luni, iulie 22, 2024

Peste 300 de elevi premiați la Gala Lumina pentru performanțe în educație, sport, cultură și pentru implicare socială

Peste 300 de elevi și absolvenți au fost premiați luni seară, la Opera Națională București, în cadrul primei Gale Lumina, un eveniment organizat de Lumina Instituții de Învățământ, dedicat excelenței în educație, cultură, sport și responsabilitate civică.

Sute de părinți, profesori și invitați au aplaudat performanțele elevilor din Școlile Lumina, obținute la olimpiade naționale și internaționale, la competiții sportive, culturale și în campionate naționale.

,,E o mare bucurie pentru mine și pentru Lumina Instituții de Învățământ să premiem în această seară, la Opera Națională București, elevii performanți din Școlile Lumina și sportivii performanți din Cluburile noastre sportive. Numai în acest an, elevii noștri au câștigat pentru România 107 medalii la Olimpiadele Internaționale, dintre care 39 de aur, 34 de argint, 31 de bronz și 3 mențiuni.,, a subliniat directorul general Lumina Instituții de Învățământ, în discursul de felicitare a premianților.

Ministrul Sportului: „Vă felicit”

Ministrul Sportului, Eduard Carol Novak a fost prezent la evenimentul organizat de Lumina Instituții de Învățământ , i-a premiat pe sportivii performanți de la cluburile sportive din cadrul acestui grup educațional și i-a oferit o plachetă președintelui Lumina, Fatih Gursoy, în semn de recunoștință pentru susținerea și promovarea activităților sportive.

,,Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și vă doresc mult succes în continuare”, a declarat ministrul Eduard Novak.

Pe lângă premierea olimpicilor internaționali de la Liceul de Informatică București (ICHB), care în această vară au cucerit zeci de medalii de aur, argint și bronz la olimpiadele internaționale de matematică, informatică, chimie, fizică, astrofizică, în cadrului evenimentului au fost acordate premii și pentru responsabilitate socială.

Premiile au fost oferite echipelor MATE X și LIMITLESS, alcătuite din elevi de liceu care în timpul pandemiei au oferit, în mod voluntar, pregătire online gratuită la matematică, fizică, chimie, engleză, română tuturor celor care aveau nevoie de sprijin pentru susținerea examenelor naționale.

De asemenea, tot pentru implicare socială a fost răsplătită și echipa Quantum Robotics, care în perioada pandemiei a confecționat viziere pentru medici, la imprimantele 3D ale școlii.

Primul satelit al României creat de elevii ICHB

Un premiu special a fost oferit echipei RomSpace, formată din liceeni de la ICHB, care a construit un Satelit ce a trecut cu succes testele SpaceX, efectuate la Institutul de Microgravitație din cadrul Universității Politehnice din Madrid (UPM) și s-a calificat pentru a fi lansat în spațiu la începutul anului viitor. Sunt șanse foarte mari ca primul satelit al României să fie unul realizat de echipa RomSpace de la ICHB, o performanță extraordinară pentru țara noastră și pentru Școlile Lumina.

Cornel Amariei, inventatorul Lumen, dispozitiv folosit la nivel global

De asemenea, în cadrul Galei Lumina au fost premiați și absolvenți ai școlii, care sunt studenți la Harvard sau au finalizat studiile la universități de prestigiu, iar astăzi au afaceri promițătoare sau sunt inventatori de succes, cum este Cornel Amariei, inventatorul Lumen, dispozitivul care va ajuta nevăzătorii din întreaga lume.

Evenimentul de la Opera Națională București a beneficiat și de momente artistice susținute de elevii și profesorii Școlilor Lumina.

Gala Lumina este un eveniment organizat în premieră anul acesta de Lumina Instituții de Învățământ, în cadrul căruia sunt premiați elevii care au făcut performanță în educație, sport, cultură, precum și cei care s-au remarcat prin implicare socială.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.