duminică, iulie 21, 2024

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe 4 septembrie, conform Duvar English.

Sahak Mashalian, șeful Patriarhiei Armene din Turcia, și părintele Harutyun Damatian au venit pe insulă împreună cu clerul său pentru a conduce ceremonia în Biserica Akhtamar.

Liturghia a fost condusă de Damatian și au participat 46 de clerici din patriarhie și câțiva vizitatori din Istanbul, Armenia și alte părți ale lumii.

„Astăzi, ne-am rugat ca cei doi oameni prieteni să trăiască în pace pentru ca Caucazul să se transforme într-un pământ al păcii. Dumnezeu să ne protejeze orașuș și umanitatea”, a spus Mashalian.

Despre Biserica Akhtamar

Biserica Akhtamar, un lăcaș de cult medieval armean, a fost construită între anii 915-921 d.Hr. de arhitectul episcop Manuel, sub conducerea regelui Gagik I Artsruni.

Biserica, care are un loc special în arta creștină, poartă cele mai importante podoabe și cele mai cuprinzătoare reliefuri de perete ale timpului său și a fost acceptată pe Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO pe 13 aprilie 2015.

Pe 19 septembrie 2010, Biserica Akhtamar a găzduit prima sa slujbă după o pauză de 95 de ani. La această biserica liturghia are loc doar odată pe an, iar ultima slujbă a avut loc în 2021, care a văzut o adunare de mii de turiști locali și internaționali în Van.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.