16.4 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Erdogan: În loc să se ocupe de fiul meu, să se ocupe de mafie Renzi: În Italia judecatorii nu  decid după  cum dorește Erdogan

În interviul acordat Rainws24 Președintele Turciei a comentat asupra  anchetei cel  vizează pe fiul să  Bilal Erdogan acesta aspus ” În loc să se ocupe de fiul meu, să se ocupe de mafie”. Premierul italian Renzi i-a răspuns pe Twitter:”Aici judecătorii nu decid după Erdogan ci după legi.”

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a acordat un interviu  lui Lucia Goracci de la Rainews24. Erdogan a răspuns la întrebările  legate de valul de arestări, epurarea a circa 70 de mii de oameni, pedeapsa cu moartea și  înțelegerea de ridicare a vizelor pentru turcii care călătoresc în UE.

Erdogan a fost întrebat  ”Dacă este de ajuns să lucrezi la un ziar sau să fii profesor la o universitate este un motiv de a fi reținut.” Erdogan a răspuns amintind  de ancheta care îl vizează pe fiul său Bilal legată de spălarea de bani. Erdogan  ”Vă pot da un exemplu interesant, dacă fiul meu merge în Italia este posibilă arestarea lui. Întreb care sunt dovezile, nu este nimic. Fiul meu dorește să-și termine doctoratul la Boogna, dar nu poate.” comentând asupra  justiției italiene.

Erdogan a reamintit că la demonstrațiile pro-kurde  de la Bologna a fost  denumit dictator. Erdogan   criticând   acest lucru  a declarat ” Italia de ce nu ia masuri. Ce stat de drept este? Fiul meu , Bilal, este un om strălucit, dar este învinovățit cu spălare de bani. Italia să-l lase în pace pe fiul meu și să se ocupe de propria mafie.”

Premierul italian a răspuns pe Twitter: ” Aici funcționează legile”

Primul raspuns la criticile adresate de Erdogan a venit de la Prim Ministrul italian Matteo Renzi. Acesta a comentat pe scurt pe Twitter: În acestă țară judecătorii respectă Constituția și legile. Nu pe Președintele turc. Acest lucru se numeste suprmația legilor.”

Minsterul de Externe a  comentat situația printr-o declarașe scrisă: ” În urma declarațiilor  Președintelui Erdogan Ministerul deExterne dorește să sublinieze următoarele în Italia  este  respectată independenta justiției și există  supremația legilor. Justiția italiană împreună cu forțele de securitate duc  o luptă  aprigă cu mafia  și acestea nu au nevoie de încurajarea nimănui.”

Fiul Președintelui  Erdogan  este anchetat la Bologna  într-un caz de spălare de bani. Ancheta  a fost prelungită cu 6 luni ca cererea procurorului de caz.

 

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.