luni, aprilie 15, 2024

Raid în Balcani. 382 de persoane arestate pentru trafic de droguri, arme și migranți

382 de persoane au fost arestate în timpul raidurilor care au implicat 28 de țări din sud-estul Europei, conform Europol, citat de Turkish Minutes.

Majoritatea persoanelor arestate se confruntă cu acuzații de trafic de migranți, arme de foc sau trafic de droguri.

Mii de camioane parcurg traseul balcanic în Uniunea Europeană, transportând diverse mărfuri, inclusiv alimente și materiale de construcție. Ruta este, de asemenea, renumită pentru contrabanda de migranți și traficul de arme de foc și droguri în bloc.

În cadrul raidurilor în masă, ofițerii au confiscat 106 arme de foc, precum și droguri, inclusiv canabis și cocaină.

Potrivit Europol, organizațiile criminale multinaționale își aprovizionează arme, în principal din țările balcanice de vest „unde resursele umane cu expertiză în arme de foc sunt disponibile pe scară largă”.

Armele de foc sunt apoi traficate în Uniunea Europeană, în principal în Belgia, Franța, Germania, Țările de Jos și Spania.

Rețelele criminale sunt apoi capabile să schimbe arme pentru droguri și să folosească arme „pentru a câștiga și a menține controlul asupra piețelor lucrative de droguri”, susține Europol.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..