joi, februarie 22, 2024

Turcia: 53 la sută dintre cetățeni nu au încredere în președinte

O companie de votare a constatat că oamenii din Turcia și-au pierdut în mare măsură încrederea în mai multe instituții publice, inclusiv președinția, conform Turkish Minutes.

Sondajul al Yoneylem a măsurat încrederea cetățenilor turci în instituțiile publice și a constatat că 53 la sută dintre participanți nu au încredere în președinție, 59 la sută în Direcția pentru afaceri religioase, 52 la sută în Ministerul Educației și 60 la sută în Institutul de Statistică din Turcia (TurkStat).

Deși președintele Recep Tayyip Erdoğan s-a lăudat de mult timp cu un sprijin popular mai mare decât partidul său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP), încrederea publicului în președinția sa a scăzut recent.

Sondajul a constatat că 53 la sută dintre participanți nu au încredere în președinția lui Erdoğan, 47 la sută exprimându-și lipsa de încredere și 6 la sută prea puțin, în timp ce 33 la sută au încredere deplină.

Potrivit unui alt sondaj publicat de Yöneylem în septembrie, 32,6% dintre aceștia au spus că îl vor sprijini pe Erdoğan dacă va candida din nou la funcția de președinte, în timp ce 56,9% au spus că nu îl vor vota niciodată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.