marți, februarie 27, 2024

Turcia nu mai face față la cererile de sobă din Europa: Comenzile au crescut de 19 ori

Turcia nu mai face față comenzilor de sobe din Europa, pe fondul crizei energetice, conform Yeni Safak.

Gökhan Aybar, care produce sobe în Ankara, a atras atenția asupra creșterii comenzilor internaționale în ultimele 4 luni, deși pentru produsele trimise în străinătate se percepe o taxă suplimentară de 400-500 de euro.

„Deși am avut doar 5-6 vânzări în străinătate anul trecut, am trimis peste 100 de produse în Europa până în septembrie anul acesta. Am primit 125 de comenzi din Italia doar săptămâna aceasta.”, susține producătorul.

Turcii din străinătate comandă sobe

Un alt grup de consumatori sunt turcii care trăiesc în străinătate și comandă sobe din Turia pentru case în care locuiesc.

„Expatriații nu plătesc în plus atunci când iau soba cu propriile lor vehicule. Prin urmare, este logic să cumpărați o sobă din Turcia. Ei spun că și-au cumpărat o sobă pentru că nu își permiteau gazul natural”, explica Aybar.

Facturile la gaz au crescut

Orhan Altıparmak, care locuiește în Țările de Jos, este unul dintre expații care au cumpărat o sobă.

„Iarna trecută, ultima mea factură de gaz natural a fost de 157 de euro. Chiar acum am început să plătim 350 de euro înainte de a veni iarna. În Olanda, statul îi ajută pe cei care nu lucrează cu facturile, dar nu există nici cel mai mic sprijin pentru cei care lucrează”, susține Altiparmak, adăugând că cetățeni olandezi au început să încerce diferite metode de încălzire, cum ar fi sobe și încălzitoare electrice.

Sobele au prețuri între 2.000 de lire turcești(~100 de euro) și 6.000 de lire. (325 de euro)

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.