marți, decembrie 6, 2022

Istanbulul devine epicentrul Omicron. Peste 61.000 de cazuri de COVID-19


Istanbul a devenit epicentrul variantei Omicron a COVID-19, conform ministerului sănătății, citat de Ahval News.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca a informat că a existat o creștere cu 6,2% a spitalizărilor în Turcia, în ultimele trei săptămâni, menționând totuși că nu a existat o creștere notabilă a cazurilor de terapie intensivă sau de intubare.

Turcia a înregistrat, luni, 65.236 de noi cazuri de COVID-19 și 141 de decese pe fondul variantei cu răspândire rapidă, potrivit datelor Ministerului Sănătății. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 403.104 de teste COVID-19.

Turcia a raportat miercuri cel mai mare număr de infecții zilnice cu COVID-19 de la începutul pandemiei la 66.467, pe măsură ce varianta omicron se răspândește rapid.

Peste 83 la sută din populația turcă de peste 18 ani a primit două doze de vaccin, potrivit unei hărți distribuite de minister duminică.

Luna trecută, Turcia a început să-și administreze vaccinul COVID-19 dezvoltat pe plan intern, Turkovac, pe fondul unei creșteri rapide a cazurilor de variantă Omicron.

O serie de specialiști în domeniul sănătății din țară au avertizat împotriva utilizării acesteia, invocând lipsa de finalizare a studiului. Turkovac a primit autorizație de utilizare în caz de urgență în decembrie, eliminând necesitatea de a oferi publicului o verificare completă a siguranței și eficacității sale.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.