joi, februarie 29, 2024

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis


Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Ofițerul de poliție, Mehmet Ali Gündoğan, a fost expulzat printr-un decret, pe motiv că fiica lui studia la o școală afiliată cu Mișcarea Gulen. O altă lovitură pentru Gündoğan a fost că numele lui a fost trecut pe lista de 6 persoane dată de cel mai apropiat coleg de muncă.

După ce a fost expluzat și a rămas fără serviciu, acesta a fost stigmatizat de societate, iar prietenii și familia nu a mai vrut să se asocieze cu acesta în niciun fel.

Divorțat și alungat din casa părintească

Crizele nervoase ale fostului polițiști a declanșat conflictul familial. După ce l-a părăsit soția, acesta s-a mutat în casa părintească, alături de fratele său mai mare.

Revenit în orașul natal, Mehmet Ali Gündoğan și-a căutat pentru o vreme un loc de muncă în centrul orașului Çorum, din nordul Turciei.

Toți, cu excepția mamei și a surorii sale mai mari, s-au îndepărtat de Mehmet Ali Gündoğan, cel mai mic dintre cei 5 frați ai familiei. Mama lui i-a dat bani de buzunar din pensie. Sora lui mai mare, care este văduvă, a avut grijă de Gündoğan, însă fratele său mai mare a pus presiunii pe Gündoğan că să-și găsească un loc de muncă.

Casa unde fostul ofițer a fost nevoit să se mute, după ce a fost alungat din casa părintească.

Mehmet Ali Gündoğan a suferit o altă lovitură când a fost alungat din casa mamei sale, după ce fratele cel mare a spus că fiul său cel mare se va căsătorii și se va muta în acea casă.

Gündoğan s-a stabilit la etajul inferior al unei clădiri, alături de un alt bărbat, care stătea singur la etajul superior.

În cele 5 luni petrecute în această casă neglijată, criza trăită de polițistul Gundogan s-a adâncit. A încetat să mai folosească telefonul și curentul, pentru a face ecomie.

Și-a vizitat toți cunoscuții, înainte de a se sinucide

Mehmet Ali Gündoğan, în vârstă de 47 de ani, a fost în vizită și a discutat cu cunoscuții săi în săptămâna înainte de a se sinucide. Pe 1 septembrie, bărbatul s-a spânzurat de un copac din grădină.

Nu a avut liniște nici după moarte

Trupul neînsuflețit al lui Gündoğan a rămas atârnat de un copac ore în șir după ce corpul a fost găsit de niște muncitori.

Cadavrul lui Mehmet Ali Gündogan a fost trimis la Ankara pentru autopsie, deoarece nu exista un medic autorizat în centrul Çorum și provinciile învecinate.

1125 de persoane, care au fost concediate cu decretele  emise după 15 iulie, și-au pierdut viața. Cel puțin 100 de oameni și-au luat viața din cauza încălcării drepturilor la care au fost supuși.

BOLD MEDYA

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.