joi, februarie 22, 2024

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cele mai recente date a Ministerului Justiției au relevat că în Turcia există 314.512 persoane în 384 de închisori, cu peste 42.000 de persoane peste capacitatea penitenciarelor. 

Peste 2000 de copii după gratii

Un total de 275.965 de deținuți au fost condamnați pentru infracțiuni, în timp ce 38.537 sunt în arest preventiv.

De asemenea, datele arătat că 300.253 dintre deținuți erau bărbați și 12.173 femei, cu 2.076 de copii își însoțesc mamele în spatele gratiilor.

8,7 miliarde pentru închisori noi

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) din Turcia, aflat la guvernare, a construit 247 de închisori noi între 2006 și 2021, creând capacitatea de a încarcera încă 199.911 deținuți.

Guvernul a cheltuit peste 20 de miliarde de lire în ultimii șase ani pentru construirea închisorilor, care a fost accelerată din cauza creșterii puternice a numărului de deținuți în urma unei tentativei de lovitură de stat din 2016.

AKP a alocat 8,7 miliarde de lire pentru construirea a 36 de noi închisori în următorii patru ani, ceea ce va crește semnificativ rata deja ridicată de încarcerare din Turcia.

Cel mai recent raport anual al Consiliului Europei a relevat că Turcia a avut a doua cea mai mare rată de încarcerare, după Rusia, dintre cele 47 de țări CoE în 2021, cu 325 de prizonieri la 100.000 de locuitori.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.