vineri, decembrie 2, 2022

Deportări pentru acceptarea Suediei în NATO: „Turcia vrea o Suedia care să ajute la atenuarea preocupărilor noastre de securitate”,

Premierul suedez, Ulf Kristersson a discutat cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, dar nu a ajuns la garanțiile pe care le căuta pentru aprobarea Turciei privind aderarea Suediei la NATO, conform Al-Monitor.

Într-o conferință de presă cu Kristersson, Erdogan a precizat că, dacă Suedia nu își va îndeplinit angajamentele de a aborda problemele de securitate ale Turciei în condițiile unui memorandum trilateral semnat la Madrid, o astfel de aprobare nu va fi primită.

Erdogan:„Cetățenii noștri caută o explicație”

Erdogan și-a exprimat satisfacția că Suedia a relaxat restricțiile privind vânzările de arme care au fost impuse în urma invaziei Turciei din 2019 a Siriei pentru a lupta împotriva militanților kurzi. Dar el s-a plâns că organizațiilor teroriste li s-a permis să organizeze demonstrații în Suedia și să apară la televizor.

 „Când cetățenii noștri îi văd pe acești teroriști mergând pe bulevardele Suediei și Finlandei cu straguri teroriste în mână, ei caută o explicație”, afirmă Erdogan.

Turcia are o listă completă de cereri, inclusiv returnarea a zeci de persoane pe care Turcia le-a acuzat de terorism.

„Probleme precum numărul teroriştilor care vor fi extrădaţi în Turcia, 30 sau 100, sunt lucruri deschise discuţiilor. Deportarea teroristului pe nume Bülent Keneş este importantă pentru noi. Turcia vrea o Suedia care să ajute la atenuarea preocupărilor noastre de securitate”, a declarat Erdoğan.

Cine este Keneș?

Erdogan împreună cu jurnalistul Bülent Keneş.

Bülent Keneş, fost redactor șef al Todays Zaman, a fost vizat luna trecută de cotidianul pro-guvernamental Sabah, care și-a dezvăluit adresa de domiciliu și i-a făcut fotografii în secret la Stockholm.

Jurnalistul a părăsit Turcia în urma tentativei de lovitură de stat pentru presiunile guvernului lui Erdogan asupra jurnalişti critici.

Atât oficialii guvernamentali suedezi, cât și finlandezi au declarat că vor continua să respecte legile naționale și internaționale cu privire la cererile de extrădare ale Turciei și că decizia de extrădare va fi la latitudinea autorităților independente și a instanțelor.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...