miercuri, ianuarie 12, 2022

Tragic! Înmormântată după o lună. Și-a pierdut viața, în încercare de a fugi de regimul lui Erdogan


O femeie din Turcia a fost înmormântată în Grecia, după ce și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încerca să scape, împreună cu soțul ei, de guvernul Erdogan, conform Greek City Time.

Nurdan Gündüz, soția procurorului turc, İbrahim Gündüz, a fost înmormântat, la sfârșitul săptămânii, în cimitirul musulman din Kos după ce cuplul căsătorit și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încercau să scape de guvernul Erdogan.

Autoritățile turce nu le-au permis rudelor celor două victime să călătorească în Grecia pentru a identifica și ridica cadavrele.

Din acest motiv, Nurdan a fost înmormântat în cimitirul musulman din Kos, sâmbătă, după ce identificarea cadavrului și procedurile planificate au fost finalizate.

La ceremonie a fost prezent un prieten al cuplului care locuiește permanent în Atena și care a transmis în direct înmormântarea cu telefonul mobil rudelor victimelor din Turcia.

Proaspăt căsătoriți, toate visurile lor au fost distruse

Tânărul cuplu a fost concediat din funcție publică, cu aceeași acuzație de apartență la o organizație teroristă și condamnat pentru 15 luni de închisoare. Cei doi au fost eliberat pe cauțiune, dar i s-a interzis să călătorească în străinătate.

Pentru a nu se întoarce din nou la închisoare, İbrahim și Nurdan s-au căsătorit în vara anului 2021 și au decis să fugă în Grecia și să caute azil politic.

La primele ore ale zilei de 2 decembrie, barca cu motor în care se aflau la bord s-a răsturnat din cauza valurilor înalte și a manipulării greșite a căpitanului, astfel că cei cinci pasageri, patru bărbați și o femeie, au fost găsiți în apă.

Garda de Coastă greacă a răspuns imediat, însă Ibrahim și Nurdan au fost găsiți morți. 

Procurorul, în vârstă de 36 de ani, rămâne la morga spitalului din Kos și va fi înmormântat în următoarele zile când procedurile vor fi finalizate.

În următoarele câteva zile va urma înmormântarea soțului ei İbrahim, chiar lângă ea.

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Istanbulul devine epicentrul Omicron. Peste 61.000 de cazuri de COVID-19

Istanbulul devine epicentrul Omicron. Peste 61.000 de cazuri de COVID-19

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Tragic! Înmormântată după o lună. Și-a pierdut viața, în încercare de a fugi de regimul lui Erdogan

O femeie din Turcia a fost înmormântată în Grecia, după ce și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încerca să scape, împreună cu soțul ei, de guvernul Erdogan,

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Academician reținut pentru opiniile postat pe rețelele de socializare

Un academician și scriitor a fost reținut pentru scurt timp din cauza comentariilor sale pe rețelele sociale, în urma unei plângeri depuse...

Cazul unui scriitor turco-armean:„Este obligat să părăsească voluntar Grecia în termen de 15 zile. ”

Un tribunal grec a ordonat eliberarea unui scriitor turco-armean cu condiția ca acesta să părăsească țara în termen de două săptămâni, conform Ambasadei Armeniei de la Atena, citat de Turkish Minutes.