vineri, martie 31, 2023

Turcia: Peste 300 de copii cu vârsta sub 6 ani se află după gratii cu mamele lor


Un total de 345 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisorile turcești și primesc același tratament ca și deținuții, conform studiu al Asociației Dreptul la Viață, citat de Turkish Minutes.

Potrivit studiului, copiii sunt traumatizați de percheziții, nu sunt hrăniți bine și nu primesc suficiente îngrijiri medicale. 

Secretarul general al Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV), Coșkun Üsterci, a declarat că instanțele trebuie să țină seama de condițiile economice și sociale ale mamelor cu copii sub 6 ani.

„Nici nu știm dacă copiii au voie să vadă lumina zilei. Copiii pot fi protejați punându-și mamele în arest la domiciliu”, afirmă Üsterci.

Numărul copiilor care și-au însoțit mamele în închisoare a crescut în Turcia, după lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016.

Potrivit unei declarații a ministrului de interne turc, Süleyman Soylu, un total de 622.646 de persoane au făcut obiectul anchetei și 301.932 au fost reținuți, în timp ce alți 96.000 au fost închiși din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen. 25.467 de persoane în închisorile din Turcia care au fost închise pentru presupuse legături cu mișcarea.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.