vineri, aprilie 8, 2022

Istanbulul devine epicentrul Omicron. Peste 61.000 de cazuri de COVID-19


Istanbul a devenit epicentrul variantei Omicron a COVID-19, conform ministerului sănătății, citat de Ahval News.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca a informat că a existat o creștere cu 6,2% a spitalizărilor în Turcia, în ultimele trei săptămâni, menționând totuși că nu a existat o creștere notabilă a cazurilor de terapie intensivă sau de intubare.

Turcia a înregistrat, luni, 65.236 de noi cazuri de COVID-19 și 141 de decese pe fondul variantei cu răspândire rapidă, potrivit datelor Ministerului Sănătății. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 403.104 de teste COVID-19.

Turcia a raportat miercuri cel mai mare număr de infecții zilnice cu COVID-19 de la începutul pandemiei la 66.467, pe măsură ce varianta omicron se răspândește rapid.

Peste 83 la sută din populația turcă de peste 18 ani a primit două doze de vaccin, potrivit unei hărți distribuite de minister duminică.

Luna trecută, Turcia a început să-și administreze vaccinul COVID-19 dezvoltat pe plan intern, Turkovac, pe fondul unei creșteri rapide a cazurilor de variantă Omicron.

O serie de specialiști în domeniul sănătății din țară au avertizat împotriva utilizării acesteia, invocând lipsa de finalizare a studiului. Turkovac a primit autorizație de utilizare în caz de urgență în decembrie, eliminând necesitatea de a oferi publicului o verificare completă a siguranței și eficacității sale.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.