joi, mai 23, 2024

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile


Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat reducerea perioadei de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile, conform Bianet.org.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a lansat o declarație scrisă în urma reuniunii Consiliului științific al coronavirusului, din care reiese că perioadele de carantină a fost actualizate.

„După șapte zile, perioada de carantină se încheie pentru persoanele care au simptome ușoare sau fără simptome. Dacă cazurile pozitive au fost testate în a cincea zi și rezultatele testelor lor se dovedesc negative, perioada de carantină se încheie”,susține ministrul Sănătății Koca. 

Ministrul a anunțat, de asemenea, că apropiații persoanelor infectate cu  COVID-19 care și-au primit dozele de vaccin ori s-au vindecat în ultimele trei luni nu vor fi puși în carantină. 

Acești oameni își vor continua activitățile zilnice cu monitorizarea simptomelor și utilizarea măștilor.

În ceea ce privește persoanele care nu au fost vaccinate sau care și-au primit rapelul în urmă cu mai bine de trei luni, acestea vor fi plasate în carantină de 7 zile.

„Simptomele lor vor fi urmărite. Persoanele care și-au făcut testele în a cincea zi și au un rezultat negativ al testului pot pune capăt carantinei”, explică ministrul.

Perioada de carantină pentru COVID-19 a fost de 10 zile în Turcia. Odată cu apariția variantei Delta Plus, această perioadă a fost mărită la 14 zile în țară în mai 2021.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.