vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Polițist concediat, ucis în atacul armat din stagiul militar

Un ofițer de poliție, demis prin decret după 15 iulie 2016 și considerat „terorist” de către statul turc, și-a pierdut viața în urma atacului armat din timpul serviciul militar din Ağrı.

Conform informațiilor date de Ministerul Apărării Naționale, duminică, în zona rurală din Agri, în timpul ciocnirilor armate, un vehicul militar în care se afla și Zekeriyya Altunok, a fost lovit cu lansator de rachete.  

Soldatul Zekeriyya Altunok a fost grav rănit și dus la spital. Din păcate, Altunok în vârstă de 32 de ani, în ciuda tuturor intervenților medicale, a murit marți.

Adevărul dureros despre martirul Zekeriyya Altunok a ieșit la iveală pe  rețele de socializare. Bărbatul era un ofițer de poliție care a fost concediat prin decretul cu nr. 697, în decembrie 2017.


Ofițerul de poție, Zekeriyya Altunok, în vârstă de 32 de ani,a murit, marți,
după ce a fost rănit grav.

Mesajele de condoleanțe postate pe Twitter de colegii polițiști al lui Altunok  au atras atenția asupra unei ironii a sorții. Un coleg cu care a lucrat la Erzurum a comentat situția bărbatului pe contul său de Twitter.

„Statul confiscă pistolul unei persoane pentru că este terorist și apoi îi dă pușca în mână să salveze țara”, a comentat unul dintre foștii colegi.

Bărbatul a fost chemat să-și finalizeze stagiul miliar

Pe de altă parte, s-a dovedit că Zekeriyya Altunok, în vârstă de 32 de ani, după concedierea sa prin decret, a fost chemat să-și finalizeze stagiul militar neterminat. În timp ce era ofițer de poliție el îl efectuase, profitase de dreptul legal de a face stagiul militar numai 2 luni.

Condoleanța de la Ministerul Apărării

În urma morții polițistului Altunok, Ministerul Apărării a postat un mesaj de condoleanțe pe Twiter.

”Dumnezeu să-l odihnească în pace pe prețiosul nostru martir care și-a pierdut viața în acest eveniment care ne-a îndurerat profund. Condoleanțe și răbdare familiei sale îndurerate, Forțelor Armate Turce și nobilei noastre națiuni.”

Soția i-a purtat uniforma la înmormântare
Soția ofițerului și unul dintre fii săi au purtat uniforma de ofițer la înmormântarea bărbatului.

Fostul ofițer de poliție a fost condus pe ultimul drum în orașul natal Sorgun. La ceremonie soția polițistului a participat, purtând uniforma bărbatului. Alături de soție, unul dintre cei doi fii ai lor, a purtat, de asemenea, uniformă de polițist . 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.