18.5 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Profesoara concediată din Turcia:“Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis.”

“La o săptămană după ce am născut, am aflat că mi s-a deschis proces. Cu un bebeluș de cinci zile în brațe, puteau să mă bage la pușcărie”, a povestit Betül Güneș.

Betül Güneș, profesor universitar de religie a fost concediată prin decret de stat, emis dupa puciul eșuat din 2016, cu o lună înainte să nască, pentru că avea cont la Banka Asya, afiliată cu învățătul Fethullah Gulen. 

În a cincea lună de sarcină, profesoară a fost reținută timp de trei zile, fără a avea acces la mâncare. 

Femeia nu a putut să călătorească 700 de kilometri, din Ankara, până în provincia Erzican, unde avut prima catedră. Astfel, procuratura i-a luat declarații prin conferință video, urmând ca Betul să fie cercetată în libertate, cu interdicția de a ieși din țară.

„Nici nu vreau să îmi amintesc de acea perioadă. Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis”, a declarat femeia, reporterului KHK TV.

KHK TV (Decret TV) este dedicat poveștilor oamenilor concediat prin decrete de stat și este înființat de activiști concediați.

În urma puciul eșuat din 2016, aproximativ 150 de mii de fucționari publici au fost concediați prin decrete. Peste 500.000 de persoane au fost ancheta pentru presupuse apartenențe la mișcarea Gulen, din care peste 40.000 de cetățeni turci se află după grati.

Profesoara concediată din Turcia: “Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis.”“La o săptămană după ce am născut,…

Gepostet von Zaman Romania am Sonntag, 27. Oktober 2019

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.