joi, februarie 8, 2024

Peste 300 de elevi premiați la Gala Lumina pentru performanțe în educație, sport, cultură și pentru implicare socială

Peste 300 de elevi și absolvenți au fost premiați luni seară, la Opera Națională București, în cadrul primei Gale Lumina, un eveniment organizat de Lumina Instituții de Învățământ, dedicat excelenței în educație, cultură, sport și responsabilitate civică.

Sute de părinți, profesori și invitați au aplaudat performanțele elevilor din Școlile Lumina, obținute la olimpiade naționale și internaționale, la competiții sportive, culturale și în campionate naționale.

,,E o mare bucurie pentru mine și pentru Lumina Instituții de Învățământ să premiem în această seară, la Opera Națională București, elevii performanți din Școlile Lumina și sportivii performanți din Cluburile noastre sportive. Numai în acest an, elevii noștri au câștigat pentru România 107 medalii la Olimpiadele Internaționale, dintre care 39 de aur, 34 de argint, 31 de bronz și 3 mențiuni.,, a subliniat directorul general Lumina Instituții de Învățământ, în discursul de felicitare a premianților.

Ministrul Sportului: „Vă felicit”

Ministrul Sportului, Eduard Carol Novak a fost prezent la evenimentul organizat de Lumina Instituții de Învățământ , i-a premiat pe sportivii performanți de la cluburile sportive din cadrul acestui grup educațional și i-a oferit o plachetă președintelui Lumina, Fatih Gursoy, în semn de recunoștință pentru susținerea și promovarea activităților sportive.

,,Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și vă doresc mult succes în continuare”, a declarat ministrul Eduard Novak.

Pe lângă premierea olimpicilor internaționali de la Liceul de Informatică București (ICHB), care în această vară au cucerit zeci de medalii de aur, argint și bronz la olimpiadele internaționale de matematică, informatică, chimie, fizică, astrofizică, în cadrului evenimentului au fost acordate premii și pentru responsabilitate socială.

Premiile au fost oferite echipelor MATE X și LIMITLESS, alcătuite din elevi de liceu care în timpul pandemiei au oferit, în mod voluntar, pregătire online gratuită la matematică, fizică, chimie, engleză, română tuturor celor care aveau nevoie de sprijin pentru susținerea examenelor naționale.

De asemenea, tot pentru implicare socială a fost răsplătită și echipa Quantum Robotics, care în perioada pandemiei a confecționat viziere pentru medici, la imprimantele 3D ale școlii.

Primul satelit al României creat de elevii ICHB

Un premiu special a fost oferit echipei RomSpace, formată din liceeni de la ICHB, care a construit un Satelit ce a trecut cu succes testele SpaceX, efectuate la Institutul de Microgravitație din cadrul Universității Politehnice din Madrid (UPM) și s-a calificat pentru a fi lansat în spațiu la începutul anului viitor. Sunt șanse foarte mari ca primul satelit al României să fie unul realizat de echipa RomSpace de la ICHB, o performanță extraordinară pentru țara noastră și pentru Școlile Lumina.

Cornel Amariei, inventatorul Lumen, dispozitiv folosit la nivel global

De asemenea, în cadrul Galei Lumina au fost premiați și absolvenți ai școlii, care sunt studenți la Harvard sau au finalizat studiile la universități de prestigiu, iar astăzi au afaceri promițătoare sau sunt inventatori de succes, cum este Cornel Amariei, inventatorul Lumen, dispozitivul care va ajuta nevăzătorii din întreaga lume.

Evenimentul de la Opera Națională București a beneficiat și de momente artistice susținute de elevii și profesorii Școlilor Lumina.

Gala Lumina este un eveniment organizat în premieră anul acesta de Lumina Instituții de Învățământ, în cadrul căruia sunt premiați elevii care au făcut performanță în educație, sport, cultură, precum și cei care s-au remarcat prin implicare socială.

Erdogan plănuiește o vizită oficială în Egipt, de Ziua Îndrăgostiților, după o pauză de 12 ani

Ankara a încercat să repare relațiile cu președintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi din 2020, iar strângere de mână între cei doi lideri în 2022 în Qatar a progresat destul de repede în normalizarea legăturilor lor. Țările au numit reciproc ambasadori în capitale.

Povestea faimoasei poze de la dezastrele din februarie 2023.„A trecut un an, dar timpul s-a oprit pentru noi. ”

La un an de la dezastrul din 6 februarie 2023, unde peste 50.000 de oameni au murit, tatăl îndoliat și familia sa au părăsit orașul Kahramanmaraș, parțial ruinat, și luptă pentru a-și reface viața în Ankara. 

Istanbul:Ostaticii de la fabrică au fost eliberați. Atacatorul voia să-și arate susținerea față de Palestina

Oficialii locali au spus că poliția a organizat un raid la aproape nouă ore de la confruntare, când singurul bărbat înarmat a luat o pauză pentru a merge la baie.

Turcii furioși! Ministru afirmă că supraviețuitorii sunt fericiți că a avut loc cutremurul din 6 februarie

Remarcile lui Mehmet Özhaseki în timpul unei transmisii în direct pe CNN Türk, au stârnit un val de critici.

Turcii comemorează victimele cutremurelor din 6 februarie. Ministrul Sănătății huiduit

Turcii au strigat în mod constant „Mă aude cineva?” la fel cum au  făcut  și anul trecut pentru a ajunge la rudele lor prinse sub dărâmături.