20.7 C
București
vineri, septembrie 18, 2020

Turcia: Polițist concediat, ucis în atacul armat din stagiul militar

Un ofițer de poliție, demis prin decret după 15 iulie 2016 și considerat „terorist” de către statul turc, și-a pierdut viața în urma atacului armat din timpul serviciul militar din Ağrı.

Conform informațiilor date de Ministerul Apărării Naționale, duminică, în zona rurală din Agri, în timpul ciocnirilor armate, un vehicul militar în care se afla și Zekeriyya Altunok, a fost lovit cu lansator de rachete.  

Soldatul Zekeriyya Altunok a fost grav rănit și dus la spital. Din păcate, Altunok în vârstă de 32 de ani, în ciuda tuturor intervenților medicale, a murit marți.

Adevărul dureros despre martirul Zekeriyya Altunok a ieșit la iveală pe  rețele de socializare. Bărbatul era un ofițer de poliție care a fost concediat prin decretul cu nr. 697, în decembrie 2017.


Ofițerul de poție, Zekeriyya Altunok, în vârstă de 32 de ani,a murit, marți,
după ce a fost rănit grav.

Mesajele de condoleanțe postate pe Twitter de colegii polițiști al lui Altunok  au atras atenția asupra unei ironii a sorții. Un coleg cu care a lucrat la Erzurum a comentat situția bărbatului pe contul său de Twitter.

„Statul confiscă pistolul unei persoane pentru că este terorist și apoi îi dă pușca în mână să salveze țara”, a comentat unul dintre foștii colegi.

Bărbatul a fost chemat să-și finalizeze stagiul miliar

Pe de altă parte, s-a dovedit că Zekeriyya Altunok, în vârstă de 32 de ani, după concedierea sa prin decret, a fost chemat să-și finalizeze stagiul militar neterminat. În timp ce era ofițer de poliție el îl efectuase, profitase de dreptul legal de a face stagiul militar numai 2 luni.

Condoleanța de la Ministerul Apărării

În urma morții polițistului Altunok, Ministerul Apărării a postat un mesaj de condoleanțe pe Twiter.

”Dumnezeu să-l odihnească în pace pe prețiosul nostru martir care și-a pierdut viața în acest eveniment care ne-a îndurerat profund. Condoleanțe și răbdare familiei sale îndurerate, Forțelor Armate Turce și nobilei noastre națiuni.”

Soția i-a purtat uniforma la înmormântare
Soția ofițerului și unul dintre fii săi au purtat uniforma de ofițer la înmormântarea bărbatului.

Fostul ofițer de poliție a fost condus pe ultimul drum în orașul natal Sorgun. La ceremonie soția polițistului a participat, purtând uniforma bărbatului. Alături de soție, unul dintre cei doi fii ai lor, a purtat, de asemenea, uniformă de polițist . 

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.