luni, noiembrie 7, 2022

„Maratonul de la Istanbul”, singura cursă din lume care are loc pe două continente

Cea de a 44-a ediție a „Maratonului de la Istanbul”, singura cursă din lume care are loc pe două continente a avut loc, duminică, conform Yeni Safak.

Pe lângă maratoanele de 42.195 de kilometri și 15 kilometri, cursa publică de 8 kilometri, la care au participat 30 de mii de persoane, a început cu startul primariului, Ekrem İmamoğlu, la 250 de metri în spatele Podului Martirilor din 15 iulie.

Sportivul kenyan Robert Kipkemboi a câștigat maratonul cu un timp record de 2:10:18 la bărbați. La categoria feminină, sportiva etiopienă Sechale Dalasa s-a clasat pe primul loc cu un timp de 2.25.54.

Rusul Rinas Akhmadeev a ajuns pe primul loc la categoria de 15 kilometri cu un timp de 46:11 la bărbați, în timp ce sportivii turci și-au pus amprenta la categoria feminină.

Aslı Şerife Sertçelik a ajuns pe primul loc cu un timp de 1:02:25, în timp ce Burcu Aktaş a terminat pe locul doi, iar Ezgi Keskin pe locul trei.

Filantropul Kavala, după gratii de 5 ani: „Sunt ținut în închisoare pe baza unei ficțiuni.”

Osman Kavala a declarat într-un interviu scris pe care l-a acordat prin avocații săi cu Halk TV că detenția sa a fost ilegală și că guvernul turc îl ține în închisoare pentru a da credibilitate cazului Gezi Park.

Val de sinucideri în rândul polițiștilor. Ce se întâmplă în Turcia?

În luna octombrie, 6 polițiști s-au sinucis, iar un altul a murit pe șantier în care lucra, în așteptarea repunerii în funcție.

Jurnalist turc exilat în Suedia victimă a vânătoare de oameni a guvernului din Turcia

Jurnalistul Levent Kenez, fost redactor-șef al cotidianului Meydan, acum închis, a fost vizat de cotidianul Sabah. Kenez este unul dintre dizidenții politici a căror extrădare o cere Turcia de la guvernul suedez în schimbul renunțării la obiecția față de apartenența țării nordice la NATO.

Raid în Balcani. 382 de persoane arestate pentru trafic de droguri, arme și migranți

Mii de camioane parcurg traseul balcanic în Uniunea Europeană, transportând diverse mărfuri, inclusiv alimente și materiale de construcție. Ruta este, de asemenea, renumită pentru contrabanda de migranți și traficul de arme de foc și droguri în bloc.

Izmir: Un cutremur a distrus minaretul moscheii

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu a declarat că până acum nu au fost raportate pierderi de vieți omenești după cutremur 4,9, din cartierul Buca, din Izmir, dar minaretul unei moschei din districtul Konak a fost distrus.

„Maratonul de la Istanbul”, singura cursă din lume care are loc pe două continente

Sportivul kenyan Robert Kipkemboi a câștigat maratonul cu un timp record de 2:10:18 la bărbați. La categoria feminină, sportiva etiopienă Sechale Dalasa s-a clasat pe primul loc cu un timp de 2.25.54.

Străini pot lucra în Turcia fără viză de muncă. Care sunt condițiile?

Noul regulamentul de ocupare a forței de muncă care vizează facilitarea străinilor să lucreze în Turcia fără permis de muncă a intrat în vigoare.

Istanbul: Faimoasa patiserie, cu o vechime de 212 de ani, a fost închisă

Faimoasa patiserie, cu o vechime de 212 de ani, de pe bulevardul Istiklal din Istanbul și-a închis ușile, conform Duvar English.