miercuri, septembrie 7, 2022

Turcia: Studenții pleacă cu Erasmus în țările UE, dar nu se mai întorc

Studenții care părăsesc Turcia în cadrul programului de schimb de experiență, solicită azil în țările europene, conform Stockholm Center for Freedom.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din Turcia un număr tot mai mare de studenți solicită azil, iar studenții care sunt expuși la „un risc ridicat de a [cere] azil” ar trebui excluși din programul Erasmus.

Ministerul Educației a cerut direcțiilor provinciale să investigheze cu meticulozitate candidații programului Erasmus pentru a proteja reputația Turciei în programele și fondurile internaționale.

Potrivit comunicatului, Ministerul Afacerilor Externe a trimis un raport Ministerului Educației în care spunea că studenții și unii profesori înscriși în programe de schimb se retrag la jumătatea programului și caută modalități de a rămâne definitiv în țările europene.

500.000 de studenți au solicitat azil

Aproape 20.000 de studenți din Turcia se înscriu în programul Erasmus în fiecare an. Conform condițiilor programului, aceștia pot rămâne în Europa doar un an, după care trebuie să se întoarcă în Turcia. Cu toate acestea, în ultimii 15 ani, peste 500.000 de studenți au solicitat azil.

Un număr tot mai mare de studenți au fost reținuți pentru că au participat la diferite proteste. Mulți alți studenți au fost arestați pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen.

În plus, sute de studenți care au protestat împotriva numirii rectorilor pro-guvernamentali la Universitatea Boğaziçi au fost reținuți de la începutul anului 2021.

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Turcia: Studenții pleacă cu Erasmus în țările UE, dar nu se mai întorc

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din Turcia un număr tot mai mare de studenți solicită azil, iar studenții care sunt expuși la „un risc ridicat de a [cere] azil” ar trebui excluși din programul Erasmus.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc.