vineri, martie 29, 2024

Raid în Balcani. 382 de persoane arestate pentru trafic de droguri, arme și migranți

382 de persoane au fost arestate în timpul raidurilor care au implicat 28 de țări din sud-estul Europei, conform Europol, citat de Turkish Minutes.

Majoritatea persoanelor arestate se confruntă cu acuzații de trafic de migranți, arme de foc sau trafic de droguri.

Mii de camioane parcurg traseul balcanic în Uniunea Europeană, transportând diverse mărfuri, inclusiv alimente și materiale de construcție. Ruta este, de asemenea, renumită pentru contrabanda de migranți și traficul de arme de foc și droguri în bloc.

În cadrul raidurilor în masă, ofițerii au confiscat 106 arme de foc, precum și droguri, inclusiv canabis și cocaină.

Potrivit Europol, organizațiile criminale multinaționale își aprovizionează arme, în principal din țările balcanice de vest „unde resursele umane cu expertiză în arme de foc sunt disponibile pe scară largă”.

Armele de foc sunt apoi traficate în Uniunea Europeană, în principal în Belgia, Franța, Germania, Țările de Jos și Spania.

Rețelele criminale sunt apoi capabile să schimbe arme pentru droguri și să folosească arme „pentru a câștiga și a menține controlul asupra piețelor lucrative de droguri”, susține Europol.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).