sâmbătă, iulie 13, 2024

Turcia: Polițist concediat, ucis în atacul armat din stagiul militar

Un ofițer de poliție, demis prin decret după 15 iulie 2016 și considerat „terorist” de către statul turc, și-a pierdut viața în urma atacului armat din timpul serviciul militar din Ağrı.

Conform informațiilor date de Ministerul Apărării Naționale, duminică, în zona rurală din Agri, în timpul ciocnirilor armate, un vehicul militar în care se afla și Zekeriyya Altunok, a fost lovit cu lansator de rachete.  

Soldatul Zekeriyya Altunok a fost grav rănit și dus la spital. Din păcate, Altunok în vârstă de 32 de ani, în ciuda tuturor intervenților medicale, a murit marți.

Adevărul dureros despre martirul Zekeriyya Altunok a ieșit la iveală pe  rețele de socializare. Bărbatul era un ofițer de poliție care a fost concediat prin decretul cu nr. 697, în decembrie 2017.


Ofițerul de poție, Zekeriyya Altunok, în vârstă de 32 de ani,a murit, marți,
după ce a fost rănit grav.

Mesajele de condoleanțe postate pe Twitter de colegii polițiști al lui Altunok  au atras atenția asupra unei ironii a sorții. Un coleg cu care a lucrat la Erzurum a comentat situția bărbatului pe contul său de Twitter.

„Statul confiscă pistolul unei persoane pentru că este terorist și apoi îi dă pușca în mână să salveze țara”, a comentat unul dintre foștii colegi.

Bărbatul a fost chemat să-și finalizeze stagiul miliar

Pe de altă parte, s-a dovedit că Zekeriyya Altunok, în vârstă de 32 de ani, după concedierea sa prin decret, a fost chemat să-și finalizeze stagiul militar neterminat. În timp ce era ofițer de poliție el îl efectuase, profitase de dreptul legal de a face stagiul militar numai 2 luni.

Condoleanța de la Ministerul Apărării

În urma morții polițistului Altunok, Ministerul Apărării a postat un mesaj de condoleanțe pe Twiter.

”Dumnezeu să-l odihnească în pace pe prețiosul nostru martir care și-a pierdut viața în acest eveniment care ne-a îndurerat profund. Condoleanțe și răbdare familiei sale îndurerate, Forțelor Armate Turce și nobilei noastre națiuni.”

Soția i-a purtat uniforma la înmormântare
Soția ofițerului și unul dintre fii săi au purtat uniforma de ofițer la înmormântarea bărbatului.

Fostul ofițer de poliție a fost condus pe ultimul drum în orașul natal Sorgun. La ceremonie soția polițistului a participat, purtând uniforma bărbatului. Alături de soție, unul dintre cei doi fii ai lor, a purtat, de asemenea, uniformă de polițist . 

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.