joi, februarie 29, 2024

Turcia: Pragul de sărăcie a ajuns la 1.700 de dolari pentru o familie

Pragul sărăciei din Turcia a ajuns la 1.7000 de dolari, conform unui nou raport BISAM, citat de Stockholm Center for Freedom.

Potrivit studiului din aprilie 2023 al United Metal Workers Union Class Research Center (BISAM), pragul sărăciei pentru o familie de o patru persoane este de 33.948 de lire turcești, adică 1.723 dolari.

Pragul foamei pentru o familie de patru persoane este de 9.814 lire turcești, adică 489,22 dolari. Produsele alimentare de bază, cum ar fi produsele lactate, peștele și carnea s-au dovedit a fi foarte scumpe și inaccesibile pentru multe familii.

Legumele au devenit un lux

Un cost al vieții uimitor de ridicat a devenit noua normalitate în Turcia, unde creșterile recente ale prețurilor la alimente și la utilități împing inflația, paralizând și mai mult puterea de cumpărare a cetățenilor.

În ultimii câțiva ani, Turcia a suferit de pe urma unei economii care se deteriorează, cu inflație și șomaj ridicate, precum și cu un istoric slab al drepturilor omului.

Un număr tot mai mare de turci s-au plâns pe rețelele sociale de creșterea facturilor la electricitate. Mulți au spus că chiar și alimentele de bază, cum ar fi legumele, au devenit un lux, deoarece prețurile au crescut cu aproape 400 la sută.

Rata anuală oficială a inflației a ajuns la 85 la sută anul trecut. Economiștii independenți cred că rata reală ar fi putut fi de două ori mai mare.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Turcia: Cozi lungi pentru carne ieftină, înainte de Ramadan

Cumpărătorii s-au aliniat cu câteva ore înainte de deschidere pentru a cumpăra pachete de carne tocată sau tăiată cubulețe înainte de a se epuiza stocul, în fața magazinului „Et ve Süt Kurumu (ESK)”