luni, aprilie 11, 2022

Profesoara concediată din Turcia:“Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis.”

“La o săptămană după ce am născut, am aflat că mi s-a deschis proces. Cu un bebeluș de cinci zile în brațe, puteau să mă bage la pușcărie”, a povestit Betül Güneș.

Betül Güneș, profesor universitar de religie a fost concediată prin decret de stat, emis dupa puciul eșuat din 2016, cu o lună înainte să nască, pentru că avea cont la Banka Asya, afiliată cu învățătul Fethullah Gulen. 

În a cincea lună de sarcină, profesoară a fost reținută timp de trei zile, fără a avea acces la mâncare. 

Femeia nu a putut să călătorească 700 de kilometri, din Ankara, până în provincia Erzican, unde avut prima catedră. Astfel, procuratura i-a luat declarații prin conferință video, urmând ca Betul să fie cercetată în libertate, cu interdicția de a ieși din țară.

„Nici nu vreau să îmi amintesc de acea perioadă. Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis”, a declarat femeia, reporterului KHK TV.

KHK TV (Decret TV) este dedicat poveștilor oamenilor concediat prin decrete de stat și este înființat de activiști concediați.

În urma puciul eșuat din 2016, aproximativ 150 de mii de fucționari publici au fost concediați prin decrete. Peste 500.000 de persoane au fost ancheta pentru presupuse apartenențe la mișcarea Gulen, din care peste 40.000 de cetățeni turci se află după grati.

Profesoara concediată din Turcia: “Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis.”“La o săptămană după ce am născut,…

Gepostet von Zaman Romania am Sonntag, 27. Oktober 2019

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii