vineri, aprilie 8, 2022

Tragic! Înmormântată după o lună. Și-a pierdut viața, în încercare de a fugi de regimul lui Erdogan


O femeie din Turcia a fost înmormântată în Grecia, după ce și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încerca să scape, împreună cu soțul ei, de guvernul Erdogan, conform Greek City Time.

Nurdan Gündüz, soția procurorului turc, İbrahim Gündüz, a fost înmormântat, la sfârșitul săptămânii, în cimitirul musulman din Kos după ce cuplul căsătorit și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încercau să scape de guvernul Erdogan.

Autoritățile turce nu le-au permis rudelor celor două victime să călătorească în Grecia pentru a identifica și ridica cadavrele.

Din acest motiv, Nurdan a fost înmormântat în cimitirul musulman din Kos, sâmbătă, după ce identificarea cadavrului și procedurile planificate au fost finalizate.

La ceremonie a fost prezent un prieten al cuplului care locuiește permanent în Atena și care a transmis în direct înmormântarea cu telefonul mobil rudelor victimelor din Turcia.

Proaspăt căsătoriți, toate visurile lor au fost distruse

Tânărul cuplu a fost concediat din funcție publică, cu aceeași acuzație de apartență la o organizație teroristă și condamnat pentru 15 luni de închisoare. Cei doi au fost eliberat pe cauțiune, dar i s-a interzis să călătorească în străinătate.

Pentru a nu se întoarce din nou la închisoare, İbrahim și Nurdan s-au căsătorit în vara anului 2021 și au decis să fugă în Grecia și să caute azil politic.

La primele ore ale zilei de 2 decembrie, barca cu motor în care se aflau la bord s-a răsturnat din cauza valurilor înalte și a manipulării greșite a căpitanului, astfel că cei cinci pasageri, patru bărbați și o femeie, au fost găsiți în apă.

Garda de Coastă greacă a răspuns imediat, însă Ibrahim și Nurdan au fost găsiți morți. 

Procurorul, în vârstă de 36 de ani, rămâne la morga spitalului din Kos și va fi înmormântat în următoarele zile când procedurile vor fi finalizate.

În următoarele câteva zile va urma înmormântarea soțului ei İbrahim, chiar lângă ea.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.