miercuri, februarie 21, 2024

SOLDATII DIN SUD-ESTUL TURCIEI AU FOST BLOCAŢI ÎN CAZARMĂ

După tentativa de lovitură de stat, și în sud-estul Turciei soldații pur și simplu au fost închiși in cazărmile lor. Mai mult decât atât , militanții organizației separatiste profită de faptul că soldații nu  ies din unitatea militară și continuă sa plaseze mine și explozibili confecționați manual . Nu știu dacă vă dați seama …în fiecare zi sunt anunțați martiri , dar aceste lucruri nici măcar nu se aud … Vă redau situația din sud-est , din vocea unui localnic :

„Treburile nu merg bine în sud-est. Soldații trebuie să iasă din cazarmă in Est și Sud-Est . Lupta împotriva terorismului, împotriva teroriștilor trebuie să înceapă imediat . Organizația teroristă separatistă iși plaseaza pretutindeni capcane de mine și explozibili . În cazul în care se va mai intârzia un pic cu intervenția, evenimentele vor evolua mai rău decât în așa-zisul ” proces de soluționare”, aferent situației anterioare . Trebuie sa sprijinim comandanții care vor fi numiți după Reuniunea Consiliului Suprem Militar și care nu au fost implicați in lovitura de stat,  armata noastră, trebuie să ridicăm valorile lor morale . ”
Profitând de faptul că în sud-est soldații nu ies pe teren, teroriștii continuă să curme vieți . Iși cresc amenințările asupra oamenilor , ii cheamă spunând ” Afiliați-vă cu noi , fiți cu noi ” . Si atunci localnicii care văd evoluțiile ce pot face ?

NU IRITAȚI MILITARII

Porțile de acces ale unităților, locuințelor de servici militare au fost blocate cu camioane de gunoi și   utilaje grele din posesia municipalităților. Acel asediu încă continuă fără nici sa fie clar când acesta va fi ridicat . Cei care vin și ies din locuințele de servici sunt urmăriți, le sunt percheziționate vehiculele . Se creează o atmosferă de parcă acolo  ar exista ” soldați    inamici „.

Cei care au blocat accesul unităților militare cu utilaje grele , cauzează ca forțele armate turcești să fie arătate exact drept ” organizație teroristă” în ochii națiunii. Iar faptul că acest lucru  se face la ordinele oficialilor guvernamentali este cu atat mai dureros …
Voit sau nu , o parte importanta a oamenilor nu va avea dragoste și respect față de  personalul militar . Dacă privim din perspectiva familiilor personalului militar, și acestea vor reacționa o viață față de ceea ce s-a făcut . Această denigrare trebuie încheiată cât mai curând . Odată ce pentru cei vinovați de tentativa de lovitură de stat a fost inițiată o acțiune în justiție,  ” asediul unităților militare de către municipalități ” trebuie să fie oprit .
Aceste imagini , nu numai că  împing familiile militare cu sau fără rang către teama de ” Ce se va întâmpla ? ” , ci sunt interpretate în sensul că pericolul de rebeliune împotriva statului încă nu a trecut . Până când va continua acest lucru ?

Saygı Öztürk, Ziarul Sözcü, articol scurtat şi tradus din limba turcă

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.