joi, ianuarie 12, 2023

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis


Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Ofițerul de poliție, Mehmet Ali Gündoğan, a fost expulzat printr-un decret, pe motiv că fiica lui studia la o școală afiliată cu Mișcarea Gulen. O altă lovitură pentru Gündoğan a fost că numele lui a fost trecut pe lista de 6 persoane dată de cel mai apropiat coleg de muncă.

După ce a fost expluzat și a rămas fără serviciu, acesta a fost stigmatizat de societate, iar prietenii și familia nu a mai vrut să se asocieze cu acesta în niciun fel.

Divorțat și alungat din casa părintească

Crizele nervoase ale fostului polițiști a declanșat conflictul familial. După ce l-a părăsit soția, acesta s-a mutat în casa părintească, alături de fratele său mai mare.

Revenit în orașul natal, Mehmet Ali Gündoğan și-a căutat pentru o vreme un loc de muncă în centrul orașului Çorum, din nordul Turciei.

Toți, cu excepția mamei și a surorii sale mai mari, s-au îndepărtat de Mehmet Ali Gündoğan, cel mai mic dintre cei 5 frați ai familiei. Mama lui i-a dat bani de buzunar din pensie. Sora lui mai mare, care este văduvă, a avut grijă de Gündoğan, însă fratele său mai mare a pus presiunii pe Gündoğan că să-și găsească un loc de muncă.

Casa unde fostul ofițer a fost nevoit să se mute, după ce a fost alungat din casa părintească.

Mehmet Ali Gündoğan a suferit o altă lovitură când a fost alungat din casa mamei sale, după ce fratele cel mare a spus că fiul său cel mare se va căsătorii și se va muta în acea casă.

Gündoğan s-a stabilit la etajul inferior al unei clădiri, alături de un alt bărbat, care stătea singur la etajul superior.

În cele 5 luni petrecute în această casă neglijată, criza trăită de polițistul Gundogan s-a adâncit. A încetat să mai folosească telefonul și curentul, pentru a face ecomie.

Și-a vizitat toți cunoscuții, înainte de a se sinucide

Mehmet Ali Gündoğan, în vârstă de 47 de ani, a fost în vizită și a discutat cu cunoscuții săi în săptămâna înainte de a se sinucide. Pe 1 septembrie, bărbatul s-a spânzurat de un copac din grădină.

Nu a avut liniște nici după moarte

Trupul neînsuflețit al lui Gündoğan a rămas atârnat de un copac ore în șir după ce corpul a fost găsit de niște muncitori.

Cadavrul lui Mehmet Ali Gündogan a fost trimis la Ankara pentru autopsie, deoarece nu exista un medic autorizat în centrul Çorum și provinciile învecinate.

1125 de persoane, care au fost concediate cu decretele  emise după 15 iulie, și-au pierdut viața. Cel puțin 100 de oameni și-au luat viața din cauza încălcării drepturilor la care au fost supuși.

BOLD MEDYA

Istanbul: Un iepure a provocat un accident pe aeroport

Aeronava de tip Airbus 320 Neo de la Pegasus Airlines, care efectuează zborul Munchen-Istanbul PC1022, a lovit un iepure care a intrat pe pistă la ora 19.13 în timpul aterizării sale pe aeroportul Sabiha Gökçen.

Istanbul: Un muzeu dedicat lui Erdogan va fi inaugurat înainte de alegeri

Muzeul va expune fotografii și videoclipuri din copilăria lui Erdoğan, timpul petrecut în fotbalul amator și viața lui înainte și mai ales în timpul carierei sale politice, precum și imagini cu membrii familiei sale.

Rusia-Ucraina: Comisarii pentru drepturile omului s-a întâlnit în Ankara

O sursă turcă susține că Moskalkova și Lubinets au discut despre un coridor umanitar și despre situația copiilor care au fugit de război. Probleme precum coridorul pentru cereale din Marea Neagră sau un potențial schimb de prizonieri vor fi discutate la niveluri mai înalte.

Vremuri grele pentru îndrăgostiți. Costul întâlnirilor mai mult de 3.500 de lire pe lună

În cadrul sondajului, 1000 de participanți selectați aleatoriu cu vârsta cuprinsă între 27 și 35 de ani au fost întrebați cât cheltuiesc în timpul întâlnirilor lor.

Faimoasa avocată din Turcia, printre cele trei femei laurate a Premiului Olof Palme din Suedia 2023

Eren Keskin, alături de Marta Chumalo, expertă de gen și psiholog din Ucraina, și Narges Mohammadi, jurnalist și activist pentru drepturile omului din Iran, sunt cele trei femei laureate.

Istanbul: Pârâul Riva s-a înnegrit. Ministrul a lansat o anchetă

Pe lângă schimbarea culorii în pârâu, au atras atenția și stratificările asemănătoare petrolului văzute pe suprafața apei din apropierea țărmului și deșeurile lăsate în jurul țărmului.

Turcia: Luna decembrie a anului 2022, cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani

Temperatura medie în decembrie 2022 a crescut cu 3,2 grade și a ajuns la 8 grade, această valoare fiind mai mare din ultimii 52 de ani.

Presa în Turcia: 1 jurnalist ucis și 39 închiși după gratii în 2022

În decembrie, într-o mișcare care a confirmat temerile criticilor legii, Turcia a văzut prima arestare a unui jurnalist în temeiul legii dezinformarii.