joi, septembrie 8, 2022

Turcia suspendă îngrijire medicală gratuită refugiaților sirieni


Turcia a suspendat îngrijirea medicală gratuită pentru refugiații sirieni care fac tratamente în țară, conform Al-Monitor.

Guvernul turc a suspendat recent eliberarea cărții de identitate temporară, pentru refugiații sirieni care au nevoie de tratament, înlocuindu-l cu un document de turism medical.

Documentul impune, de asemenea, pacienților să se întoarcă în Siria la expirarea perioadei sale de valabilitate de o lună.

Bashir Ismail,directorul biroului de coordonare medicală de la trecerea Bab al-Hawa cu Turcia a făcut declarații pe această temă.

 „Noul [document de turism] medical nu este recunoscut de toate spitalele turcești din toate provinciile. Între timp, Spitalul de Stat Hatay a permis pacienților sirieni să rămână până la 15 septembrie, în așteptarea unei noi decizii privind procedurile de tratament. De la acea dată, Spitalul de Stat Hatay nu mai primește pacienți din Siria. ”, a subliniat Ismail.

De asemenea, directorul a menționat că noul document obligă pacienții să se întoarcă în Siria la o lună după intrarea lor în Turcia, ceea ce nu este fezabil în anumite cazuri în care tratamentul ar dura mai mult de o lună pentru a fi finalizat.

 „Decizia afectează pacienții care sunt tratați în provinciile turcești care sunt departe de granița cu Siria. Între timp, aproximativ 450 de pacienți veniți din nord-vestul Siriei așteaptă ca noul sistem să fie activat, astfel încât să poată începe tratamentul ”, a adăugat el.

Conform acestuia, există 300 de pacienți în nord-vestul Siriei care și-au amânat călătoria în Turcia în speranța că autoritățile turce vor veni cu un nou sistem, altul decât emiterea documentului de turism medical.

„De la începutul anului 2021, peste 6.000 de pacienți sirieni cu cazuri medicale urgente au intrat în Turcia. Acest număr include aproximativ 1.350 de pacienți cu cancer.”, informează directorul.

Decizia neagă refugiaților sirieni serviciile de sănătate, agravând suferința multor pacienți. Acestea vor fi obligate să plătească pentru tratamentele medicale costisitoare, care anterior erau acoperite de guvernul turc.

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Turcia: Studenții pleacă cu Erasmus în țările UE, dar nu se mai întorc

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din Turcia un număr tot mai mare de studenți solicită azil, iar studenții care sunt expuși la „un risc ridicat de a [cere] azil” ar trebui excluși din programul Erasmus.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe...