vineri, iulie 19, 2024

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis


Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Ofițerul de poliție, Mehmet Ali Gündoğan, a fost expulzat printr-un decret, pe motiv că fiica lui studia la o școală afiliată cu Mișcarea Gulen. O altă lovitură pentru Gündoğan a fost că numele lui a fost trecut pe lista de 6 persoane dată de cel mai apropiat coleg de muncă.

După ce a fost expluzat și a rămas fără serviciu, acesta a fost stigmatizat de societate, iar prietenii și familia nu a mai vrut să se asocieze cu acesta în niciun fel.

Divorțat și alungat din casa părintească

Crizele nervoase ale fostului polițiști a declanșat conflictul familial. După ce l-a părăsit soția, acesta s-a mutat în casa părintească, alături de fratele său mai mare.

Revenit în orașul natal, Mehmet Ali Gündoğan și-a căutat pentru o vreme un loc de muncă în centrul orașului Çorum, din nordul Turciei.

Toți, cu excepția mamei și a surorii sale mai mari, s-au îndepărtat de Mehmet Ali Gündoğan, cel mai mic dintre cei 5 frați ai familiei. Mama lui i-a dat bani de buzunar din pensie. Sora lui mai mare, care este văduvă, a avut grijă de Gündoğan, însă fratele său mai mare a pus presiunii pe Gündoğan că să-și găsească un loc de muncă.

Casa unde fostul ofițer a fost nevoit să se mute, după ce a fost alungat din casa părintească.

Mehmet Ali Gündoğan a suferit o altă lovitură când a fost alungat din casa mamei sale, după ce fratele cel mare a spus că fiul său cel mare se va căsătorii și se va muta în acea casă.

Gündoğan s-a stabilit la etajul inferior al unei clădiri, alături de un alt bărbat, care stătea singur la etajul superior.

În cele 5 luni petrecute în această casă neglijată, criza trăită de polițistul Gundogan s-a adâncit. A încetat să mai folosească telefonul și curentul, pentru a face ecomie.

Și-a vizitat toți cunoscuții, înainte de a se sinucide

Mehmet Ali Gündoğan, în vârstă de 47 de ani, a fost în vizită și a discutat cu cunoscuții săi în săptămâna înainte de a se sinucide. Pe 1 septembrie, bărbatul s-a spânzurat de un copac din grădină.

Nu a avut liniște nici după moarte

Trupul neînsuflețit al lui Gündoğan a rămas atârnat de un copac ore în șir după ce corpul a fost găsit de niște muncitori.

Cadavrul lui Mehmet Ali Gündogan a fost trimis la Ankara pentru autopsie, deoarece nu exista un medic autorizat în centrul Çorum și provinciile învecinate.

1125 de persoane, care au fost concediate cu decretele  emise după 15 iulie, și-au pierdut viața. Cel puțin 100 de oameni și-au luat viața din cauza încălcării drepturilor la care au fost supuși.

BOLD MEDYA

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.