joi, septembrie 1, 2022

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cele mai recente date a Ministerului Justiției au relevat că în Turcia există 314.512 persoane în 384 de închisori, cu peste 42.000 de persoane peste capacitatea penitenciarelor. 

Peste 2000 de copii după gratii

Un total de 275.965 de deținuți au fost condamnați pentru infracțiuni, în timp ce 38.537 sunt în arest preventiv.

De asemenea, datele arătat că 300.253 dintre deținuți erau bărbați și 12.173 femei, cu 2.076 de copii își însoțesc mamele în spatele gratiilor.

8,7 miliarde pentru închisori noi

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) din Turcia, aflat la guvernare, a construit 247 de închisori noi între 2006 și 2021, creând capacitatea de a încarcera încă 199.911 deținuți.

Guvernul a cheltuit peste 20 de miliarde de lire în ultimii șase ani pentru construirea închisorilor, care a fost accelerată din cauza creșterii puternice a numărului de deținuți în urma unei tentativei de lovitură de stat din 2016.

AKP a alocat 8,7 miliarde de lire pentru construirea a 36 de noi închisori în următorii patru ani, ceea ce va crește semnificativ rata deja ridicată de încarcerare din Turcia.

Cel mai recent raport anual al Consiliului Europei a relevat că Turcia a avut a doua cea mai mare rată de încarcerare, după Rusia, dintre cele 47 de țări CoE în 2021, cu 325 de prizonieri la 100.000 de locuitori.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita.