duminică, decembrie 10, 2023

Tragic! Înmormântată după o lună. Și-a pierdut viața, în încercare de a fugi de regimul lui Erdogan


O femeie din Turcia a fost înmormântată în Grecia, după ce și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încerca să scape, împreună cu soțul ei, de guvernul Erdogan, conform Greek City Time.

Nurdan Gündüz, soția procurorului turc, İbrahim Gündüz, a fost înmormântat, la sfârșitul săptămânii, în cimitirul musulman din Kos după ce cuplul căsătorit și-a pierdut viața la începutul lunii decembrie când încercau să scape de guvernul Erdogan.

Autoritățile turce nu le-au permis rudelor celor două victime să călătorească în Grecia pentru a identifica și ridica cadavrele.

Din acest motiv, Nurdan a fost înmormântat în cimitirul musulman din Kos, sâmbătă, după ce identificarea cadavrului și procedurile planificate au fost finalizate.

La ceremonie a fost prezent un prieten al cuplului care locuiește permanent în Atena și care a transmis în direct înmormântarea cu telefonul mobil rudelor victimelor din Turcia.

Proaspăt căsătoriți, toate visurile lor au fost distruse

Tânărul cuplu a fost concediat din funcție publică, cu aceeași acuzație de apartență la o organizație teroristă și condamnat pentru 15 luni de închisoare. Cei doi au fost eliberat pe cauțiune, dar i s-a interzis să călătorească în străinătate.

Pentru a nu se întoarce din nou la închisoare, İbrahim și Nurdan s-au căsătorit în vara anului 2021 și au decis să fugă în Grecia și să caute azil politic.

La primele ore ale zilei de 2 decembrie, barca cu motor în care se aflau la bord s-a răsturnat din cauza valurilor înalte și a manipulării greșite a căpitanului, astfel că cei cinci pasageri, patru bărbați și o femeie, au fost găsiți în apă.

Garda de Coastă greacă a răspuns imediat, însă Ibrahim și Nurdan au fost găsiți morți. 

Procurorul, în vârstă de 36 de ani, rămâne la morga spitalului din Kos și va fi înmormântat în următoarele zile când procedurile vor fi finalizate.

În următoarele câteva zile va urma înmormântarea soțului ei İbrahim, chiar lângă ea.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...