vineri, septembrie 22, 2023

Turcia: Anchetă respinsă pentru scurgerile de cianură de la o mină de aur

Procurorii au respins o anchetă privind o scurgere de cianură din iazul de decantare al unei mine de aur din provincia estică, Erzincan, conform Bianet.org

Asociația Medicală Turcă (TTB) a depus, pe 11 iulie, o plângere penală cerând o anchetă după ce pe 24 iunie, s-a depistat că 20 de metri cubi dintr-o soluție care conținea cianură s-au vărsat în râul Eufrat.

Urmând ca parchetul să confirme că a existat o scurgere, pe 21 iunie, între orele 2-5 dimineața.

Totuși, a menționat că soluția care conținea cianură a fost curățată în urma comunicărilor dintre compania Anagold Mining și Direcția Provincială de Mediu, Urbanizare și Schimbări Climatice Erzincan.

Biroul a mai precizat că eventualele pagube au fost eliminate în urma inspecțiilor în regiune și a rapoartelor de expertiză.

Amendă de 16 milioane de lire

Compania a fost amendată cu 16,4 milioane de lire pentru încălcarea Legii mediului și cu 132.000 de lire pentru nerespectarea procedurilor. Operațiunile unității fuseseră suspendate până la finalizarea măsurilor.

Astfel, în urma verificărilor și sancțiunilor, nu a mai fost nevoie de urmărire penală, a conchis parchetul.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.