joi, februarie 22, 2024

Turcia: Proaspătă mămică închisă după gratii, cu bebeluș de 8 luni


Fosta profesoară, Büşra Çulha a fost arestată și trimisă la închisoare cu noul născut, după ce a încercat să fugă de persecuția din Turcia, conform Bold Medya.

Büşra şi Halil Emre Çulha, căsătoriţi de trei ani, au fost judecați în provincia nord-vestică, Edirne după ce au fost reţinuţi pentru o zi.

După mandatul de arestare, Halil Emre Çulha și-a luat rămas bun de la bebeluș de 8 luni, înainte să meargă la închisoare, în timp ce mama Büşra Çulha a fost închisă în închisoarea Edirne, cu copilul Bahar.

Fratele mai mare al lui Büşra Çulha, Hasan Semerci, a venit la Edirne să-și viziteze sora și nepotul și să-i ajute cu materiile de care avea nevoie precum prosoape, scutece și jucării.

„Bahar este un copil foarte activ. Se târăște pe betonul rece, deja e frig. E pe cale să se îmbolnăvească. Se face foarte frig noaptea. Dacă este necesar, ar trebui să dea în arest la domiciliu. Mama să aibă grijă de copilul ei acasă.”, susține fratele, reamintind că femeile cu copii ar trebui să fie urmărite penal în așteptarea procesului conform legii.

Hasan Semerci, descriind procesul de judecată a fratelui său Büşra și a cumnatului Halil Emre, a declarat că ambii au fost arestați după ce au fost depuse mărturii de către prietenii lor în anii studenției. 

Halil Emre, care a lucrat o vreme în magazinul tatălui său după eliberare, s-a căsătorit cu Büşra în 2019. Cuplul Çulha nu a putut stabili un ordin permanent din cauza deciziei instanței locale de 6 ani și 8 luni de închisoare, pentru fiecare.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.