vineri, aprilie 8, 2022

Turcia seamănă cu „Gulagul Sovietic” prin vânătoarea de vrăjitoare împotriva opozanților și a ilegalităților

Ziarul Boston Herald a publicat un editorial important prin care evalua tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie.

Știrea s-a intitulat „Turcia s-a transformat în Gulag” datorită acțiunilor despotice desfășurate de Erdogan în urma puciului eșuat. În articol se preciza faptul că mii de judecători și procurori au fost arestați, sute de școli și publicații media au fost închise, 66.000 de funcționari publici au fost concediați, mii de persoane sunt reținute sau anchetate.

Opozanții regimului sovietic (vinovați politici) au fost rapid dați în urmărire și izolați de societate asemeni unui sistem judiciar și de aplicare a legii numit sistemul Gulag din 25 aprilie 1930. În știre se amintea faptul că mii de pașapoarte au fost anulate, ceea ce se consideră a fi un bun exemplu.

În articol se menționa că Erdogan i-a acuzat pe americani de puciul eșuat, iar Generalul J. Votel i-a spus că ofițerii NATO au fost lichidați. Erdogan i-a răspuns acestuia subliniând să-și cunoască limitele.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.