duminică, martie 26, 2023

Turcia: 53 la sută dintre cetățeni nu au încredere în președinte

O companie de votare a constatat că oamenii din Turcia și-au pierdut în mare măsură încrederea în mai multe instituții publice, inclusiv președinția, conform Turkish Minutes.

Sondajul al Yoneylem a măsurat încrederea cetățenilor turci în instituțiile publice și a constatat că 53 la sută dintre participanți nu au încredere în președinție, 59 la sută în Direcția pentru afaceri religioase, 52 la sută în Ministerul Educației și 60 la sută în Institutul de Statistică din Turcia (TurkStat).

Deși președintele Recep Tayyip Erdoğan s-a lăudat de mult timp cu un sprijin popular mai mare decât partidul său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP), încrederea publicului în președinția sa a scăzut recent.

Sondajul a constatat că 53 la sută dintre participanți nu au încredere în președinția lui Erdoğan, 47 la sută exprimându-și lipsa de încredere și 6 la sută prea puțin, în timp ce 33 la sută au încredere deplină.

Potrivit unui alt sondaj publicat de Yöneylem în septembrie, 32,6% dintre aceștia au spus că îl vor sprijini pe Erdoğan dacă va candida din nou la funcția de președinte, în timp ce 56,9% au spus că nu îl vor vota niciodată.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.