duminică, decembrie 4, 2022

Turcia: Proaspătă mămică închisă după gratii, cu bebeluș de 8 luni


Fosta profesoară, Büşra Çulha a fost arestată și trimisă la închisoare cu noul născut, după ce a încercat să fugă de persecuția din Turcia, conform Bold Medya.

Büşra şi Halil Emre Çulha, căsătoriţi de trei ani, au fost judecați în provincia nord-vestică, Edirne după ce au fost reţinuţi pentru o zi.

După mandatul de arestare, Halil Emre Çulha și-a luat rămas bun de la bebeluș de 8 luni, înainte să meargă la închisoare, în timp ce mama Büşra Çulha a fost închisă în închisoarea Edirne, cu copilul Bahar.

Fratele mai mare al lui Büşra Çulha, Hasan Semerci, a venit la Edirne să-și viziteze sora și nepotul și să-i ajute cu materiile de care avea nevoie precum prosoape, scutece și jucării.

„Bahar este un copil foarte activ. Se târăște pe betonul rece, deja e frig. E pe cale să se îmbolnăvească. Se face foarte frig noaptea. Dacă este necesar, ar trebui să dea în arest la domiciliu. Mama să aibă grijă de copilul ei acasă.”, susține fratele, reamintind că femeile cu copii ar trebui să fie urmărite penal în așteptarea procesului conform legii.

Hasan Semerci, descriind procesul de judecată a fratelui său Büşra și a cumnatului Halil Emre, a declarat că ambii au fost arestați după ce au fost depuse mărturii de către prietenii lor în anii studenției. 

Halil Emre, care a lucrat o vreme în magazinul tatălui său după eliberare, s-a căsătorit cu Büşra în 2019. Cuplul Çulha nu a putut stabili un ordin permanent din cauza deciziei instanței locale de 6 ani și 8 luni de închisoare, pentru fiecare.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.