luni, aprilie 15, 2024

Turcia: Peste 300 de copii cu vârsta sub 6 ani se află după gratii cu mamele lor


Un total de 345 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisorile turcești și primesc același tratament ca și deținuții, conform studiu al Asociației Dreptul la Viață, citat de Turkish Minutes.

Potrivit studiului, copiii sunt traumatizați de percheziții, nu sunt hrăniți bine și nu primesc suficiente îngrijiri medicale. 

Secretarul general al Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV), Coșkun Üsterci, a declarat că instanțele trebuie să țină seama de condițiile economice și sociale ale mamelor cu copii sub 6 ani.

„Nici nu știm dacă copiii au voie să vadă lumina zilei. Copiii pot fi protejați punându-și mamele în arest la domiciliu”, afirmă Üsterci.

Numărul copiilor care și-au însoțit mamele în închisoare a crescut în Turcia, după lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016.

Potrivit unei declarații a ministrului de interne turc, Süleyman Soylu, un total de 622.646 de persoane au făcut obiectul anchetei și 301.932 au fost reținuți, în timp ce alți 96.000 au fost închiși din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen. 25.467 de persoane în închisorile din Turcia care au fost închise pentru presupuse legături cu mișcarea.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..