copilăria timpurie.

„Într-un mediu în care chiar și adulții suferă de diverse traume mentale și corporale, nu este greu de văzut că copiii ar avea de suferit”, explică aceasta.

În 2017, 668 de copii mai mici de 6 ani erau în închisori alături de mamele lor, potrivit Ministerului Justiției. Până în 2018, numărul a crescut la 743. În 2020, cifra a ajuns la 780.

Potrivit legii din Turcia, pedepsele pentru femeile care nasc sau au copii mai mici de șase luni ar trebui amânate și nu ar trebui să fie ținute în arest preventiv dacă procesul lor continuă. Pentru mamele cu copii între 6 luni și 6 ani, există prevederi care permit arestul la domiciliu sau alte forme de încarcerare.

Turcia: Sute de copiii închiși după gratii nu au acces la facilității de bază

Specialista susține că sugarii și copiii mici din închisori suferă de aceleași probleme ca și deținuții adulți.

Cazul unui scriitor turco-armean:„Este obligat să părăsească voluntar Grecia în termen de 15 zile. ”

Un tribunal grec a ordonat eliberarea unui scriitor turco-armean cu condiția ca acesta să părăsească țara în termen de două săptămâni, conform Ambasadei Armeniei de la Atena, citat de Turkish Minutes.

Academician reținut pentru opiniile postat pe rețelele de socializare

Un academician și scriitor a fost reținut pentru scurt timp din cauza comentariilor sale pe rețelele sociale, în urma unei plângeri depuse...

Tragic! Înmormântată după o lună. Și-a pierdut viața, în încercare de a fugi de regimul lui Erdogan

O femeie din Turcia a fost înmormântată în Grecia, după ce și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încerca să scape, împreună cu soțul ei, de guvernul Erdogan,

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor