joi, iulie 18, 2024

Turcia: 53 la sută dintre cetățeni nu au încredere în președinte

O companie de votare a constatat că oamenii din Turcia și-au pierdut în mare măsură încrederea în mai multe instituții publice, inclusiv președinția, conform Turkish Minutes.

Sondajul al Yoneylem a măsurat încrederea cetățenilor turci în instituțiile publice și a constatat că 53 la sută dintre participanți nu au încredere în președinție, 59 la sută în Direcția pentru afaceri religioase, 52 la sută în Ministerul Educației și 60 la sută în Institutul de Statistică din Turcia (TurkStat).

Deși președintele Recep Tayyip Erdoğan s-a lăudat de mult timp cu un sprijin popular mai mare decât partidul său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP), încrederea publicului în președinția sa a scăzut recent.

Sondajul a constatat că 53 la sută dintre participanți nu au încredere în președinția lui Erdoğan, 47 la sută exprimându-și lipsa de încredere și 6 la sută prea puțin, în timp ce 33 la sută au încredere deplină.

Potrivit unui alt sondaj publicat de Yöneylem în septembrie, 32,6% dintre aceștia au spus că îl vor sprijini pe Erdoğan dacă va candida din nou la funcția de președinte, în timp ce 56,9% au spus că nu îl vor vota niciodată.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.