28.8 C
București
joi, septembrie 17, 2020

SOLDATII DIN SUD-ESTUL TURCIEI AU FOST BLOCAŢI ÎN CAZARMĂ

După tentativa de lovitură de stat, și în sud-estul Turciei soldații pur și simplu au fost închiși in cazărmile lor. Mai mult decât atât , militanții organizației separatiste profită de faptul că soldații nu  ies din unitatea militară și continuă sa plaseze mine și explozibili confecționați manual . Nu știu dacă vă dați seama …în fiecare zi sunt anunțați martiri , dar aceste lucruri nici măcar nu se aud … Vă redau situația din sud-est , din vocea unui localnic :

„Treburile nu merg bine în sud-est. Soldații trebuie să iasă din cazarmă in Est și Sud-Est . Lupta împotriva terorismului, împotriva teroriștilor trebuie să înceapă imediat . Organizația teroristă separatistă iși plaseaza pretutindeni capcane de mine și explozibili . În cazul în care se va mai intârzia un pic cu intervenția, evenimentele vor evolua mai rău decât în așa-zisul ” proces de soluționare”, aferent situației anterioare . Trebuie sa sprijinim comandanții care vor fi numiți după Reuniunea Consiliului Suprem Militar și care nu au fost implicați in lovitura de stat,  armata noastră, trebuie să ridicăm valorile lor morale . ”
Profitând de faptul că în sud-est soldații nu ies pe teren, teroriștii continuă să curme vieți . Iși cresc amenințările asupra oamenilor , ii cheamă spunând ” Afiliați-vă cu noi , fiți cu noi ” . Si atunci localnicii care văd evoluțiile ce pot face ?

NU IRITAȚI MILITARII

Porțile de acces ale unităților, locuințelor de servici militare au fost blocate cu camioane de gunoi și   utilaje grele din posesia municipalităților. Acel asediu încă continuă fără nici sa fie clar când acesta va fi ridicat . Cei care vin și ies din locuințele de servici sunt urmăriți, le sunt percheziționate vehiculele . Se creează o atmosferă de parcă acolo  ar exista ” soldați    inamici „.

Cei care au blocat accesul unităților militare cu utilaje grele , cauzează ca forțele armate turcești să fie arătate exact drept ” organizație teroristă” în ochii națiunii. Iar faptul că acest lucru  se face la ordinele oficialilor guvernamentali este cu atat mai dureros …
Voit sau nu , o parte importanta a oamenilor nu va avea dragoste și respect față de  personalul militar . Dacă privim din perspectiva familiilor personalului militar, și acestea vor reacționa o viață față de ceea ce s-a făcut . Această denigrare trebuie încheiată cât mai curând . Odată ce pentru cei vinovați de tentativa de lovitură de stat a fost inițiată o acțiune în justiție,  ” asediul unităților militare de către municipalități ” trebuie să fie oprit .
Aceste imagini , nu numai că  împing familiile militare cu sau fără rang către teama de ” Ce se va întâmpla ? ” , ci sunt interpretate în sensul că pericolul de rebeliune împotriva statului încă nu a trecut . Până când va continua acest lucru ?

Saygı Öztürk, Ziarul Sözcü, articol scurtat şi tradus din limba turcă

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.