joi, februarie 29, 2024

Turcia: Nume la biscuiți schimbați din motive de discriminare rasială

O companie turcească a schimbat numele unor biscuiți, după peste 30 de ani, pe motive de discriminare rasială, conform Gazete Duvar.

Compania turcă, Eti am anunțat, pe 1 decembrie, că își schimbă numele celor mai iubiți biscuiți din cauza preocupărilor legate de rasism,.

Conform comunicatului companiei, „Negro”, care a fost lansat în 1990, se va numi acum „Nero”.

„Negro este un biscuit care își trage numele de la culoarea sa. Cu toate acestea, acest nume indică discriminare în alte culturi. Din acest motiv, îi schimbăm numele. Știm că o singură literă va schimbă foarte mult. Eti Negro este acum Eti Nero. Nu vrem să frângem inima nimănui”,se arată în comunicat.

Eti a adăugat că ingredientele biscuitului nu se vor schimba și doar numele.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.