miercuri, septembrie 7, 2022

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe 4 septembrie, conform Duvar English.

Sahak Mashalian, șeful Patriarhiei Armene din Turcia, și părintele Harutyun Damatian au venit pe insulă împreună cu clerul său pentru a conduce ceremonia în Biserica Akhtamar.

Liturghia a fost condusă de Damatian și au participat 46 de clerici din patriarhie și câțiva vizitatori din Istanbul, Armenia și alte părți ale lumii.

„Astăzi, ne-am rugat ca cei doi oameni prieteni să trăiască în pace pentru ca Caucazul să se transforme într-un pământ al păcii. Dumnezeu să ne protejeze orașuș și umanitatea”, a spus Mashalian.

Despre Biserica Akhtamar

Biserica Akhtamar, un lăcaș de cult medieval armean, a fost construită între anii 915-921 d.Hr. de arhitectul episcop Manuel, sub conducerea regelui Gagik I Artsruni.

Biserica, care are un loc special în arta creștină, poartă cele mai importante podoabe și cele mai cuprinzătoare reliefuri de perete ale timpului său și a fost acceptată pe Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO pe 13 aprilie 2015.

Pe 19 septembrie 2010, Biserica Akhtamar a găzduit prima sa slujbă după o pauză de 95 de ani. La această biserica liturghia are loc doar odată pe an, iar ultima slujbă a avut loc în 2021, care a văzut o adunare de mii de turiști locali și internaționali în Van.

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Turcia: Studenții pleacă cu Erasmus în țările UE, dar nu se mai întorc

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din Turcia un număr tot mai mare de studenți solicită azil, iar studenții care sunt expuși la „un risc ridicat de a [cere] azil” ar trebui excluși din programul Erasmus.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe...