vineri, aprilie 19, 2024

Academician reținut pentru opiniile postat pe rețelele de socializare

Un academician și scriitor a fost reținut pentru scurt timp din cauza comentariilor sale pe rețelele sociale, în urma unei plângeri depuse de un jurnalist pro-guvernamental,conform Turkish Minutes.

Fatih Yaşlı, membru al consiliului consultativ al Partidului Comunist din Turcia [TKP] a crezut că fost reţinut din cauza articolelor sale de pe site-ul de ştiri ,SOL, însă a fost acesta a fost reținut în urma unei plângeri oficială a lui Feyza Öznur, un jurnalist pro-guvernamental apropiat Grupului Pelikan.

„Credeam că am fost reținut din cauza unuia dintre articolele mele, dar s-a dovedit că a fost din cauza comentariului de dezonoare pe care l-am făcut cu privire la videoclipul unui troll Pelican care ridiculizează oamenii săraci. Vom continua să luptăm împotriva acestui lucru. Mulțumesc tuturor celor care și-au arătat solidaritatea cu mine”, a scris Yaşlı, pe Twitter.

„El a filmat un videoclip cu cetățenii care s-au plâns că nu pot face rost de bani. Am postat un tweet cu acel videoclip, spunând: „Este un spectacol de dezonoare. Oamenii se sinucid din cauza foametei și a sărăciei în Turcia, dar la un conac Pelikan organizează un spectacol de dezonoare”, susține academicianul.

Pelikan este un grup de troli condus de Hilal Kaplan, un jurnalist apropiat președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan. Grupul l-a forțat pe prim-ministrul de atunci și actualul lider al partidului de opoziție Gelecek (Viitorul), Ahmet Davutoğlu să demisioneze în mai 2016, cu o listă de dosare neatribuite pe care le-au publicat în aprilie 2016. Fișierele detaliază problemele conflictului dintre Davutoğlu și Erdoğan.

Yaşlı, lector la departamentul de relaţii internaţionale al Universităţii Bolu Abant İzzet Baysal, este cunoscut pentru criticile sale dure la adresa politicilor Partidului Justiţiei şi Dezvoltarii (AKP) în articolele şi postările sale pe reţelele sociale.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.