miercuri, mai 11, 2022

Turcia: Pedeapsă cu închisoare majorată pentru stocarea de alimente


Guvernul turc se pregătește să majoreze pedepsele de închisoare pentru acuzațiile de stocare de alimente, conform Ahval News.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdağ a anunțat că autoritățile lucrează la resetarea pedepsei cu închisoare cu până la trei ani, pentru stocarea de alimente.

„Modificăm pedeapsa pentru stocarea alimentelor și creșterea prețurilor la între unu și trei ani de închisoare. Mărim atât limita inferioară, cât și limita superioară.”, afirmă Bozdağ. 

Noua reglementare vine pe măsură ce inflația prețurilor de consum din Turcia a accelerat până la un record anual de 69,97% în aprilie, potrivit Institutului de Statistică.

Potrivit Grupului de Cercetare a Inflației (ENAG), o organizație independentă înființată de economiști și cadre universitare, rata inflației reale, în aprilie, a ajuns la 156,86 la sută.

Erdogan pune vina pe magazine

Prețurile vertiginoase ale țării reduc veniturile, făcând dificil pentru consumatori să cumpere chiar și alimentele de bază.

Guvernul a vizat în mod deschis întreprinderile, dând vina pe aceștia pentru creșterea prețurilor și amenințăndu-i că va impune pedepse mai severe.

Erdogan a spus că afacerile „lacome”, care stochează mai multe bunuri decât este necesar, sunt parțial vinovate pentru creșteri abrupte ale prețurilor.

Pedeapsa pentru stocarea de alimente este în prezent stabilită de la trei luni la doi ani de închisoare și o amendă judiciară.

Banca Centrală din Turcia anunță noi creșteri de prețurilor la alimente de bază

Într-un studiu al Băncii Centrale este subliniat faptul că prețurile la pâine, paste făinoase, făină, bulgur și cereale vor continua să crească în următoarele 4 luni, din cauza creșterii prețurilor la grâu.

Experții în migrație: Majoritatea sirienilor nu vor să întoarcă acasă

Potrivit celui mai recent sondaj realizat în 2020 de Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), 78% dintre migranții sirieni au declarat sub nicio formă că nu doresc să se întoarcă în țara lor.

Fermierii turci, după prăbușirea lirei: „Acesta este cel mai greu moment pe care l-am văzut”

În regiunea din jurul Antakya, fermierii se chinuie să muncească pentru a primi o  recompensă mică.

Un deținut de 82 de ani a murit, după ce autoritățile turce i-au negat eliberarea

Bărbatul a fost transferat la o închisoare din vestul provinciei İzmir în urmă cu două luni și de atunci a fost ținut într-o celulă pentru o singură persoană.

Femeie însărcinată în 9 luni, pusă după gratii, în ciuda reglementărilor

O femeie însărcinată în nouă luni a fost  condamnată pentru apartență la Mișcarea Gulen, în ciuda reglementărilor, conform Stockholm Center for Freedome. 

Turcia: Cântăreață notorie vizată de o televiziune, după o postare de Ziua Mamei

O cântăreață pop a fost vizată de o televiziune din Turcia, în urma unei postări de Ziua Mamei, conform Turkish Minutes.

Schimb de replici dure în politica din Turcia. „Ești fiul lui Soroș”/„ Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei”

Un scandal a izbucnit în Turcia după ce președintele unui partid de opoziție a făcut schimb de replici dure cu ministru de interne, Süleyman Soylu, conform presei turcești. 

6 din 10 turci nu cred că Erdogan pot să rezolve criza economică

Rezultatele unui nou sondaj realizat de MetroPOLL Research au fost distribuite de fondatorul companiei, Özer Sencar, pe contul său de Twitter.