vineri, septembrie 9, 2022

Turcia nu mai face față la cererile de sobă din Europa: Comenzile au crescut de 19 ori

Turcia nu mai face față comenzilor de sobe din Europa, pe fondul crizei energetice, conform Yeni Safak.

Gökhan Aybar, care produce sobe în Ankara, a atras atenția asupra creșterii comenzilor internaționale în ultimele 4 luni, deși pentru produsele trimise în străinătate se percepe o taxă suplimentară de 400-500 de euro.

„Deși am avut doar 5-6 vânzări în străinătate anul trecut, am trimis peste 100 de produse în Europa până în septembrie anul acesta. Am primit 125 de comenzi din Italia doar săptămâna aceasta.”, susține producătorul.

Turcii din străinătate comandă sobe

Un alt grup de consumatori sunt turcii care trăiesc în străinătate și comandă sobe din Turia pentru case în care locuiesc.

„Expatriații nu plătesc în plus atunci când iau soba cu propriile lor vehicule. Prin urmare, este logic să cumpărați o sobă din Turcia. Ei spun că și-au cumpărat o sobă pentru că nu își permiteau gazul natural”, explica Aybar.

Facturile la gaz au crescut

Orhan Altıparmak, care locuiește în Țările de Jos, este unul dintre expații care au cumpărat o sobă.

„Iarna trecută, ultima mea factură de gaz natural a fost de 157 de euro. Chiar acum am început să plătim 350 de euro înainte de a veni iarna. În Olanda, statul îi ajută pe cei care nu lucrează cu facturile, dar nu există nici cel mai mic sprijin pentru cei care lucrează”, susține Altiparmak, adăugând că cetățeni olandezi au început să încerce diferite metode de încălzire, cum ar fi sobe și încălzitoare electrice.

Sobele au prețuri între 2.000 de lire turcești(~100 de euro) și 6.000 de lire. (325 de euro)

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Istanbul: Costul vieții pentru o familie de patru persoane depășește 23.000 de lire

IPA a compilat prețurile medii a 321 de bunuri de bază din 3.000 de locații diferite din oraș, pe baza interviurilor cu 1.600 de gospodării despre creșterea costului vieții în 2020.

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe...

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.