sâmbătă, septembrie 3, 2022

Turcia: Pedeapsă cu închisoare majorată pentru stocarea de alimente


Guvernul turc se pregătește să majoreze pedepsele de închisoare pentru acuzațiile de stocare de alimente, conform Ahval News.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdağ a anunțat că autoritățile lucrează la resetarea pedepsei cu închisoare cu până la trei ani, pentru stocarea de alimente.

„Modificăm pedeapsa pentru stocarea alimentelor și creșterea prețurilor la între unu și trei ani de închisoare. Mărim atât limita inferioară, cât și limita superioară.”, afirmă Bozdağ. 

Noua reglementare vine pe măsură ce inflația prețurilor de consum din Turcia a accelerat până la un record anual de 69,97% în aprilie, potrivit Institutului de Statistică.

Potrivit Grupului de Cercetare a Inflației (ENAG), o organizație independentă înființată de economiști și cadre universitare, rata inflației reale, în aprilie, a ajuns la 156,86 la sută.

Erdogan pune vina pe magazine

Prețurile vertiginoase ale țării reduc veniturile, făcând dificil pentru consumatori să cumpere chiar și alimentele de bază.

Guvernul a vizat în mod deschis întreprinderile, dând vina pe aceștia pentru creșterea prețurilor și amenințăndu-i că va impune pedepse mai severe.

Erdogan a spus că afacerile „lacome”, care stochează mai multe bunuri decât este necesar, sunt parțial vinovate pentru creșteri abrupte ale prețurilor.

Pedeapsa pentru stocarea de alimente este în prezent stabilită de la trei luni la doi ani de închisoare și o amendă judiciară.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.