joi, mai 23, 2024

Turcia: Pedeapsă cu închisoare majorată pentru stocarea de alimente


Guvernul turc se pregătește să majoreze pedepsele de închisoare pentru acuzațiile de stocare de alimente, conform Ahval News.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdağ a anunțat că autoritățile lucrează la resetarea pedepsei cu închisoare cu până la trei ani, pentru stocarea de alimente.

„Modificăm pedeapsa pentru stocarea alimentelor și creșterea prețurilor la între unu și trei ani de închisoare. Mărim atât limita inferioară, cât și limita superioară.”, afirmă Bozdağ. 

Noua reglementare vine pe măsură ce inflația prețurilor de consum din Turcia a accelerat până la un record anual de 69,97% în aprilie, potrivit Institutului de Statistică.

Potrivit Grupului de Cercetare a Inflației (ENAG), o organizație independentă înființată de economiști și cadre universitare, rata inflației reale, în aprilie, a ajuns la 156,86 la sută.

Erdogan pune vina pe magazine

Prețurile vertiginoase ale țării reduc veniturile, făcând dificil pentru consumatori să cumpere chiar și alimentele de bază.

Guvernul a vizat în mod deschis întreprinderile, dând vina pe aceștia pentru creșterea prețurilor și amenințăndu-i că va impune pedepse mai severe.

Erdogan a spus că afacerile „lacome”, care stochează mai multe bunuri decât este necesar, sunt parțial vinovate pentru creșteri abrupte ale prețurilor.

Pedeapsa pentru stocarea de alimente este în prezent stabilită de la trei luni la doi ani de închisoare și o amendă judiciară.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.