sâmbătă, iulie 13, 2024

Turcia. Studentă arestată după ce a primit bani de la rude din străinătate


Un tribunal turc a arestat o studentă din Istanbul, pentru că a primit bani de la rudele ei din străinătate, motivul fiind„finanțare a terorismului”, relatează Turkish Minutes.

Esengül Arslan, studentă la asistență medicală, în vârstă de 23 de ani, a fost una dintre cele 90 de persoane reținute, vineri, pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.

Fratele lui Arslan, Ömer Arslan, a anunțat arestarea surorii sale pe platforma X.

„Au arestat-o ​​pe sora mea Esengül Arslan. Se joacă cu viitorul unei tinere femei. Pentru ce? Nu ar fi trebuit să trimit bani? N-ar fi trebuit s-o ajut?”, spune Ömer.

Tatăl lui Esengül Arslan, Aziz Arslan, fost profesor, a fost demis de la locul său de muncă printr-un decret guvernamental și ulterior condamnat la 10 ani de închisoare pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, pentru că avea un cont la Banca Asya.

Guvernul turc a acceptat activități zilnice precum deținerea unui cont sau depunerea de bani într-o bancă afiliată mișcării Gülen, lucrul la orice instituție legată de mișcare sau abonarea la anumite ziare și reviste ca repere pentru identificarea și arestarea a zeci de mii de presupuși membri ai mișcării.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.