joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Peste 300 de copii cu vârsta sub 6 ani se află după gratii cu mamele lor


Un total de 345 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisorile turcești și primesc același tratament ca și deținuții, conform studiu al Asociației Dreptul la Viață, citat de Turkish Minutes.

Potrivit studiului, copiii sunt traumatizați de percheziții, nu sunt hrăniți bine și nu primesc suficiente îngrijiri medicale. 

Secretarul general al Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV), Coșkun Üsterci, a declarat că instanțele trebuie să țină seama de condițiile economice și sociale ale mamelor cu copii sub 6 ani.

„Nici nu știm dacă copiii au voie să vadă lumina zilei. Copiii pot fi protejați punându-și mamele în arest la domiciliu”, afirmă Üsterci.

Numărul copiilor care și-au însoțit mamele în închisoare a crescut în Turcia, după lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016.

Potrivit unei declarații a ministrului de interne turc, Süleyman Soylu, un total de 622.646 de persoane au făcut obiectul anchetei și 301.932 au fost reținuți, în timp ce alți 96.000 au fost închiși din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen. 25.467 de persoane în închisorile din Turcia care au fost închise pentru presupuse legături cu mișcarea.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.