miercuri, februarie 21, 2024

Proiect multinațional lansat pentru evaluarea poluării în Marea Neagră

17 biologi marini și-au unit forțele într-un nou proiect care vizează evaluarea gradului de poluare în Marea Neagră, conform hurriyetdaily.com

Echipa formată din oameni de știință din patru țări, inclusiv Turcia, a urcat la bordul navei de cercetare „Mare Nigrum” și a efectuat prelevări de apă, sedimente și organisme marine pentru a evalua starea de sănătate a mării, ceea ce marchează majoritatea graniței de nord a Turciei.

Proiectul, „Evaluarea vulnerabilității ecosistemului marin al Mării Negre la presiunile umane” (ANEMONE), a fost lansat cu croaziera științifică comună pentru Marea Neagră în perioada 30 septembrie – 7 octombrie, potrivit unui comunicat de presă al Fundației Turcești pentru Cercetări Marine. 

„Am colectat aproape 65 de eșantioane de pe fundul rafturilor românești, bulgare și turce din Marea Neagră și măsurători extinse pentru oxigenul dizolvat, temperatura, salinitatea, nutrienții, poluanții și parametrii biologici de la 21 de stații”, a adăugat coordonatorul Institutului Național de Cercetări Marine și Dezvoltare (NIMRD) în România.

Rezultatele vor fi împărtășite, culese și publicate sub forma raportului privind „Starea mediului din Marea Neagră de Vest”.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.