sâmbătă, mai 15, 2021

SOLDATII DIN SUD-ESTUL TURCIEI AU FOST BLOCAŢI ÎN CAZARMĂ

După tentativa de lovitură de stat, și în sud-estul Turciei soldații pur și simplu au fost închiși in cazărmile lor. Mai mult decât atât , militanții organizației separatiste profită de faptul că soldații nu  ies din unitatea militară și continuă sa plaseze mine și explozibili confecționați manual . Nu știu dacă vă dați seama …în fiecare zi sunt anunțați martiri , dar aceste lucruri nici măcar nu se aud … Vă redau situația din sud-est , din vocea unui localnic :

„Treburile nu merg bine în sud-est. Soldații trebuie să iasă din cazarmă in Est și Sud-Est . Lupta împotriva terorismului, împotriva teroriștilor trebuie să înceapă imediat . Organizația teroristă separatistă iși plaseaza pretutindeni capcane de mine și explozibili . În cazul în care se va mai intârzia un pic cu intervenția, evenimentele vor evolua mai rău decât în așa-zisul ” proces de soluționare”, aferent situației anterioare . Trebuie sa sprijinim comandanții care vor fi numiți după Reuniunea Consiliului Suprem Militar și care nu au fost implicați in lovitura de stat,  armata noastră, trebuie să ridicăm valorile lor morale . ”
Profitând de faptul că în sud-est soldații nu ies pe teren, teroriștii continuă să curme vieți . Iși cresc amenințările asupra oamenilor , ii cheamă spunând ” Afiliați-vă cu noi , fiți cu noi ” . Si atunci localnicii care văd evoluțiile ce pot face ?

NU IRITAȚI MILITARII

Porțile de acces ale unităților, locuințelor de servici militare au fost blocate cu camioane de gunoi și   utilaje grele din posesia municipalităților. Acel asediu încă continuă fără nici sa fie clar când acesta va fi ridicat . Cei care vin și ies din locuințele de servici sunt urmăriți, le sunt percheziționate vehiculele . Se creează o atmosferă de parcă acolo  ar exista ” soldați    inamici „.

Cei care au blocat accesul unităților militare cu utilaje grele , cauzează ca forțele armate turcești să fie arătate exact drept ” organizație teroristă” în ochii națiunii. Iar faptul că acest lucru  se face la ordinele oficialilor guvernamentali este cu atat mai dureros …
Voit sau nu , o parte importanta a oamenilor nu va avea dragoste și respect față de  personalul militar . Dacă privim din perspectiva familiilor personalului militar, și acestea vor reacționa o viață față de ceea ce s-a făcut . Această denigrare trebuie încheiată cât mai curând . Odată ce pentru cei vinovați de tentativa de lovitură de stat a fost inițiată o acțiune în justiție,  ” asediul unităților militare de către municipalități ” trebuie să fie oprit .
Aceste imagini , nu numai că  împing familiile militare cu sau fără rang către teama de ” Ce se va întâmpla ? ” , ci sunt interpretate în sensul că pericolul de rebeliune împotriva statului încă nu a trecut . Până când va continua acest lucru ?

Saygı Öztürk, Ziarul Sözcü, articol scurtat şi tradus din limba turcă

Hagia Sofia: Bannerul „Nu există alt Dumnezeu decât Allah” a stârnit controverse

Hagia Sophia a fost împodobită, vineri, cu un semn tradițional iluminat, cunoscut sub numele de mahya, pentru prima dată în 87 de ani, stârnind controverse, conform Ahval News.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.