sâmbătă, aprilie 9, 2022

Academician reținut pentru opiniile postat pe rețelele de socializare

Un academician și scriitor a fost reținut pentru scurt timp din cauza comentariilor sale pe rețelele sociale, în urma unei plângeri depuse de un jurnalist pro-guvernamental,conform Turkish Minutes.

Fatih Yaşlı, membru al consiliului consultativ al Partidului Comunist din Turcia [TKP] a crezut că fost reţinut din cauza articolelor sale de pe site-ul de ştiri ,SOL, însă a fost acesta a fost reținut în urma unei plângeri oficială a lui Feyza Öznur, un jurnalist pro-guvernamental apropiat Grupului Pelikan.

„Credeam că am fost reținut din cauza unuia dintre articolele mele, dar s-a dovedit că a fost din cauza comentariului de dezonoare pe care l-am făcut cu privire la videoclipul unui troll Pelican care ridiculizează oamenii săraci. Vom continua să luptăm împotriva acestui lucru. Mulțumesc tuturor celor care și-au arătat solidaritatea cu mine”, a scris Yaşlı, pe Twitter.

„El a filmat un videoclip cu cetățenii care s-au plâns că nu pot face rost de bani. Am postat un tweet cu acel videoclip, spunând: „Este un spectacol de dezonoare. Oamenii se sinucid din cauza foametei și a sărăciei în Turcia, dar la un conac Pelikan organizează un spectacol de dezonoare”, susține academicianul.

Pelikan este un grup de troli condus de Hilal Kaplan, un jurnalist apropiat președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan. Grupul l-a forțat pe prim-ministrul de atunci și actualul lider al partidului de opoziție Gelecek (Viitorul), Ahmet Davutoğlu să demisioneze în mai 2016, cu o listă de dosare neatribuite pe care le-au publicat în aprilie 2016. Fișierele detaliază problemele conflictului dintre Davutoğlu și Erdoğan.

Yaşlı, lector la departamentul de relaţii internaţionale al Universităţii Bolu Abant İzzet Baysal, este cunoscut pentru criticile sale dure la adresa politicilor Partidului Justiţiei şi Dezvoltarii (AKP) în articolele şi postările sale pe reţelele sociale.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.