sâmbătă, aprilie 1, 2023

Turcia: Pedeapsă cu închisoare majorată pentru stocarea de alimente


Guvernul turc se pregătește să majoreze pedepsele de închisoare pentru acuzațiile de stocare de alimente, conform Ahval News.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdağ a anunțat că autoritățile lucrează la resetarea pedepsei cu închisoare cu până la trei ani, pentru stocarea de alimente.

„Modificăm pedeapsa pentru stocarea alimentelor și creșterea prețurilor la între unu și trei ani de închisoare. Mărim atât limita inferioară, cât și limita superioară.”, afirmă Bozdağ. 

Noua reglementare vine pe măsură ce inflația prețurilor de consum din Turcia a accelerat până la un record anual de 69,97% în aprilie, potrivit Institutului de Statistică.

Potrivit Grupului de Cercetare a Inflației (ENAG), o organizație independentă înființată de economiști și cadre universitare, rata inflației reale, în aprilie, a ajuns la 156,86 la sută.

Erdogan pune vina pe magazine

Prețurile vertiginoase ale țării reduc veniturile, făcând dificil pentru consumatori să cumpere chiar și alimentele de bază.

Guvernul a vizat în mod deschis întreprinderile, dând vina pe aceștia pentru creșterea prețurilor și amenințăndu-i că va impune pedepse mai severe.

Erdogan a spus că afacerile „lacome”, care stochează mai multe bunuri decât este necesar, sunt parțial vinovate pentru creșteri abrupte ale prețurilor.

Pedeapsa pentru stocarea de alimente este în prezent stabilită de la trei luni la doi ani de închisoare și o amendă judiciară.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...