marți, aprilie 12, 2022

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cele mai recente date a Ministerului Justiției au relevat că în Turcia există 314.512 persoane în 384 de închisori, cu peste 42.000 de persoane peste capacitatea penitenciarelor. 

Peste 2000 de copii după gratii

Un total de 275.965 de deținuți au fost condamnați pentru infracțiuni, în timp ce 38.537 sunt în arest preventiv.

De asemenea, datele arătat că 300.253 dintre deținuți erau bărbați și 12.173 femei, cu 2.076 de copii își însoțesc mamele în spatele gratiilor.

8,7 miliarde pentru închisori noi

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) din Turcia, aflat la guvernare, a construit 247 de închisori noi între 2006 și 2021, creând capacitatea de a încarcera încă 199.911 deținuți.

Guvernul a cheltuit peste 20 de miliarde de lire în ultimii șase ani pentru construirea închisorilor, care a fost accelerată din cauza creșterii puternice a numărului de deținuți în urma unei tentativei de lovitură de stat din 2016.

AKP a alocat 8,7 miliarde de lire pentru construirea a 36 de noi închisori în următorii patru ani, ceea ce va crește semnificativ rata deja ridicată de încarcerare din Turcia.

Cel mai recent raport anual al Consiliului Europei a relevat că Turcia a avut a doua cea mai mare rată de încarcerare, după Rusia, dintre cele 47 de țări CoE în 2021, cu 325 de prizonieri la 100.000 de locuitori.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.