joi, aprilie 7, 2022

Cazul unui scriitor turco-armean:„Este obligat să părăsească voluntar Grecia în termen de 15 zile. ”


Un tribunal grec a ordonat eliberarea unui scriitor turco-armean cu condiția ca acesta să părăsească țara în termen de două săptămâni, conform Ambasadei Armeniei de la Atena, citat de Turkish Minutes.

Ambasada Armeniei a informat într-o declarație pe Facebook că o instanță administrativă a anunțat că lingvistul Sevan Nișanyan, 65 de ani, va fi eliberat. 

„Potrivit deciziei, el este obligat să părăsească voluntar Grecia în termen de 15 zile. Întrucât Sevan Nișanyan este cetățean armean, poate pleca în Armenia dacă dorește”, se arată în postare.

Poliția greacă a refuzat săptămâna trecută să spună de ce nu i-a fost reînnoit permisul de ședere.Ambasada Armeniei a declarat  că „ia toate măsurile posibile pentru a rezolva cazul”.

Ce s-a întâmplat?

Nișanyan a fost închis în Turcia în 2014 pentru presupusa construcție ilegală de clădiri, acuzații despre care el spune că au fost o pedeapsă pentru opiniile sale deschise despre restricțiile asupra libertății de exprimare în țară. El a fugit dintr-o închisoare cu securitate redusă în 2017 și a cerut azil în Grecia.

Nișanyan fusese condamnat anterior în Turcia pentru blasfemie în legătură cu un articol de pe blog-ul personal din 2012, în care a postat un film anti-islam care l-a ridiculizat pe profetul Mahomed, fapt care a stârnit proteste furioase în întreaga lume.

În mod obișnuit, instanțele grecești refuză să extrădeze către Turcia persoanele care spun că se confruntă cu persecuția pentru opiniile lor acolo.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.