vineri, februarie 3, 2023

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc


Numărul de vizitatori, inclusiv cetăţeni turci rezidenţi în străinătate, a depăşit 45 de milioane conform Ministerul Turismului, citat de Hürriyet Daily News.

Germanii au ocupat primul loc pe lista turiştilor străini. În primele 10 luni ale anului 2022, 5,3 milioane de germani au vizitat țara, reprezentând mai mult de 13% din totalul sosirilor de turiști străini.

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Rușii pe locul 2

Rușii s-au clasat pe locul al doilea pe listă. În ciuda războiului, 4,63 milioane de ruși au călătorit în Turcia în ianuarie-octombrie, față de 4,4 milioane în aceeași perioadă a 2021 și de la 1,9 milioane în ianuarie-octombrie 2020.

Cu toate acestea, numărul turiștilor ucraineni a scăzut cu peste 70 la sută, până la 586.000.

Turcia a primit 3,2 milioane de britanici în aceeași perioadă. În primele 10 luni ale anului 2021, doar 278.000 de turişti britanici au vizitat Turcia, în timp ce cifra corespunzătoare era de aproximativ 800.000 în urmă cu doi ani.

Bulgarii pe locul 4

Bulgarii s-au clasat pe locul patru în topul celor cinci, cu 2,4 milioane. Zeci de mii de bulgari au vizitat provinciile de graniță Edirne și Kırklareli, în principal pentru cumpărături.

Fluxul de vizitatori din Bulgaria s-a accelerat după o decizie a guvernului turc la sfârșitul lunii iulie care le permite vizitatorilor bulgari să rămână în țară pentru maximum 90 de zile pentru a călători fără viză.

În primele 10 luni ale anului, peste 2 milioane de iranieni au vizitat Turcia, față de 865.000 în urmă cu un an.

Istanbul, cea mai populară destinație

Istanbulul a fost cea mai populară destinație pentru turiștii străini. În perioada ianuarie-octombrie, Istanbulul a primit 13,4 milioane de vizitatori străini.

Antalya, situată pe coasta Mediteranei, a găzduit 12,2 milioane de turiști. Aproximativ 3 milioane de turiști străini au vizitat provincia Muğla, care găzduiește mai multe stațiuni populare.

Turcia își propune să primească 50 de milioane de turiști și să genereze 44 de miliarde de dolari în venituri din turism în acest an.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.