duminică, aprilie 10, 2022

Turcia: Profesor răpit din Kenya, condamnat la 3 ani de închisoare

Un profesor răpit din Kenya și adus în Turcia anul trecut din cauza afilierii sale la mișcarea Gülen a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni, sub acuzația de apartenență la organizații teroriste, conform Turkish Minutes.

Selahaddin Gülen, un nepot al lui Fethullah Gülen, a fost adus înapoi în Turcia de agenți de informații a Turciei (MIT), în mai 2021. El a fost arestat în iunie de un tribunal de la Ankara sub acuzația de înființare și conducere a unei organizații teroriste armate.

Selahaddin Gülen a primit inițial o pedeapsă de 12 ani de închisoare sub acuzația de apartenență la organizații teroriste la ultima audiere a procesului său de marți și i s-a redus pedeapsa după ce completul de judecători a considerat că ar putea beneficia de prevederea efectivă de pocăință în temeiul prevederii Codul penal turc (TCK).

Guvernul turc acuză mișcarea Gülen că a organizat tentativa de lovitură de stat, pe 15 iulie 2016, și o etichetează drept „organizație teroristă”, deși mișcarea neagă ferm implicarea.

Raportul Freedom House a indicat că guvernul turc și-a urmărit dizidenții în cel puțin 30 de țări gazdă răspândite în America, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia, din 2016.

Potrivit declarațiilor oficiale ale ministerului său de interne, Turcia a trimis 800 de cereri de extrădare în 105 țări, iar peste 110 presupuși membri ai mișcării au fost aduși înapoi în Turcia.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.