miercuri, decembrie 7, 2022

Poveste cutremurătoare: Concediată prin decret, integrată în sistem după 5 ani după ce s-a sinucis

O asistentă medicală, victimă a decretelor prezidențiale de după puciul din 2016, a fost integrată în sistem, după cinci ani de la moartea acesteia, conform Bold Medya.

Sevgi Balcı, care lucra ca asistent medical în Isparta-Keçiborlu a fost suspendată pe 4 august 2016, de la locul de muncă. La scurt timp după aceea, soțul acestuia, cadru medical, Halil İbrahim Balcı, a fost suspendat.

În timp ce cuplul Balcı aștepta să fie reangajat, asistenta Sevgi a fost concediată prin Decretul nr. 675 pe 29 octombrie 2016, când era însărcinată în 8 luni. Urmând ca Halil İbrahim Balcı să fie concediat în decembrie.

Mai mult de atât, familia Balcı a fost dată afară din locuință fără un termen legal de 15 zile. Familia Balcı, rămasă cu doi copii și un bebeluș de câteva săptămâni, s-a mutat la Isparta. În timp ce mama avea grijă de copii, Halil İbrahim Balcı a început să lucreze ca îngrijitoar.

Sănătatea mintală lui Sevgi Balcı s-a înrăutățit pe zi ce trece. Asistenta Sevgi, care a fost diagnosticată cu depresie, a început să utilizeze medicamente. Cu toate acestea, femeia în vârstă de 37 de ani și-a luat viața pe 27 august 2017, după ce s-a întors de la un control medical.

Peste 130.000 de persoane au fost disponibilizate în timpul stării de urgență de doi ani. Demiterile au continuat până în iulie 2022 cu circulare ale ministerului după starea de urgență.

După 15 iulie, peste 100 de persoane s-au sinucis, cel puțin 16 au fost reintegrat după moarte.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.