miercuri, martie 27, 2024

Turcia: Profesor răpit din Kenya, condamnat la 3 ani de închisoare

Un profesor răpit din Kenya și adus în Turcia anul trecut din cauza afilierii sale la mișcarea Gülen a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni, sub acuzația de apartenență la organizații teroriste, conform Turkish Minutes.

Selahaddin Gülen, un nepot al lui Fethullah Gülen, a fost adus înapoi în Turcia de agenți de informații a Turciei (MIT), în mai 2021. El a fost arestat în iunie de un tribunal de la Ankara sub acuzația de înființare și conducere a unei organizații teroriste armate.

Selahaddin Gülen a primit inițial o pedeapsă de 12 ani de închisoare sub acuzația de apartenență la organizații teroriste la ultima audiere a procesului său de marți și i s-a redus pedeapsa după ce completul de judecători a considerat că ar putea beneficia de prevederea efectivă de pocăință în temeiul prevederii Codul penal turc (TCK).

Guvernul turc acuză mișcarea Gülen că a organizat tentativa de lovitură de stat, pe 15 iulie 2016, și o etichetează drept „organizație teroristă”, deși mișcarea neagă ferm implicarea.

Raportul Freedom House a indicat că guvernul turc și-a urmărit dizidenții în cel puțin 30 de țări gazdă răspândite în America, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia, din 2016.

Potrivit declarațiilor oficiale ale ministerului său de interne, Turcia a trimis 800 de cereri de extrădare în 105 țări, iar peste 110 presupuși membri ai mișcării au fost aduși înapoi în Turcia.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.