sâmbătă, iunie 22, 2024

Profesoara concediată din Turcia:“Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis.”

“La o săptămană după ce am născut, am aflat că mi s-a deschis proces. Cu un bebeluș de cinci zile în brațe, puteau să mă bage la pușcărie”, a povestit Betül Güneș.

Betül Güneș, profesor universitar de religie a fost concediată prin decret de stat, emis dupa puciul eșuat din 2016, cu o lună înainte să nască, pentru că avea cont la Banka Asya, afiliată cu învățătul Fethullah Gulen. 

În a cincea lună de sarcină, profesoară a fost reținută timp de trei zile, fără a avea acces la mâncare. 

Femeia nu a putut să călătorească 700 de kilometri, din Ankara, până în provincia Erzican, unde avut prima catedră. Astfel, procuratura i-a luat declarații prin conferință video, urmând ca Betul să fie cercetată în libertate, cu interdicția de a ieși din țară.

„Nici nu vreau să îmi amintesc de acea perioadă. Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis”, a declarat femeia, reporterului KHK TV.

KHK TV (Decret TV) este dedicat poveștilor oamenilor concediat prin decrete de stat și este înființat de activiști concediați.

În urma puciul eșuat din 2016, aproximativ 150 de mii de fucționari publici au fost concediați prin decrete. Peste 500.000 de persoane au fost ancheta pentru presupuse apartenențe la mișcarea Gulen, din care peste 40.000 de cetățeni turci se află după grati.

Profesoara concediată din Turcia: “Dacă Allah nu ar fi interzis, m-aș fi sinucis.”“La o săptămană după ce am născut,…

Gepostet von Zaman Romania am Sonntag, 27. Oktober 2019

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.