joi, februarie 29, 2024

Străini pot lucra în Turcia fără viză de muncă. Care sunt condițiile?

Străinii vor putea lucra în Turcia pentru o perioadă determinată fără a fi nevoie să obțină o viză de muncă, anunță Ministerul Muncii și Securității Sociale, citează Hürriyet Daily News.

Noul regulamentul de ocupare a forței de muncă care vizează facilitarea străinilor să lucreze în Turcia fără permis de muncă a intrat în vigoare.

Străinii care vor lucra în agricultură sezonieră și zootehnie vor beneficia de o scutire de până la șase luni, în timp ce sportivii străini își vor putea exercita ocupațiile până la încheierea contractelor de muncă.

Persoanele străine care studiază la o universitate, instituții publice și organizații pentru cercetare sau pentru a-și spori cunoștințele și experiența vor beneficia de o scutire de doi ani, limitată la perioada de studii.

Străinii care vor face un stagiu în cadrul programelor de schimb de studenți vor putea lucra până la patru luni, în timp ce această perioadă este limitată la o lună pentru străinii care vor lucra în cadrul activităților științifice, culturale și artistice.

Cei care locuiesc în străinătate și sunt raportați ca fiind de origine turcă de către ministerele de interne sau de externe vor putea lucra în Turcia, timp de până la trei luni fără permis.

Persoanele care vor lucra în târguri și circuri care își desfășoară activitatea în afara granițelor întreprinderilor de turism certificate vor beneficia de scutire până la șase luni.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.