vineri, ianuarie 27, 2023

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe 4 septembrie, conform Duvar English.

Sahak Mashalian, șeful Patriarhiei Armene din Turcia, și părintele Harutyun Damatian au venit pe insulă împreună cu clerul său pentru a conduce ceremonia în Biserica Akhtamar.

Liturghia a fost condusă de Damatian și au participat 46 de clerici din patriarhie și câțiva vizitatori din Istanbul, Armenia și alte părți ale lumii.

„Astăzi, ne-am rugat ca cei doi oameni prieteni să trăiască în pace pentru ca Caucazul să se transforme într-un pământ al păcii. Dumnezeu să ne protejeze orașuș și umanitatea”, a spus Mashalian.

Despre Biserica Akhtamar

Biserica Akhtamar, un lăcaș de cult medieval armean, a fost construită între anii 915-921 d.Hr. de arhitectul episcop Manuel, sub conducerea regelui Gagik I Artsruni.

Biserica, care are un loc special în arta creștină, poartă cele mai importante podoabe și cele mai cuprinzătoare reliefuri de perete ale timpului său și a fost acceptată pe Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO pe 13 aprilie 2015.

Pe 19 septembrie 2010, Biserica Akhtamar a găzduit prima sa slujbă după o pauză de 95 de ani. La această biserica liturghia are loc doar odată pe an, iar ultima slujbă a avut loc în 2021, care a văzut o adunare de mii de turiști locali și internaționali în Van.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.