luni, aprilie 11, 2022

Turcia: 53 la sută dintre cetățeni nu au încredere în președinte

O companie de votare a constatat că oamenii din Turcia și-au pierdut în mare măsură încrederea în mai multe instituții publice, inclusiv președinția, conform Turkish Minutes.

Sondajul al Yoneylem a măsurat încrederea cetățenilor turci în instituțiile publice și a constatat că 53 la sută dintre participanți nu au încredere în președinție, 59 la sută în Direcția pentru afaceri religioase, 52 la sută în Ministerul Educației și 60 la sută în Institutul de Statistică din Turcia (TurkStat).

Deși președintele Recep Tayyip Erdoğan s-a lăudat de mult timp cu un sprijin popular mai mare decât partidul său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP), încrederea publicului în președinția sa a scăzut recent.

Sondajul a constatat că 53 la sută dintre participanți nu au încredere în președinția lui Erdoğan, 47 la sută exprimându-și lipsa de încredere și 6 la sută prea puțin, în timp ce 33 la sută au încredere deplină.

Potrivit unui alt sondaj publicat de Yöneylem în septembrie, 32,6% dintre aceștia au spus că îl vor sprijini pe Erdoğan dacă va candida din nou la funcția de președinte, în timp ce 56,9% au spus că nu îl vor vota niciodată.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.