luni, iunie 17, 2024

Turcia suspendă îngrijire medicală gratuită refugiaților sirieni


Turcia a suspendat îngrijirea medicală gratuită pentru refugiații sirieni care fac tratamente în țară, conform Al-Monitor.

Guvernul turc a suspendat recent eliberarea cărții de identitate temporară, pentru refugiații sirieni care au nevoie de tratament, înlocuindu-l cu un document de turism medical.

Documentul impune, de asemenea, pacienților să se întoarcă în Siria la expirarea perioadei sale de valabilitate de o lună.

Bashir Ismail,directorul biroului de coordonare medicală de la trecerea Bab al-Hawa cu Turcia a făcut declarații pe această temă.

 „Noul [document de turism] medical nu este recunoscut de toate spitalele turcești din toate provinciile. Între timp, Spitalul de Stat Hatay a permis pacienților sirieni să rămână până la 15 septembrie, în așteptarea unei noi decizii privind procedurile de tratament. De la acea dată, Spitalul de Stat Hatay nu mai primește pacienți din Siria. ”, a subliniat Ismail.

De asemenea, directorul a menționat că noul document obligă pacienții să se întoarcă în Siria la o lună după intrarea lor în Turcia, ceea ce nu este fezabil în anumite cazuri în care tratamentul ar dura mai mult de o lună pentru a fi finalizat.

 „Decizia afectează pacienții care sunt tratați în provinciile turcești care sunt departe de granița cu Siria. Între timp, aproximativ 450 de pacienți veniți din nord-vestul Siriei așteaptă ca noul sistem să fie activat, astfel încât să poată începe tratamentul ”, a adăugat el.

Conform acestuia, există 300 de pacienți în nord-vestul Siriei care și-au amânat călătoria în Turcia în speranța că autoritățile turce vor veni cu un nou sistem, altul decât emiterea documentului de turism medical.

„De la începutul anului 2021, peste 6.000 de pacienți sirieni cu cazuri medicale urgente au intrat în Turcia. Acest număr include aproximativ 1.350 de pacienți cu cancer.”, informează directorul.

Decizia neagă refugiaților sirieni serviciile de sănătate, agravând suferința multor pacienți. Acestea vor fi obligate să plătească pentru tratamentele medicale costisitoare, care anterior erau acoperite de guvernul turc.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.