joi, mai 30, 2024

Lira turcească, scădere la nivel istoric

Lira turcească a început ziua la minimele istorice, pe 27 septembrie, pe fondul relațiilor tensionate dintre Turcia și Statele Unite, conform Gazete Duvar.

Lira a confirmat 0,4% după trei sesiuni de pierderi care au adus-o la minime istorice de 8,8995 de dolari.

O reducere neașteptată a ratei într-un mediu inflațional în creștere a bătut activele țării săptămâna trecută.

În weekend, președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia intenționează în continuare să cumpere un al doilea lot de sisteme de apărare  S-400 din Rusia, o mișcare care ar putea adânci o ruptură cu aliatul NATO, Washington și ar putea declanșa noi sancțiuni din partea SUA.

Moneda, în scădere cu aproape 16% în acest an, este printre cele mai slabe performanțe de pe piețele emergente, din cauza datoriei externe a Turciei și independenței băncii sale centrale considerate drept principalele preocupări pentru investitori.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Turcia. Eutanasierea câinilor fără stăpân. Proiectul de lege înaintat în parlament

Potrivit controversatului proiect de lege, animalele fără stăpân vor fi capturate și plasate în adăposturi. Dacă nu sunt adoptați în termen de o lună, vor fi eutanasiați.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.