miercuri, aprilie 13, 2022

Erdogan: În loc să se ocupe de fiul meu, să se ocupe de mafie Renzi: În Italia judecatorii nu  decid după  cum dorește Erdogan

În interviul acordat Rainws24 Președintele Turciei a comentat asupra  anchetei cel  vizează pe fiul să  Bilal Erdogan acesta aspus ” În loc să se ocupe de fiul meu, să se ocupe de mafie”. Premierul italian Renzi i-a răspuns pe Twitter:”Aici judecătorii nu decid după Erdogan ci după legi.”

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a acordat un interviu  lui Lucia Goracci de la Rainews24. Erdogan a răspuns la întrebările  legate de valul de arestări, epurarea a circa 70 de mii de oameni, pedeapsa cu moartea și  înțelegerea de ridicare a vizelor pentru turcii care călătoresc în UE.

Erdogan a fost întrebat  ”Dacă este de ajuns să lucrezi la un ziar sau să fii profesor la o universitate este un motiv de a fi reținut.” Erdogan a răspuns amintind  de ancheta care îl vizează pe fiul său Bilal legată de spălarea de bani. Erdogan  ”Vă pot da un exemplu interesant, dacă fiul meu merge în Italia este posibilă arestarea lui. Întreb care sunt dovezile, nu este nimic. Fiul meu dorește să-și termine doctoratul la Boogna, dar nu poate.” comentând asupra  justiției italiene.

Erdogan a reamintit că la demonstrațiile pro-kurde  de la Bologna a fost  denumit dictator. Erdogan   criticând   acest lucru  a declarat ” Italia de ce nu ia masuri. Ce stat de drept este? Fiul meu , Bilal, este un om strălucit, dar este învinovățit cu spălare de bani. Italia să-l lase în pace pe fiul meu și să se ocupe de propria mafie.”

Premierul italian a răspuns pe Twitter: ” Aici funcționează legile”

Primul raspuns la criticile adresate de Erdogan a venit de la Prim Ministrul italian Matteo Renzi. Acesta a comentat pe scurt pe Twitter: În acestă țară judecătorii respectă Constituția și legile. Nu pe Președintele turc. Acest lucru se numeste suprmația legilor.”

Minsterul de Externe a  comentat situația printr-o declarașe scrisă: ” În urma declarațiilor  Președintelui Erdogan Ministerul deExterne dorește să sublinieze următoarele în Italia  este  respectată independenta justiției și există  supremația legilor. Justiția italiană împreună cu forțele de securitate duc  o luptă  aprigă cu mafia  și acestea nu au nevoie de încurajarea nimănui.”

Fiul Președintelui  Erdogan  este anchetat la Bologna  într-un caz de spălare de bani. Ancheta  a fost prelungită cu 6 luni ca cererea procurorului de caz.

 

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.