vineri, iunie 21, 2024

Poveste cutremurătoare: Concediată prin decret, integrată în sistem după 5 ani după ce s-a sinucis

O asistentă medicală, victimă a decretelor prezidențiale de după puciul din 2016, a fost integrată în sistem, după cinci ani de la moartea acesteia, conform Bold Medya.

Sevgi Balcı, care lucra ca asistent medical în Isparta-Keçiborlu a fost suspendată pe 4 august 2016, de la locul de muncă. La scurt timp după aceea, soțul acestuia, cadru medical, Halil İbrahim Balcı, a fost suspendat.

În timp ce cuplul Balcı aștepta să fie reangajat, asistenta Sevgi a fost concediată prin Decretul nr. 675 pe 29 octombrie 2016, când era însărcinată în 8 luni. Urmând ca Halil İbrahim Balcı să fie concediat în decembrie.

Mai mult de atât, familia Balcı a fost dată afară din locuință fără un termen legal de 15 zile. Familia Balcı, rămasă cu doi copii și un bebeluș de câteva săptămâni, s-a mutat la Isparta. În timp ce mama avea grijă de copii, Halil İbrahim Balcı a început să lucreze ca îngrijitoar.

Sănătatea mintală lui Sevgi Balcı s-a înrăutățit pe zi ce trece. Asistenta Sevgi, care a fost diagnosticată cu depresie, a început să utilizeze medicamente. Cu toate acestea, femeia în vârstă de 37 de ani și-a luat viața pe 27 august 2017, după ce s-a întors de la un control medical.

Peste 130.000 de persoane au fost disponibilizate în timpul stării de urgență de doi ani. Demiterile au continuat până în iulie 2022 cu circulare ale ministerului după starea de urgență.

După 15 iulie, peste 100 de persoane s-au sinucis, cel puțin 16 au fost reintegrat după moarte.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.