luni, februarie 26, 2024

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe 4 septembrie, conform Duvar English.

Sahak Mashalian, șeful Patriarhiei Armene din Turcia, și părintele Harutyun Damatian au venit pe insulă împreună cu clerul său pentru a conduce ceremonia în Biserica Akhtamar.

Liturghia a fost condusă de Damatian și au participat 46 de clerici din patriarhie și câțiva vizitatori din Istanbul, Armenia și alte părți ale lumii.

„Astăzi, ne-am rugat ca cei doi oameni prieteni să trăiască în pace pentru ca Caucazul să se transforme într-un pământ al păcii. Dumnezeu să ne protejeze orașuș și umanitatea”, a spus Mashalian.

Despre Biserica Akhtamar

Biserica Akhtamar, un lăcaș de cult medieval armean, a fost construită între anii 915-921 d.Hr. de arhitectul episcop Manuel, sub conducerea regelui Gagik I Artsruni.

Biserica, care are un loc special în arta creștină, poartă cele mai importante podoabe și cele mai cuprinzătoare reliefuri de perete ale timpului său și a fost acceptată pe Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO pe 13 aprilie 2015.

Pe 19 septembrie 2010, Biserica Akhtamar a găzduit prima sa slujbă după o pauză de 95 de ani. La această biserica liturghia are loc doar odată pe an, iar ultima slujbă a avut loc în 2021, care a văzut o adunare de mii de turiști locali și internaționali în Van.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.