miercuri, martie 22, 2023

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile


Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat reducerea perioadei de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile, conform Bianet.org.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a lansat o declarație scrisă în urma reuniunii Consiliului științific al coronavirusului, din care reiese că perioadele de carantină a fost actualizate.

„După șapte zile, perioada de carantină se încheie pentru persoanele care au simptome ușoare sau fără simptome. Dacă cazurile pozitive au fost testate în a cincea zi și rezultatele testelor lor se dovedesc negative, perioada de carantină se încheie”,susține ministrul Sănătății Koca. 

Ministrul a anunțat, de asemenea, că apropiații persoanelor infectate cu  COVID-19 care și-au primit dozele de vaccin ori s-au vindecat în ultimele trei luni nu vor fi puși în carantină. 

Acești oameni își vor continua activitățile zilnice cu monitorizarea simptomelor și utilizarea măștilor.

În ceea ce privește persoanele care nu au fost vaccinate sau care și-au primit rapelul în urmă cu mai bine de trei luni, acestea vor fi plasate în carantină de 7 zile.

„Simptomele lor vor fi urmărite. Persoanele care și-au făcut testele în a cincea zi și au un rezultat negativ al testului pot pune capăt carantinei”, explică ministrul.

Perioada de carantină pentru COVID-19 a fost de 10 zile în Turcia. Odată cu apariția variantei Delta Plus, această perioadă a fost mărită la 14 zile în țară în mai 2021.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...