joi, aprilie 7, 2022

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile


Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat reducerea perioadei de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile, conform Bianet.org.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a lansat o declarație scrisă în urma reuniunii Consiliului științific al coronavirusului, din care reiese că perioadele de carantină a fost actualizate.

„După șapte zile, perioada de carantină se încheie pentru persoanele care au simptome ușoare sau fără simptome. Dacă cazurile pozitive au fost testate în a cincea zi și rezultatele testelor lor se dovedesc negative, perioada de carantină se încheie”,susține ministrul Sănătății Koca. 

Ministrul a anunțat, de asemenea, că apropiații persoanelor infectate cu  COVID-19 care și-au primit dozele de vaccin ori s-au vindecat în ultimele trei luni nu vor fi puși în carantină. 

Acești oameni își vor continua activitățile zilnice cu monitorizarea simptomelor și utilizarea măștilor.

În ceea ce privește persoanele care nu au fost vaccinate sau care și-au primit rapelul în urmă cu mai bine de trei luni, acestea vor fi plasate în carantină de 7 zile.

„Simptomele lor vor fi urmărite. Persoanele care și-au făcut testele în a cincea zi și au un rezultat negativ al testului pot pune capăt carantinei”, explică ministrul.

Perioada de carantină pentru COVID-19 a fost de 10 zile în Turcia. Odată cu apariția variantei Delta Plus, această perioadă a fost mărită la 14 zile în țară în mai 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.