marți, noiembrie 8, 2022

Turcia: Prețul la pâine a ajuns la nivel record. În Istanbul va crește cu cel puțin 50 la sută


Prețul la pâine, are este hrana de bază a turcilor, crește de la o zi la altă din cauza inflației, conform Kronos.

Președintele Uniunii Producătorilor de Pâine, Cihan Kolivar, a anunțat că va fi o creștere record a pâinii.

„Dacă guvernul sau președintele nu pot împiedica acest lucru, pâinea o să fie vândută 7,5 de lire. Ni se spune că utilizăm electricitate și gaze naturale în mod industrial. Gazele naturale și electricitatea sunt în continuă creștere. Nu plătim mai puțin de 40 de mii de lire în fiecare lună pentru facturile de gaz natural și electricitate. Prima noastră cerere este tarifarea gazelor naturale și a energiei electrice în funcție de tipul de casă.”, susține Kolivar.

Cihan Kolivar a adăugat că costul unei pâini este de 7 lire și 30 de cenți în acest moment, iar pâinea va fi vândută cu 7,5 lire înainte de venirea lunii decembrie. Aceasta înseamnă că pâinea vândută la Istanbul va crește cu cel puțin 50 la sută.

Prețul la drojdie a crescut de la 240 de lire la 350 de lire. Chiriile magazinelor au crescut de la 9-10 mii de lire la 50-60 de lire.

Izmir: Un cutremur a distrus minaretul moscheii

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu a declarat că până acum nu au fost raportate pierderi de vieți omenești după cutremur 4,9, din cartierul Buca, din Izmir, dar minaretul unei moschei din districtul Konak a fost distrus.

Turcia: Anchetă respinsă pentru scurgerile de cianură de la o mină de aur

Procurorii au respins o anchetă privind o scurgere de cianură din iazul de decantare al unei mine de aur din provincia estică, Erzincan, conform Bianet.org

Raid în Balcani. 382 de persoane arestate pentru trafic de droguri, arme și migranți

Mii de camioane parcurg traseul balcanic în Uniunea Europeană, transportând diverse mărfuri, inclusiv alimente și materiale de construcție. Ruta este, de asemenea, renumită pentru contrabanda de migranți și traficul de arme de foc și droguri în bloc.

Turcia: Amenzi mai mari cu peste 50 la sută pentru șoferi. 1000 de lire pentru cei care nu au anvelope de iarnă

Nepurtarea centurii de siguranță și încălcarea interdicției de parcare va crește de la 196 de lire la 436 de lire.

Istanbul: Faimoasa patiserie, cu o vechime de 212 de ani, a fost închisă

Faimoasa patiserie, cu o vechime de 212 de ani, de pe bulevardul Istiklal din Istanbul și-a închis ușile, conform Duvar English.

Străini pot lucra în Turcia fără viză de muncă. Care sunt condițiile?

Noul regulamentul de ocupare a forței de muncă care vizează facilitarea străinilor să lucreze în Turcia fără permis de muncă a intrat în vigoare.

Jurnalist turc exilat în Suedia victimă a vânătoare de oameni a guvernului din Turcia

Jurnalistul Levent Kenez, fost redactor-șef al cotidianului Meydan, acum închis, a fost vizat de cotidianul Sabah. Kenez este unul dintre dizidenții politici a căror extrădare o cere Turcia de la guvernul suedez în schimbul renunțării la obiecția față de apartenența țării nordice la NATO.

Turcia: Prețul la pâine a ajuns la nivel record. În Istanbul va crește cu cel puțin 50 la sută

Prețul la drojdie a crescut de la 240 de lire la 350 de lire. Chiriile magazinelor au crescut de la 9-10 mii de lire la 50-60 de lire.