19.3 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Turcia seamănă cu „Gulagul Sovietic” prin vânătoarea de vrăjitoare împotriva opozanților și a ilegalităților

Ziarul Boston Herald a publicat un editorial important prin care evalua tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie.

Știrea s-a intitulat „Turcia s-a transformat în Gulag” datorită acțiunilor despotice desfășurate de Erdogan în urma puciului eșuat. În articol se preciza faptul că mii de judecători și procurori au fost arestați, sute de școli și publicații media au fost închise, 66.000 de funcționari publici au fost concediați, mii de persoane sunt reținute sau anchetate.

Opozanții regimului sovietic (vinovați politici) au fost rapid dați în urmărire și izolați de societate asemeni unui sistem judiciar și de aplicare a legii numit sistemul Gulag din 25 aprilie 1930. În știre se amintea faptul că mii de pașapoarte au fost anulate, ceea ce se consideră a fi un bun exemplu.

În articol se menționa că Erdogan i-a acuzat pe americani de puciul eșuat, iar Generalul J. Votel i-a spus că ofițerii NATO au fost lichidați. Erdogan i-a răspuns acestuia subliniând să-și cunoască limitele.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,