duminică, aprilie 10, 2022

8 milioane de pensionari din Turcia trăiesc sub pragul sărăciei

8 milioane de pensionari din Turcia trăiesc sub pragul sărăciei, mulți dintre ei căutând un loc de muncă sau se mută cu familiile pe măsură ce prețurile cresc, conform Turkish Minutes.

Conform cifrelor obținute de Instituția de Securitate Socială (SGK), sunt opt ​​milioane de pensionari care au o pensie de 2.500 de lire turcești, aproape jumătate din „linia sărăciei” declarată de sindicatul Türk-İş, care stabilește linia la 4.553 de lire lunar, ca costul vieții pentru hrana de bază numai pentru o familie de patru persoane.

„Pensionarii nici măcar nu au venituri pentru a-și cumpăra alimentele de bază. Pentru ce vor fi suficiente 2.500 de lire? Acest lucru este împotriva drepturilor omului. Astăzi, în Ankara, cea mai ieftină chirie începe de la 2.500 de lire. O creștere de 25% a pensiilor a fost introdusă la începutul anului și s-a topit în momentul în care a fost introdusă”, susține președintele sindicatului de pensionari Emekli-Sen, Cengiz Yavuz.

Sunt 7 până la 8 milioane de pensionari care ar munci, dar țara suferă de un șomaj ridicat al tinerilor și niciun angajator nu le-ar oferi locuri de muncă atunci când le-ar putea oferi tinerilor, explică Yavuz.

Cifrele organizației turce pentru ocuparea forței de muncă (İŞKUR) au arătat că există 204.473 de persoane cu vârsta de 50 de ani și peste care au aplicat pentru locuri de muncă prin intermediul agenției.

Pragul foametei, care indică suma minimă de bani necesară pentru o familie de patru membri, pe lună, a ajuns la 14.978 de lire în februarie, cu aproximativ 3,5 ori mai mare decât salariul minim de 4.250 de lire.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.