sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Ministrul Finanțelor a demisionat, după prăbușirea monedei. Pe cine a numit Erdogan noul ministru?


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a numit un nou ministru al Trezoreriei și Finanțelor, joi dimineața, după ce Lutfi Elvan a demisionat din funcție, în timp ce moneda a coborât la minime record, conform Associated Press.

Erdogan l-a numit în funcție pe Nureddin Nebati, care era viceministru, potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial.

Nabati, în vârstă de 57 de ani, are un doctorat în științe politice și administrație publică.

„Fie ca Dumnezeu să ne ajute! Doamne, ajută-ne ca lucrurile să se concluzioneze în mod bun. Dă-ne adevărul în munca noastră, fă-ne succes”, a scris Nebati, pe contul său de Twitter, după numirea sa.

Demisia lui Lütfi Elvan a venit  în timp ce lira turcească a scăzut la minimele istorice succesive din cauza preocupărilor legate de politica economică a guvernului, în urma unei serii de reduceri ale costurilor îndatorării, în ciuda inflației în creștere. 

Moneda turcească a pierdut aproximativ 40% din valoare de la începutul anului.

Președintele a demis trei guvernatori ai băncilor centrale din 2019 din cauza diferențelor la ratele dobânzilor.

Elvan însuși îl înlocuise pe ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak, care a demisionat anul trecut. Președintele a demis trei guvernatori ai băncilor centrale din 2019 din cauza diferențelor la ratele dobânzilor.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.