miercuri, mai 29, 2024

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc


Numărul de vizitatori, inclusiv cetăţeni turci rezidenţi în străinătate, a depăşit 45 de milioane conform Ministerul Turismului, citat de Hürriyet Daily News.

Germanii au ocupat primul loc pe lista turiştilor străini. În primele 10 luni ale anului 2022, 5,3 milioane de germani au vizitat țara, reprezentând mai mult de 13% din totalul sosirilor de turiști străini.

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Rușii pe locul 2

Rușii s-au clasat pe locul al doilea pe listă. În ciuda războiului, 4,63 milioane de ruși au călătorit în Turcia în ianuarie-octombrie, față de 4,4 milioane în aceeași perioadă a 2021 și de la 1,9 milioane în ianuarie-octombrie 2020.

Cu toate acestea, numărul turiștilor ucraineni a scăzut cu peste 70 la sută, până la 586.000.

Turcia a primit 3,2 milioane de britanici în aceeași perioadă. În primele 10 luni ale anului 2021, doar 278.000 de turişti britanici au vizitat Turcia, în timp ce cifra corespunzătoare era de aproximativ 800.000 în urmă cu doi ani.

Bulgarii pe locul 4

Bulgarii s-au clasat pe locul patru în topul celor cinci, cu 2,4 milioane. Zeci de mii de bulgari au vizitat provinciile de graniță Edirne și Kırklareli, în principal pentru cumpărături.

Fluxul de vizitatori din Bulgaria s-a accelerat după o decizie a guvernului turc la sfârșitul lunii iulie care le permite vizitatorilor bulgari să rămână în țară pentru maximum 90 de zile pentru a călători fără viză.

În primele 10 luni ale anului, peste 2 milioane de iranieni au vizitat Turcia, față de 865.000 în urmă cu un an.

Istanbul, cea mai populară destinație

Istanbulul a fost cea mai populară destinație pentru turiștii străini. În perioada ianuarie-octombrie, Istanbulul a primit 13,4 milioane de vizitatori străini.

Antalya, situată pe coasta Mediteranei, a găzduit 12,2 milioane de turiști. Aproximativ 3 milioane de turiști străini au vizitat provincia Muğla, care găzduiește mai multe stațiuni populare.

Turcia își propune să primească 50 de milioane de turiști și să genereze 44 de miliarde de dolari în venituri din turism în acest an.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.