joi, septembrie 1, 2022

Turcia: Cântăreață notorie vizată de o televiziune, după o postare de Ziua Mamei

O cântăreață pop a fost vizată de o televiziune din Turcia, în urma unei postări de Ziua Mamei, conform Turkish Minutes.

Demet Akalın și-a șters postarea de pe contul de Twitter despre situația femeilor însărcinate și bolnave, precum și a mamelor cu copii mici dintr-o închisoare din nordul Turciei, a căror arestare sunt motivate politic, după ce a fost vizată de Oda TV, un site de știri pro-guvernamental și ultranaționalist.

Cântăreața Demet Akalın a cerut Ministerului Afacerilor Familiei să ia măsuri pentru eliberarea acestor femei, care au fost puse în spatele gratiilor sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen.

„Niciuna nu este criminală”, a scrie Demet Akalın, adăugând că va chema cei mai buni avocați din țară pentru a discuta despre situația juridică a acestor femei.

Reacțiile televiziunii pro-guvernamentale

Oda TV, care a relatat despre mesajul de solidaritate postat de Demet Akalın pentru femeile închise, a descris-o pe cântăreață ca fiind o persoană care participă la multe evenimente găzduite de președintele Recep Tayyip Erdoğan.

Site-ul de știri a acuzat-o pe cântăreață că a cerut eliberarea femeilor, arestate din cauza legăturilor Gülen, spunând că cinci dintre cele șase femei, ale căror fotografii au fost distribuite de Akalın, erau utilizatori ByLock.

Turcia consideră ByLock, cândva disponibil pe scară largă online, un instrument secret de comunicare între susținătorii Mișcării Gülen, în ciuda lipsei oricăror dovezi.

Oda TV a mai susținut că toate femeile au fost închise după ce au fost reținute în timp ce încercau să fugă în străinătate. Nu este clar cum site-ul de știri a avut acces la detaliile din dosarele femeilor.

În urma raportului Oda TV, Demet Akalın a șters fiecare tweet într-o mișcare aparentă pentru a evita orice hărțuire legală, deoarece procurorii din Turcia se grăbesc să ia măsuri împotriva oricui vorbește în favoarea mișcării Gülen sau a adepților acestora.

Critici, după mulțumiri

Demet Akalın , care a primit laude pentru că a vorbit despre femeile întemnițate, a fost criticată după ce a dat înapoi, mulți acuzând-o că s-a lăsat în fața presiunii.

Emre Ünlü, soțul lui Aslı Ünlü, care este însărcinată în șase luni și este închisă în penitenciarul lui Edirne, i-a mulțumit lui Demet Akalın pentru postarea ei, spunând că au și un fiu de 4 ani și că soția lui are dificultăți în închisoare și nu poate merge la spital pentru controale regulate.

Scriitoarea exilată Hilal Nesin a spus că nu înțelege de ce Demet Akalın și-a șters postarea.

„Sunteți împotriva nedreptății bazate doar pe identitatea unei persoane? În timp ce zeci de hoți, criminali și pervertiți cutreieră liber prin țară, tu crezi în așa-zisa lovitură de stat și dai vina pe acești oameni. Ce păcat”, a scris scriitoarea, pe contul de Twitter.

Un total de 319.587 de persoane au fost reținute și 99.962 arestate în cadrul operațiunilor împotriva susținătorilor Mișcării Gülen de la tentativa de lovitură de stat, din 15 iulie 2016, a declarat ministrul de Interne al Turciei, Süleyman Soylu, în noiembrie.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.