miercuri, noiembrie 30, 2022

Străini pot lucra în Turcia fără viză de muncă. Care sunt condițiile?

Străinii vor putea lucra în Turcia pentru o perioadă determinată fără a fi nevoie să obțină o viză de muncă, anunță Ministerul Muncii și Securității Sociale, citează Hürriyet Daily News.

Noul regulamentul de ocupare a forței de muncă care vizează facilitarea străinilor să lucreze în Turcia fără permis de muncă a intrat în vigoare.

Străinii care vor lucra în agricultură sezonieră și zootehnie vor beneficia de o scutire de până la șase luni, în timp ce sportivii străini își vor putea exercita ocupațiile până la încheierea contractelor de muncă.

Persoanele străine care studiază la o universitate, instituții publice și organizații pentru cercetare sau pentru a-și spori cunoștințele și experiența vor beneficia de o scutire de doi ani, limitată la perioada de studii.

Străinii care vor face un stagiu în cadrul programelor de schimb de studenți vor putea lucra până la patru luni, în timp ce această perioadă este limitată la o lună pentru străinii care vor lucra în cadrul activităților științifice, culturale și artistice.

Cei care locuiesc în străinătate și sunt raportați ca fiind de origine turcă de către ministerele de interne sau de externe vor putea lucra în Turcia, timp de până la trei luni fără permis.

Persoanele care vor lucra în târguri și circuri care își desfășoară activitatea în afara granițelor întreprinderilor de turism certificate vor beneficia de scutire până la șase luni.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Cutremur puternic în Turcia: 1 mort și 45 de răniți

Un cutremur cu magnitudine de 5,9 a avut loc, în dimineața de miercuri, în Turcia, conform presei turce.a

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.