marți, mai 16, 2023

Twitter blochează conturi opoziției la cererea guvernul turc

Twitter susține că a blocat conturilor influencerilor și a mass-mediei din opoziție, la cererea guvernului turc, pe fondul celor mai importante alegeri din 2023.

Twitter a blocat conturile după ce guvernul turc a trimis o „amenințare finală de a limita serviciul” în Turcia.

„Ca răspuns la procesul legal și pentru a ne asigura că Twitter rămâne disponibil pentru poporul Turciei, am luat măsuri pentru a restricționa accesul la anumite conținuturi în Turcia astăzi”, se arată într-o postare a Twitter.

Lista trimisă către Twitter

Twitter a revenit pe 15 mai, cu o postare în care dezvăluie cererea care conținea lista cu conturi ale opoziției și postări ale opoziție trimisă de guvernul turc, prin care cere blocarea acestora.

Twitter: „preocupări legate de libertatea de exprimare”

Alături de listă, Twitter a transmis un comunicat în engleză și în turcă, prin care explică situația și motivul pentru care a ales să blocheze unele conturi.

„Am fost în negocieri cu guvernul turc pe parcursul săptămânii trecute, care ne-a spus clar că Twitter este singurul serviciu de social media care nu respectă în totalitate ordinele judecătorești existente.

Am primit ceea ce credeam a fi o amenințare finală de a limita serviciul – după mai multe astfel de avertismente – și astfel, pentru a menține Twitter disponibil în weekendul electoral, am luat măsuri pentru patru conturi și 409 de tweet-uri identificate prin ordin judecătoresc. Am comunicat în mod direct preocupările legate de libertatea de exprimare.

Vom continua să opunem în instanță, așa cum am făcut cu toate cererile, dar nu a fost posibilă nicio acțiune în justiție înainte de începerea votării.”

Decizia pune din nou în centrul atenției politicile controversate ale CEO-ului Twitter, Elon Musk, privind libertatea de exprimare. O mare parte din mass-media din Turcia se află sub controlul guvernului, iar criticii îl acuză pe Erdogan că a luat măsuri represive împotriva companiilor de social media pentru a înăbuși vocile opoziției în timp ce încearcă să rămână la putere.

Kılıçdaroğlu: Rusia este în spatele scandalului sexual a lui Muharrem İnce

Kılıçdaroğlu a făcut declarații în turcă, dar și în rusă,pe contul său de Twitter, după ce Muharrem İnce, unul dintre opozanții lui Erdogan, s-a retras din cursă după apariția unui presupus "sex tape"

Turcia organizează turul doi. Erdogan nu a mai obținut majoritatea absolută ca în 2018

Turcia va organiza al doilea tur al alegerilor, după ce niciunul dintre candidați nu au reușit să  atingă majoritatea absolută, adică 50...

De ce realegerea lui Erdogan este o chestiune de viață și de moarte pentru interesele Rusiei?

Întrebarea rămâne: „Are Rusia capacitatea și resursele de a se implica în operațiuni de informații și cibernetice, cum ar fi crearea și distribuirea de videoclipuri deepfake ale candidaților la președinție pe Twitter, pentru a interveni în alegerile din Turcia?”

Sondaje: Diferența dintre Kılıçdaroğlu și Erdoğan este de 5,6 puncte

49,3% din voturi merg către candidatul la președinția a principalului bloc al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a primit doar 43,7%, conform sondajului realizat de KONDA Research Company, efectuat față în față cu 3.480 de persoane din 35 de provincii.

Dumitru Borțun despre alegerile din Turcia: „Nu cred că îi va convinge pe adepții lui Erdogan, dar cred că îi va mobiliza la vot...

Dumitru Borţun, specialist în comunicare și profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice-SNSPA, din București a vorbit cu reporterii Zaman România despre sloganele din campania electorală din Turcia, impactul cutremurelor asupra alegerilor și viitorul Turciei.

Dezvăluirile șocante continuă! Erdogan suferă de epilpsie

Ali Yeşildağ din influenta familie Yeşildağ și un fost asociat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan a confirmat că președintele suferă de epilepsie, susținând că cei care cunosc acest secret bine păzit au profitat personal de generozitatea lui Erdogan.

Twitter blochează conturi opoziției la cererea guvernul turc

Twitter a blocat conturile după ce guvernul turc a trimis o „amenințare finală de a limita serviciul” în Turcia.

LIVE. Stop vot în Turcia! Iată evoluția a celor mai importante alegeri din 2023

Pentru alegeri au fost amenajate 191.910 urne în 81 de provincii. Alegătorii pun două buletine de vot separate pentru președinte și deputați în același plic.