joi, aprilie 7, 2022

SOLDATII DIN SUD-ESTUL TURCIEI AU FOST BLOCAŢI ÎN CAZARMĂ

După tentativa de lovitură de stat, și în sud-estul Turciei soldații pur și simplu au fost închiși in cazărmile lor. Mai mult decât atât , militanții organizației separatiste profită de faptul că soldații nu  ies din unitatea militară și continuă sa plaseze mine și explozibili confecționați manual . Nu știu dacă vă dați seama …în fiecare zi sunt anunțați martiri , dar aceste lucruri nici măcar nu se aud … Vă redau situația din sud-est , din vocea unui localnic :

„Treburile nu merg bine în sud-est. Soldații trebuie să iasă din cazarmă in Est și Sud-Est . Lupta împotriva terorismului, împotriva teroriștilor trebuie să înceapă imediat . Organizația teroristă separatistă iși plaseaza pretutindeni capcane de mine și explozibili . În cazul în care se va mai intârzia un pic cu intervenția, evenimentele vor evolua mai rău decât în așa-zisul ” proces de soluționare”, aferent situației anterioare . Trebuie sa sprijinim comandanții care vor fi numiți după Reuniunea Consiliului Suprem Militar și care nu au fost implicați in lovitura de stat,  armata noastră, trebuie să ridicăm valorile lor morale . ”
Profitând de faptul că în sud-est soldații nu ies pe teren, teroriștii continuă să curme vieți . Iși cresc amenințările asupra oamenilor , ii cheamă spunând ” Afiliați-vă cu noi , fiți cu noi ” . Si atunci localnicii care văd evoluțiile ce pot face ?

NU IRITAȚI MILITARII

Porțile de acces ale unităților, locuințelor de servici militare au fost blocate cu camioane de gunoi și   utilaje grele din posesia municipalităților. Acel asediu încă continuă fără nici sa fie clar când acesta va fi ridicat . Cei care vin și ies din locuințele de servici sunt urmăriți, le sunt percheziționate vehiculele . Se creează o atmosferă de parcă acolo  ar exista ” soldați    inamici „.

Cei care au blocat accesul unităților militare cu utilaje grele , cauzează ca forțele armate turcești să fie arătate exact drept ” organizație teroristă” în ochii națiunii. Iar faptul că acest lucru  se face la ordinele oficialilor guvernamentali este cu atat mai dureros …
Voit sau nu , o parte importanta a oamenilor nu va avea dragoste și respect față de  personalul militar . Dacă privim din perspectiva familiilor personalului militar, și acestea vor reacționa o viață față de ceea ce s-a făcut . Această denigrare trebuie încheiată cât mai curând . Odată ce pentru cei vinovați de tentativa de lovitură de stat a fost inițiată o acțiune în justiție,  ” asediul unităților militare de către municipalități ” trebuie să fie oprit .
Aceste imagini , nu numai că  împing familiile militare cu sau fără rang către teama de ” Ce se va întâmpla ? ” , ci sunt interpretate în sensul că pericolul de rebeliune împotriva statului încă nu a trecut . Până când va continua acest lucru ?

Saygı Öztürk, Ziarul Sözcü, articol scurtat şi tradus din limba turcă

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.