miercuri, noiembrie 29, 2023

Poveste cutremurătoare: Concediată prin decret, integrată în sistem după 5 ani după ce s-a sinucis

O asistentă medicală, victimă a decretelor prezidențiale de după puciul din 2016, a fost integrată în sistem, după cinci ani de la moartea acesteia, conform Bold Medya.

Sevgi Balcı, care lucra ca asistent medical în Isparta-Keçiborlu a fost suspendată pe 4 august 2016, de la locul de muncă. La scurt timp după aceea, soțul acestuia, cadru medical, Halil İbrahim Balcı, a fost suspendat.

În timp ce cuplul Balcı aștepta să fie reangajat, asistenta Sevgi a fost concediată prin Decretul nr. 675 pe 29 octombrie 2016, când era însărcinată în 8 luni. Urmând ca Halil İbrahim Balcı să fie concediat în decembrie.

Mai mult de atât, familia Balcı a fost dată afară din locuință fără un termen legal de 15 zile. Familia Balcı, rămasă cu doi copii și un bebeluș de câteva săptămâni, s-a mutat la Isparta. În timp ce mama avea grijă de copii, Halil İbrahim Balcı a început să lucreze ca îngrijitoar.

Sănătatea mintală lui Sevgi Balcı s-a înrăutățit pe zi ce trece. Asistenta Sevgi, care a fost diagnosticată cu depresie, a început să utilizeze medicamente. Cu toate acestea, femeia în vârstă de 37 de ani și-a luat viața pe 27 august 2017, după ce s-a întors de la un control medical.

Peste 130.000 de persoane au fost disponibilizate în timpul stării de urgență de doi ani. Demiterile au continuat până în iulie 2022 cu circulare ale ministerului după starea de urgență.

După 15 iulie, peste 100 de persoane s-au sinucis, cel puțin 16 au fost reintegrat după moarte.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.