joi, martie 23, 2023

Erdogan: În loc să se ocupe de fiul meu, să se ocupe de mafie Renzi: În Italia judecatorii nu  decid după  cum dorește Erdogan

În interviul acordat Rainws24 Președintele Turciei a comentat asupra  anchetei cel  vizează pe fiul să  Bilal Erdogan acesta aspus ” În loc să se ocupe de fiul meu, să se ocupe de mafie”. Premierul italian Renzi i-a răspuns pe Twitter:”Aici judecătorii nu decid după Erdogan ci după legi.”

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a acordat un interviu  lui Lucia Goracci de la Rainews24. Erdogan a răspuns la întrebările  legate de valul de arestări, epurarea a circa 70 de mii de oameni, pedeapsa cu moartea și  înțelegerea de ridicare a vizelor pentru turcii care călătoresc în UE.

Erdogan a fost întrebat  ”Dacă este de ajuns să lucrezi la un ziar sau să fii profesor la o universitate este un motiv de a fi reținut.” Erdogan a răspuns amintind  de ancheta care îl vizează pe fiul său Bilal legată de spălarea de bani. Erdogan  ”Vă pot da un exemplu interesant, dacă fiul meu merge în Italia este posibilă arestarea lui. Întreb care sunt dovezile, nu este nimic. Fiul meu dorește să-și termine doctoratul la Boogna, dar nu poate.” comentând asupra  justiției italiene.

Erdogan a reamintit că la demonstrațiile pro-kurde  de la Bologna a fost  denumit dictator. Erdogan   criticând   acest lucru  a declarat ” Italia de ce nu ia masuri. Ce stat de drept este? Fiul meu , Bilal, este un om strălucit, dar este învinovățit cu spălare de bani. Italia să-l lase în pace pe fiul meu și să se ocupe de propria mafie.”

Premierul italian a răspuns pe Twitter: ” Aici funcționează legile”

Primul raspuns la criticile adresate de Erdogan a venit de la Prim Ministrul italian Matteo Renzi. Acesta a comentat pe scurt pe Twitter: În acestă țară judecătorii respectă Constituția și legile. Nu pe Președintele turc. Acest lucru se numeste suprmația legilor.”

Minsterul de Externe a  comentat situația printr-o declarașe scrisă: ” În urma declarațiilor  Președintelui Erdogan Ministerul deExterne dorește să sublinieze următoarele în Italia  este  respectată independenta justiției și există  supremația legilor. Justiția italiană împreună cu forțele de securitate duc  o luptă  aprigă cu mafia  și acestea nu au nevoie de încurajarea nimănui.”

Fiul Președintelui  Erdogan  este anchetat la Bologna  într-un caz de spălare de bani. Ancheta  a fost prelungită cu 6 luni ca cererea procurorului de caz.

 

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.