duminică, februarie 25, 2024

Academician reținut pentru opiniile postat pe rețelele de socializare

Un academician și scriitor a fost reținut pentru scurt timp din cauza comentariilor sale pe rețelele sociale, în urma unei plângeri depuse de un jurnalist pro-guvernamental,conform Turkish Minutes.

Fatih Yaşlı, membru al consiliului consultativ al Partidului Comunist din Turcia [TKP] a crezut că fost reţinut din cauza articolelor sale de pe site-ul de ştiri ,SOL, însă a fost acesta a fost reținut în urma unei plângeri oficială a lui Feyza Öznur, un jurnalist pro-guvernamental apropiat Grupului Pelikan.

„Credeam că am fost reținut din cauza unuia dintre articolele mele, dar s-a dovedit că a fost din cauza comentariului de dezonoare pe care l-am făcut cu privire la videoclipul unui troll Pelican care ridiculizează oamenii săraci. Vom continua să luptăm împotriva acestui lucru. Mulțumesc tuturor celor care și-au arătat solidaritatea cu mine”, a scris Yaşlı, pe Twitter.

„El a filmat un videoclip cu cetățenii care s-au plâns că nu pot face rost de bani. Am postat un tweet cu acel videoclip, spunând: „Este un spectacol de dezonoare. Oamenii se sinucid din cauza foametei și a sărăciei în Turcia, dar la un conac Pelikan organizează un spectacol de dezonoare”, susține academicianul.

Pelikan este un grup de troli condus de Hilal Kaplan, un jurnalist apropiat președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan. Grupul l-a forțat pe prim-ministrul de atunci și actualul lider al partidului de opoziție Gelecek (Viitorul), Ahmet Davutoğlu să demisioneze în mai 2016, cu o listă de dosare neatribuite pe care le-au publicat în aprilie 2016. Fișierele detaliază problemele conflictului dintre Davutoğlu și Erdoğan.

Yaşlı, lector la departamentul de relaţii internaţionale al Universităţii Bolu Abant İzzet Baysal, este cunoscut pentru criticile sale dure la adresa politicilor Partidului Justiţiei şi Dezvoltarii (AKP) în articolele şi postările sale pe reţelele sociale.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.